Vágólapra másolva!
A kölcsönös együttműködés reményében a Barcelona férfikosárlabda-csapatánál tett látogatást a Vasas SC küldöttsége, s lehet, gyümölcsöző is lesz a kapcsolat, hiszen a katalánok felfigyeltek az angyalföldi csapat 15 éves, 207 centiméter magas játékosára, Timkó Norbertre.

A Vasas küldöttség tagjaként Timkó mellett még Barcelonába utazott Markovits László, a klub ügyvezető elnöke, Sárosi Bulcsú a férfikosárlabda-szakosztály igazgatója, illetve Armaghani Saeed edző.

"Ugyan nem ért minket váratlanul, de egy nagyon jól szervezett, pazarul ellátott kosárlabdabázist ismerhettünk meg Barcelonában. Vendéglátóink, Zoran Savic sportigazgató, aki az egykori Jugoszlávia színeiben világbajnoki címet nyert és Manolo Flores a nemzetközi kapcsolatokért felelős menedzser nagy odafigyeléssel foglalkoztak velünk és ismertettek meg a szakosztály életével" - nyilatkozta a Vasas honlapján Sárosi Bulcsú.

"Velünk volt nagy tehetségünk a 15 éves Timkó Norbert. Róla tudnunk kell, hogy jelenleg 207 cm magas, és az elvégzett antropometriai vizsgálatok 215 cm körülire prognosztizálják végleges testmagasságát. Jó labdaérzékkel is rendelkezik, ezek együttesen azt jelentik, ha jól sáfárkodunk tehetségével és adottságaival, akkor különleges tudású kosaras válhat belőle. Három edzésen vett részt, utána elismerően nyilatkoztak róla az ottani szakemberek, felkeltette érdeklődésüket a játéka. Akár hamarosan készek lennének fogadni őt csapatukban" - mondta Armaghani.

A Vasas-vezetők következő szakmai útja Belgrádba, a Crvena zvezdához vezet majd, de a tervek között szerepel, hogy eljussanak Litvániába a legendás Arvydas Sabonis által működtetett kosárlabdaiskolába, valamint a görög élcsapathoz a Panathinaikoszhoz is.