Leiskolázta a Győr a Ljubljanát

Eduarda Amorim győri mezben
Gyor Audi ETO's Eduarda Amorim celebrates scoring during the EHF Women's Champions League Final Four final match between CSM Bucuresti and Gyori Audi ETO KC at the Papp Laszlo Arena in Budapest on May 8, 2016. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO házigazdaként 39-22-re legyőzte a szlovén Krim Mercator Ljubljana csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, az első forduló szombati játéknapján.

Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 1. forduló, 2. csoport:
Győri Audi ETO-Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 39-22 (20-9)
a Győr gólszerzői: Görbicz 7, Knedlikova, Mörk, Amorim, Groot, Bódi 4-4, Broch, Elghaoui 3-3, Orbán, Tomori 2-2, Hudák, Hársfalvi 1-1

A hazaiaktól Korsós Dorina, Tóth Gabriella és Puhalák Szidónia, a szlovénoktól pedig legeredményesebb játékosuk, a bolgár Elizabeth Omoregie hiányzott sérülés miatt.

A tizedik percben a vendégek már két góllal vezettek (4-6), ráadásul a brazil Eduarda Amorimot másodszor állították ki, így Ambros Martín vezetőedzőnek némileg át kellett szerveznie a győriek védelmét. A magyar csapat Görbicz Anita három góljával, illetve Bódi Bernadett találatával három perc alatt fordított (8-6).

Ezzel lendületbe került, és az első félidő kétharmadánál már öt (12-7), a szünet előtt másfél perccel pedig tíz góllal vezetett (19-9) az előző idény BL-ezüstérmese.

A második felvonásban is gyorsabban, hatékonyabban kézilabdázott a Győri ETO, amely két perc alatt háromszor volt eredményes (23-9), és bár a 46. és az 50. perc között nem talált a hálóba, a folytatásban tovább növelte a különbséget (37-19). A hajrában minden cserejátékos lehetőséget kapott hazai oldalon, így ők is hozzájárulhattak a Bajnokok Ligájában szokatlanul nagy, 17 gólos sikerhez.

A Krim Mercator legeredményesebb játékosa a horvát Vesna Milanovic Litre volt hét találattal.

A győriek jövő vasárnap a dán Esbjerg otthonában folytatják a középdöntő csoportküzdelmeit.

A csoport állása: 1. Győr 8 pont/5 mérkőzés, 2. Krim Mercator Ljubljana 6/5, 3. Larvik (norvég) 5/5, 4. Midtjylland (dán) 4/4, 5. CSM Bucuresti (román) 3/5, 6. Esbjerg (dán) 2/4

A csoportok első négy helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe.