Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers hazai pályán magabiztosan, 106-85-re nyert a címvédő San Antonio Spurs ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A kaliforniaiak ezzel átvették a vezetést a Nyugati főcsoportban.

Az argentin olimpiai bajnok Manu Ginobili nélkül felálló texasiak csak a szünetig (53-53) tudták tartani magukat, ezt követően a remekül védekező hazaiak átvették az irányítást. A találkozó egyik legjobbja az alapszakasz legértékesebb játékosa címre (MVP) pályázó Kobe Bryant volt, aki 20 pontja mellett 5-5 lepattanót és gólpasszt is összeszorgoskodott.

Phil Jackson együttese szerda hajnalban a Sacramento Kings otthonában lép pályára utoljára az alapszakaszban, míg a második New Orleans Hornets eggyel kevesebbet mérkőzést játszott, így adott esetben holtverseny is kialakulhat az első helyen.

A nyugati konferencia utolsó még kiadó playoff-helyezéséért, azaz a nyolcadik pozícióért folytatott versenyben a Denver Nuggets került lépéselőnybe a Golden AState-tel szemben, miután legyőzte a nyugati elsőségért hajtó Houstont.

Eredmények:
Detroit Pistons - Toronto Raptors 91-84
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 106-85
Cleveland Cavaliers - Miami Heat 84-76
Chicago Bulls - Orlando Magic 84-104
Denver Nuggets - Houston Rockets 111-94
Seattle Supersonics - Dallas Mavericks 99-95