Vágólapra másolva!
Tony Parker 30 ponttal járult hozzá csapata, a Portland TrailBlazers ellen 112-96-ra győztes San Antonio Spurs teljesítményéhez az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A San Antonio az ezúttal pihenő Phoenixszel a második helyért küzd a nyugati főcsoportban. Mindkét alakulatnak öt találkozója van még hátra az alapszakaszból, utóbbi csapat mostanáig kettővel több összecsapását nyerte meg.

A második helyért még nagy csata dúl, az ugyanakkor a hétfői játéknapon biztossá vált, hogy az első helyről a Dallas Mavericks várhatja a playoffot, nyugaton és az egész ligában egyaránt. A Mavericks a Los Angeles Clippers ellen, saját pályáján biztosította be pályaelőnyét a teljes rájátszásra. A tízpontos sikert arató texasiak legjobbja ezúttal is a német Dirk Nowitzki volt 26 ponttal.

Denverben a Nuggets fogadta a Los Angeles Lakerst, amellyel a nyugati hatodik helyért van nagy versenyben. Az izgalmas összecsapást a hazaiak (41 győzelem/36 vereség) nyerték négy ponttal, s ezzel megelőzik riválisukat (40/38). A találkozót elsősorban az döntötte el, hogy a Nuggets sztárja, Carmelo Anthony többnyire jól, közel 50 százalékos pontossággal célzott a mezőnyből (33 pont, 19 kísérlet/9 kosár), a vendégek ásza, Kobe Bryant ugyanakkor csapnivaló dobóformát mutatott (23 pont, 30/9) és a fontos szituációkban nem talált be.

A néhány hete még kifejezetten gyengén álló Denver hatodik győzelmét aratta sorozatban, míg a szezont remekül kezdő, ám hosszú ideje visszafogottan teljesítő Lakers a legutóbbi nyolc összecsapásából csupán kettőt tudott megnyerni.

Eredmények:
New York Knicks - Detroit Pistons 83-91
Milwaukee Bucks - Orlando Magic 94-117
San Antonio Spurs - Portland TrailBlazers 112-96
Minnesota Timberwolves - Toronto Raptors 100-111
Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 96-86
Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 115-111
Seattle Supersonics - Houston Rockets 90-95
Golden State Warriors - Utah Jazz 126-102