Vágólapra másolva!
Jövőre legfeljebb egy-két új játékossal számol a Veszprém férfi kézilabdacsapata, mondta Kálomista Gábor társelnök, aki elárulta, Nagy Lászlóval legalább két évet hosszabbít a klub, Lékai Máté marad, mert jól érzi magát, és új főtámogatók is érkeznek.

Kálomista Gábor, a Veszprém férfi kézilabdacsapatának társelnöke szerint a Bajnokok Ligájában akár a magyar bajnok is csúcsra érhet, noha a hétvégi női BL Final Four azt bizonyította, hogy nincs automatikus esélyes.

„Az idei kölni kvartett meglepett, de nem tartom gyengébb négyesnek a tavalyinál a Barcelona és a Flensburg kihullásával sem. Hogy kit szerettem volna az elődöntőben? Inkább a PSG-t, mert jól ismerjük, legyőztük őket, de a Kiellel sincs gondom. Talán most mondhatunk minket az esélyesebbnek, bár elhinni nem szabad, mint a Barcelona tette. Tudatos négyéves építkezésen vagyunk túl, úgyhogy első számú BL-esélyessé léphetünk elő. Egyébként pedig szinte mindegy, hogy a PSG vagy a Kielce lesz a döntős a másik ágon” - latolgatta az esélyeket Kálomista a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Nagy Lászlóval hosszú távon tervez a Veszprém Forrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki

A sportvezető elárulta, hogy

Nagy Lászlóval legalább két évet hosszabbítani fog a klub, utána pedig edzőként számít rá.

Arra a kérdésre viszont nem felelt, hogy vajon Xavi Sabaté vagy Carlos Ortega a jobb edző.

„Nem tisztem eldönteni, de Xavit talán nem véletlenül bízták meg a szövetségi kapitányi feladattal is átmenetileg. Az már más kérdés, elengedné-e a klub hosszabb távon is a kettős megbízatásra. Ezt a fiatalembert évek óta látom dolgozni, kezdettől láttam benne a tüzet, hogy vezetőedzői feladatokra is alkalmas lesz” - jelentette ki a klubvezető.

Lékai Máté is marad Forrás: MTI/Kovács Anikó

Bevallotta, hogy Lékai Máté az egyik kedvence, és úgy tudja, jól érzi magát Veszprémben, nem akar elmenni. „Meglesz a lehetősége kibontakoztatni páratlan tehetségét.

- jelezte Kálomista.

A társelnök kritizálta a szövetség új bejelentését, amely szerint szabályozzák a külföldi játékosok szerepeltetését és a férfiaknál legfeljebb öt légiós játékengedélye váltható ki a szezonra, minden további külföldi sportoló játékengedélyének kiváltása egyénenként 3 millió forintba kerül.

„Nem először nem értem a szövetség légióskorlátozásról szóló kommunikációját. Ha jó szándékú is, de ez a büntetés ötlet nem visz előre. A kézilabda már nem erről szól. A szándék érthető, ne jöjjenek gyengébb légiósok a magyaroknál, de súlyozni kéne a különféle csapatok között. Légiósok nélkül nem tartana itt a BL-ben a Veszprém” – mondta. Hozzátette, a klub anyagi háttere teljesen rendben van, több szponzorral tárgyalnak, hamarosan bemutatják az új főtámogatókat is.

Bővül a Veszprém Aréna

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Modern Városok program keretében együttműködési megállapodást írt alá Porga Gyula (Fidesz-KDNP) veszprémi polgármesterrel. Ennek értelmében a tervek között szerepel, hogy a Veszprém Arénát 3 milliárd forintból 8000 férőhelyesre bővítik, felújítják a városi stadiont 1,2 milliárdért, megépül az uszoda, és amennyiben a TAO-támogatáson felüli hozzájárulás szükséges a jégcsarnok megépítéséhez, azt a kormányzat vállalja.