Vágólapra másolva!
A Norvég Kézilabda Szövetség illetékesei szombat reggel visszavonták a Németország elleni elődöntő után benyújtott óvásukat, így hivatalossá vált, hogy Németország-Spanyolország döntőt rendeznek a lengyel Európa-bajnokságon.

A norvégok azért óvták meg a végig szoros, roppant izgalmas elődöntőt, mert az utolsó pillanatokban 11 német játékos (!) volt a pályán. Az óváshoz képet is mellékeltek, és tényleg nagyon sokan vannak a németek, akiknél a kép pillanatában már a kapus is a kapuban áll, így a megkülönböztető mezes játékossal együtt két kapusuk is volt.

Nincsenek kevesen Forrás: Tv2.no

Mivel a németek a kép előtti másodpercekben szerezték meg a 34-33-as győzelmüket jelentő gólt a hosszabbítás végén,

az óvás igencsak jogosnak tűnhet,

hiszen a játékvezetőknek meg kellett volna állítanuk az órát, és egy németet ki kellett volna állítaniuk tőlük.

A képen már látszanak az ünnepelni beszaladó játékosok is, és tényleg csak 1 mp van hátra, de 2-3 másopderccel korábban is többen voltak a németek, mint amennyien lehettek volna, és ezért ugyanúgy jár a kétperces kisbüntetés.

A sportszerűség nevében

A norvégi szövetség közleménye szerint öt másodperccel a vége előtt 7 az 5 ellen kellett volna támadniuk (beleszámolták, hogy ők is lehoznák a kapusukat egy mezőnyjátékosért cserébe), és öt másodpercbe nagyon sok minden belefér. A norvégok azonban igen sportszerű módon visszavonták az óvásukat, mert

"A Norvég Kézilabda Szövetség kiemelt figyelmet fordít a sportszerűségre, és szilárd meggyőződésünk, hogy a kézilabdamérkőzéseknek a pályán kell eldőlniük.

Az EHF minden bizonnyal megkönnyebbülten fogadja az óvás visszavonását, hiszen a nyilvánvaló bírói műhiba miatt valószínűleg

újrajátszást kellett volna elrendelniük, ami felborította volna az egész Európa-bajnokság menetrendjét,

hiszen egyértelmű, hogy nem játszhatták volna le vasárnap a döntőt, bárki jut is be.

Myrholék sportszerűek Forrás: MTI/Kovács Tamás

Így viszont eldőlt, hogy Spanyolország-Németország döntő lesz. A magyarhoz hasonlóan igen fiatal német csapat döntőbe jutása óriási meglepetés, de távolról sem érdemtelen, míg a spanyolok döntőbe jutása inkább papírforma, bár nekik is volt már erősebb csapatuk, mint amelyik az Eb-n szerepel. A spanyoloknál két magyarországi légiós is szerepel, a szegedi Garcia Robledo az elődöntő hőse volt, de a veszprémi Cristian Ugalde is megbízhatóan teljesített az egész tornán.