Vágólapra másolva!
A ligaelső Boston Celtics idegenben hét ponttal legyőzte egyik legnagyobb riválisát, a Detroit Pistonst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A Celtics ezzel sorozatban kilencedik győzelmét aratta, s egyben véget vetett a Pistons 11 meccse tartó sikersorozatának.

A találkozó külön érdekessége volt előzetesen, hogy 2000 óta először játszott két olyan csapat egymás ellen, melyek közül mindkettő legalább nyolc meccses győzelmi szériával állt.

A detroiti összecsapás aztán további meglepetéseket is tartogatott, hiszen a bostoniaknál nem a három sztár, Paul Pierce (19 pont), Kevin Garnett (15 pont), illetve Ray Allen (9 pont) közül került ki a csapat legjobbja, hanem Glen Davis volt a legmeggyőzőbb. A mindössze 23 percet játszó csereember tíz mezőnykísérletéből nyolcszor talált a gyűrűbe és 20 ponttal zárt.

A szezon eddigi meglepetéscsapata, a Portland TrailBlazers úgy tűnik, nem tud lassítani. A legutóbbi 17 mérkőzéséből 16. sikerét arató gárda mostani áldozata a Utah volt. A vendég Jazz a félidőben még három ponttal vezetett, a harmadik negyedben azonban nem tudott lépést tartani a hazaiakkal, így az utolsó játékrészt már 11 pontos hátrányban kezdte és simán kikapott. A Blazersből Martell Webster emelkedett ki 26 pontjával.

A nap nyugati rangadóját Phoenixben játszották, ahol a vendég New Orleans Hornets komoly hátrányból felállva győzte le nagy csatában a Sunst. A meccs felénél még úgy tűnt, hazai sikerrel zárul az összecsapás, hiszen Steve Nashék (23 pont, 11 gólpassz) 11 ponttal vezettek. A fordulás után aztán a Hornets feljavult, és öt ponttal nyert.

A vendégek sikerének a kulcsa az volt, hogy a teljes kezdőötös remekelt, mindegyikük legalább 19 pontig jutott, a túloldalon ezzel szemben Nash mellett csak a csereként beálló Leandro Barbosa (28 pont) játszott igazán jól.

Eredmények:
Atlanta Hawks - New Jersey Nets 107-113
Detroit Pistons - Boston Celtics 85-92
Chicago Bulls - Sacramento Kings 94-93
Houston Rockets - New York Knicks 103-91
Phoenix Suns - New Orleans Hornets 113-118
Portland TrailBlazers - Utah jazz 103-89

* * *

Hajpántját az egyik játékvezető felé dobta, és ezért egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Zach Randolph, a New York Knick kulcsjátékosa.

A klasszis a Sacramento Kings elleni, 107-97-re elbukott összecsapás harmadik negyedében vesztette el a türelmét.

Randolph ebben a szezonban 17,7 pontot dob átlagban, szerencséje, hogy a hajpántjával "pontatlanabb", mert ha eltalálja a bírót, akkor súlyosabb büntetést szabtak volna ki rá.