Két csapat is 11 játékost ad a kézi-vb nyolcaddöntőjében

handball Horizontal
Veszprém's Laszlo Nagy (L-R) Gasper Marguc and Momir Ilic celebrate after the Handball EHF Champions League final Four semi-final match between THW Kiel and MVM Veszprem in Cologne, western Germany, on May 28, 2016. / AFP PHOTO / SASCHA SCHUERMANN
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain és a Barcelona csapatát egyformán 11 játékos képviseli a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokság nyolcaddöntőjében különböző válogatottakban.

A PSG-ből hat francia, két dán, illetve egy-egy német, horvát és svéd, a katalánoktól öt spanyol, három francia, két dán és egy macedón kézilabdázó szerepel a 16 között.

A magyar klubok közül a Telekom Veszprém kilenc - hat magyar, két szlovén és egy svéd -, a MOL-Pick Szeged pedig hat - négy magyar, egy szlovén és egy orosz - játékossal képviselteti magát az egyenes kieséses szakasz első körében, amelynek mérkőzéseit szombaton és vasárnap rendezik.

A képen lévők közül csak Momir Ilic (13) a kakukktojás, a többiek a vb-nyolcaddöntőre készülnek Forrás: AFP/Sascha Schuermann

Az ugyancsak szegedi Thiagus Petrus Santos hasfalhúzódás miatt a nyolcaddöntőben már nem léphet pályára a brazil csapat színeiben.

Az Orosháza egy macedón, a Csurgó pedig egy fehérorosz légiósa révén szintén delegál játékost a világbajnokság nyolcaddöntőjébe.

Az utolsó csoportmeccsen, a Fehéroroszország elleni találkozón dől el, hogy a magyar válogatott harmadikként vagy negyedikként jut-e tovább, és a 16 között a svédekkel vagy az olimpiai bajnok dánokkal mérkőzik-e.