Vágólapra másolva!
Az NBA legutóbbi játéknapjának legizgalmasabb találkozóját Oaklandben vívták, ahol a helyi Golden State Warrioris remek hajrájának köszönhetően két ponttal verte a sokáig vezető Los Angeles Lakerst. A vendégek három és fél perccel a vége előtt még nyolc ponttal vezettek, ám az utolsó percekben egy sérülés miatt már nem számíthattak Kobe Bryantre. A meccset végül Baron Davis 16 mp-cel a vége előtt dobott hárompontosa döntötte el.

A ligaelső Boston Celtics magabiztosan győzte le a vendég Milwaukee Bucksot, s ezzel 12. hazai mérkőzését is megnyerte a mostani szezonban. A hazaiak Ray Allen hiányában és Kevin Garnett (15 pont) halványabb teljesítménye ellenére is uralták az összecsapást.

Az első félidőben ugyan a Bucks még próbált ragadni riválisára, ám a harmadik negyed mindent eldöntött: a szünetben csupán két ponttal vezető Boston a fordulás után egy periódus alatt 19 pontosra hizlalta a különbségét, ahonnan már nem volt visszaút a Milwaukee számára. A Celticsben a harmadik sztár, Paul Pierce villogott, 32 ponttal volt csapata legjobbja.

Továbbra is kiváló formát mutat a Toronto Raptors. A mezőny egyetlen kanadai csapata az Indiana Pacers otthonában győzött fölényesen és ezzel sorozatban negyedik sikerét könyvelhette el. A torontóiaknál Jason Kapono 29 ponttal karriercsúcsot ért el.

A Sacramento Kings fontos győzelmet aratott a Philadelphia 76ers ellen, ugyanis ebben a kiírásban ez volt az első idegenbeli sikere.

eredmények:
Indiana Pacers - Toronto Raptors 93-104
Philadelphia 76ers - Sacramento Kings 99-109
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 104-82
New Jersey Nets - Cleveland Cavaliers 105-97
Detroit Pistons - Atlanta Hawks 91-81
Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers 91-98
Minnesota Timberwolves - Seattle Supersonics 88-99
Charlotte Bobcats - Orlando Magic 87-103
Chicago Bulls - New York Knicks 101-96
Dallas Mavericks - New Orleans Hornets 89-80
Portland TrailBlazers - Utah Jazz 99-91
Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 108-106