Bulathék két góllal kaptak ki az EHF-kupa döntőjében

Dunaújváros, női kézilabda, Triscsuk Krisztina
Dunaújváros, 2016. április 10. A dunaújvárosi Triscsuk Krisztina a női kézilabda EHF Kupa-elődöntő Dunaújvárosi Kohász KA - Randers HK visszavágó mérkőzésén Dunaújvárosban 2016. április 10-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Idegenben kétgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata a Konkoly Csaba edzette német TuS Metzingentől a női kézilabda EHF-kupa döntőjének első mérkőzésén. A visszavágót jövő pénteken Veszprémben rendezik.

Eredmény, női EHF-kupa, döntő, első mérkőzés:
TUS Metzingen (német) – Dunaújvárosi KKA 28–26 (13–10)

Jó hajrájának köszönhetően csupán kétgólos vereséget szenvedett a Dunaújváros női kézilabdacsapata Tübingenben a német Metzingen elleni EHF-kupa-döntő első mérkőzésén.

A hazaiak végig kézben tartották a mérkőzés irányítását, és a hat-hatgólos Tonje Loseth és Temes Bernadett vezérletével az első félidő végére háromgólos előnyt harcoltak ki (13-10).

Triscsuk Krisztina góljai nagyon kellettek Forrás: MTI/Kovács Anikó

Sőt, miután feljavult Sabine Stockhorst kapus teljesítménye is, a 48 percben már 26-20-at mutatott az eredményjelző. Az újvárosiak azonban az utolsó bő tíz percet 6-2-re megnyerték, Kovács Anna ugyancsak hat gólig jutott, az utolsó találatot pedig Triscsuk Krisztina két másodperccel a lefújás előtt dobta a hálóba (28-26).

A visszavágót jövő pénteken, május 6-án 18 órától rendezik Veszprémben.

A Dunaújváros 1998 után másodszor hódíthatja el a trófeát, míg a Metzingen története első serlegét nyerhetné, és az ASK Vorwärts Frankfurt/Oder (1985, 1990) és az SC Leipzig (1986, 1992) után a harmadik német női csapatként jutna a csúcsra a sorozatban.