Vágólapra másolva!
Idén már ötször fordult elő, hogy 40 pont felett termelt Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers mégis kikapott. A kaliforniai együttes az első két phoenixi meccsét elveszítve ezúttal hazai pályán fogadta a Sunst, s Bryant 45 találatával győzött. Két hazai siker után Orlandóban is nyerni tudott a Detroit Pistons, amely már csak egy győzelemre van a továbbjutástól.

Két vereség után a Staples Centerben megszerezte első győzelmét a Los Angeles Lakers a Phoenix Suns ellen a rájátszás első fordulójában. A kaliforniai csapat 95-89-re nyert, kobe Bryant 45 pontot szerzett - ebből tizenötöt a zárónegyedben -, míg Kwame Brown saját playoff-rekordját tornázta fel 19 találatra.

A statisztikák szerint korábban mindössze négy játékos volt képes úgy 45 pontot szerezni egy rájátszásbeli találkozón, hogy csapata 95 pontot jegyzett összesen: George Mikan (1952, Lakers), Shaquille O'Neal (1997, Lakers), Michael Jordan (1998, Bulls) és Tracy McGrady (2003, Magic).

Forrás: EPA

A Utah Jazz könnyedén nyert a Houston Rockets ellen 81-67-re, igaz, a texasi gárda ligacsúcsot állított fel, hiszen a NBA-történet eddigi 2954 mérkőzése közül még sohasem fordult elő, hogy egy csapatból mindössze négy játékos szerezzen pontot.

Salt Lake Cityben ez történt: Jao Ming 26, Tracy McGrady 24, Shane Battier 11, Rafer Alston 6 találatig jutott, Chuck Hayes és Luther Head pedig úgy játszott 29, illetve 24 percet, hogy nem talált a gyűrűbe.

Szombat este Orlandóban bebiztosíthatja elődöntős helyét a Detroit Pistons, amely Tayshaun Prince (23) és Chauncey Billups (21) vezérletével megnyerte 93-77-re harmadik meccsét is a Magic ellen.

Eredmények, rájátszás, 1. forduló:
Keleti főcsoport:
Orlando Magic - Detroit Pistons 77-93
A párharc állása:
3-0 a Detroit javára.

Nyugati főcsoport:
Utah Jazz - Houston Rockets 81-67
A párharc állása:
2-1 a Houston javára.

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 95-89
A párharc állása:
2-1 a Phoenix javára.

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.