Felszabadultabban kellene örülnünk a Chile elleni győzelemnek

Rouen, 2017. január 16. Juhász Ádám (b) és Daniel Ayala chilei kapus a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokság C csoport harmadik fordulójában játszott mérkőzésen Rouenben 2017. január 16-án. (MTI/EPA/Yoan Valat)
Vágólapra másolva!
Gulyás Péter szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjainak felszabadultabban kellene örülniük Chile hétfői legyőzésének a franciaországi világbajnokságon.

"Meg kell tanulnunk megnyerni a mérkőzéseket, ez nehéz feladat.

- nyilatkozott a lefújás után a Telekom Veszprém játékosa, aki harminc percet töltött a pályán és két góllal járult hozzá a dél-amerikaiak 34-29-es legyőzéséhez.

Gulyás kifejtette, hogy az ellenfelük játékstílusa nem volt megszokott, azaz nem felejtettek el védekezni, csak időbe telt, amíg semlegesíteni tudták a chileiek kiváló cselezőképességét.

Gulyás Péter (középen) megküzd a lehetőségért, hogy a csapatban maradhasson Forrás: AFP/Kovács Ankikó

A balkezes kézilabdázónak ez volt az első meccse a tornán, ugyanis a sérült csapatkapitány, Nagy László helyett hétfő délelőtt került a keretbe, de számít rá, hogy lesz még egy csere a világbajnokság folyamán.

ahogyan ma is törekedtem rá. Eleinte nagyon jólesett a játék, később persze egy kicsit elfáradtam" - mondta Gulyás. Erről maga az érintett úgy fogalmazott, hogy a csoportmeccseken aligha fog játszani, de a nyolcaddöntőben mindenképpen szeretne még pályára lépni.

Nem mi adtuk az extrát

Császár Gábornak ezúttal csak nyolc perc jutott, de minden hétméteresét értékesítette, így négy góllal zárta a találkozót.

"Nagyon fontos mérkőzés volt számunkra, hogy elkezdjük gyűjteni a pontokat, és legalább a harmadik helyet megszerezzük a csoportban.

- nyilatkozta a svájci Kadetten Schaffhausen légiósa.

Császár Gábor most jobbára pihenéssel tölthette a meccset Forrás: MKSZ/Kovács Anikó

Az irányító úgy fogalmazott, hogy részükről sokkal több volt ebben a mérkőzésben, a chileiek pedig extrát nyújtottak, könnyedén, lazán játszottak:

"Élmény volt nézni őket, de mindezt a mi kárunkra tették, mert rengeteg gólt kaptunk, ilyen csapat ellen ennyi megengedhetetlen."

Ami a magyarok támadójátékát illeti, Császár elismerte, hogy kihagytak néhány ziccert, ami lehet, hogy más ellen nem fért volna bele, de lőttek 34 gólt, ezért szerinte ezzel nem volt olyan nagy gond.

Lékai Máté is elismerte, hogy Chile együttese attraktív, jó kézilabdát játszott:

Ezt elemeznünk kell" - vélekedett a veszprémiek irányítója.

Lékai Máté (k) a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokság C csoport harmadik fordulójában Chile ellen játszott mérkőzésen Rouenben 2017. január 16-án. (MTI/EPA/Yoan Valat) Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat

A magyarok az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől pénteken 27-23-ra, az Európa-bajnoki harmadik horvátoktól szombaton 31-28-ra kaptak ki a roueni C csoportban, következő ellenfelük pedig Szaúd-Arábia csapata lesz szerdán 14 órától. A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, az ötödik és hatodik az alsóházban az Elnök Kupáért folytathatja szereplését. A magyar együttes pénteken Fehéroroszország együttesével zárja a világbajnokság első fázisát.