Vágólapra másolva!
Utolsó pótselejtezőjén nyert Bosznia-Hercegovinában, Cazinban a férfikosárlabda-válogatott, ezzel együtt csoportutolsóként nem jutott ki a szeptemberi, Spanyolországban sorra kerülő Európa-bajnokságra. A jövő heti folytatásban az élvonalban maradás lesz a tét.

eredmény, A csoport, 4. forduló:
Bosznia-Hercegovina - Magyarország 70-74 (21-21, 21-9, 13-17, 15-27)

A bosnyákok tíz napja alaposan elrontották a nyáron kinevezett szövetségi kapitány, Stojan Ivkovic által újjászervezett magyarok hazai bemutatkozását, mivel 83-68-ra nyertek Nyíregyházán, nagyon megnehezítve a piros-fehér-zöld csapat további sorsát.

A cazini találkozó tétje nagy volt, hiszen a magyarok legalább 20 pontos győzelem esetén csoportelsőként továbbjuthattak, minimum 9 pontos sikerrel a második helyen végezhettek, míg minden más eredménnyel az utolsó helyre szorulhattak.

Utóbbi jött be, ami azt jelenti, hogy a jövő heti, spanyolországi selejtezőben nem az Eb-részvételért, hanem az A osztályban - azaz a legjobbak között - maradásért küzdhetnek a másik két csoport sereghajtójával. Ezek Dánia és Svédország. A trióból csak a legjobb gárda maradhat az európai élvonalban.

A legutóbb, Bulgária ellen 27 pontot szóró Németh révén jól kezdtek a vendégek (2-7), az esélyesebb és remekül lepattanózó házigazdák csak a 6. percben vezettek először (16-14). A 42 pontot hozó, kiegyenlített nyitónegyed után a rendre sok gondot okozó Bajramovic vezetésével megléptek a bosnyákok, a magyar támadásokba viszont gyakran hiba csúszott. Helyreállt tehát a "rend", a hazaiak biztosan kézben tartották a meccset, a félidőben már 42-30 volt az állás.

Fordulás után állandósult a 10 pont körüli különbség. A magyarok nem tudtak közelebb kerülni a fanatikus közönségüktől űzött sárgákhoz, akik ekkor már nyeregben érezhették magukat, hiszen továbbjutást érő csoportelsőségük nem forgott veszélyben. A váratlanul izgalmas utolsó felvonás 55-47-ről indult, és a magyarok kiváló védekezéssel még egyszer visszatornázták magukat (66-66), sőt, a hajrában a vezetést is átvették. A 9 pontnál kisebb különbségű győzelem azonban nem volt elég a bravúrhoz.

Az Ivkovic-gárda két-két sikerrel és vereséggel az utolsó helyen zárta a pótselejtezőt.

A csoport végeredménye (azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény számít):
1. Bosznia-Hercegovina 6 pont, 2. Bulgária 6, 3. Magyarország 6

Az első helyezett a másik két csoportgyőztessel selejtezőt vív az Eb-szereplésért, az utolsó a többi sereghajtóval körmérkőzést játszik az A osztályban maradásért.