Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC elképesztő izgalmak után, hetesekkel bukta el a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjét. Ambros Martín szerint nagyon nehéz elfogadni az eredményt, a győriek kapusa pedig könnyek között érkezett a sajtótájékoztatóra. 

„Nem veszítettük el a döntőt, ezért különösen fájdalmas, hogy most gratulálnom kell nagyszerű kollégámnak, Kim Rasmussennek, aki csodálatos munkát végzett a bukarestieknél.

Borzasztó csalódott vagyok” – mondta Ambros Martín

„Keményen harcoltunk egész évben a céljainkért, és büszkének kell lennünk magunkra, hogy ilyen messze jutottunk, de ehhez idő kell. Egyelőre a csalódottság mindent elnyom” – tette hozzá Martín.

Ambros Martin a döntőben Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Az Origo kérdésére elmondta, a szezonnal nagyon elégedett, hiszen nagyon sok nehézségen át jutottak el a fináléig. „A fejlődés a legfontosabb, és mi nagyon sokat fejlődtünk ebben az évben. Rengeteg problémánk volt idén, és számomra a döntőnél is fontosabb, hogy jogosan jutottunk idáig, és hogy kiváló csapatunk van.”

Megkérdezdtük a spanyol szakembert, mit csinálna másképp. "Az eredményt. Sok minden forog most a fejemben, talán abban hibáztam, hogy hagytam a játékosokat túlpörögni, nem tudtam kellően megnyugtatni őket a finálé előtt. Egy ilyen intenzív döntő mindig speciális lelkiállapotot kíván, és fejben most alulmaradtunk."

Nem az edző jelölte ki a heteslövőket

Martín elmondta, nem mindig értette a játékvezetők ítéleteit, de nem akar a bírókkal foglalkozni. Megkérdeztük tőle, miért lövetett hetest Heidi Lökével, aki fantasztikus formában játszotta végig a tornát (ha nyer a Győr, ő lett volna az MVP), mire Martín elmondta, nem ő döntött. „Van egy sorrendünk, hogy kik lőnek büntetőt a meccseken, de egy büntetőpárbaj más tészta.

hiszen ők tudják, ki van olyan lelki, mentális és fizikai állapotban, hogy elvállalja” – vallotta be Martín.

Kari Aalvik Grimsbö a könnyeivel küzdve válaszolt az újságírók kérdéseire. „Remek szezonunk volt, és sikerült elérnünk az idény elején megfogalmazott céljainkat, hiszen döntőt játszhattunk. Büszke vagyok a csapatunkra, de borzasztóan fáj, hogy nem tudtuk megnyerni a finálét. Keményen harcoltunk, de ez is kevés volt” – mondta a norvég kapus.

Kari Aalvik Grimsbo Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Kim Rasmussen, a magyar válogatottal is hírbe hozott edző (az erre irányuló kérdésekre nem válaszolt) másodszor babrál ki csúnyán a magyarokkal, a világbajnokságon a lengyel válogatottat vezetve ejtette ki Magyarországot, a Final4-ban pedig kiválóan felkészített csapatával győzte le a Győrt.

Megérdemeltük a trófeát

„Elképesztő hullámvasutazás volt ez az évünk, de végül révbe értünk, és ez azt mutatja, valamit jól csináltunk. Semmire nem emlékszem a meccsből, csak foszlányok jönnek elő, de büszke vagyok a lányokra, mert óriási, amit elértek ma” – mondta Rasmussen.

Jelena Grubisic, a torna legértékesebb játékosa kivédte a győriek szemét, a tavaly még a Győrt erősítő horvát kapus óriási formában kézilabdázott egész hétvégén. „A negyedik helyen végeztünk a középdöntőben, senki nem hitte, hogy idáig juthatunk. De az egyenes kieséses szakaszban háromszor is borítottuk a papírformát, ezért most nagyon boldogok vagyunk. Megérdemeltük a győzelmet.”