Vágólapra másolva!
A női csapatok addig nem lépnek pályára a kosárlabda-bajnokságban, amíg a szövetség nem biztosítja minősített játékvezetők küldését a találkozókra. A szombati és vasárnapi mérkőzéseket elhalasztják, közölte Bodrogváry Iván, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) női tagozatának elnöke.

"A Tagozat valamennyi csapata az MKOSZ által rendezett bajnokság előírásainak megfelelt. A Tagozat ragaszkodik ahhoz, hogy a mérkőzésein a bajnokság előtt közzétett, minősített játékvezetők közreműködjenek. A csapatok úgy határoztak, hogy 2008. november 19-től egységesen nem lépnek pályára mindaddig, amíg az MKOSZ nevezett kötelezettségének nem tesz eleget. A kialakult helyzetre való tekintettel a 2008. november 15-re és 16-ra kiírt mérkőzéseket elhalasztja" - áll a női tagozat által Berényi János MKOSZ-elnöknek címzett levélben.

Berényi János az MTI megkeresésére közölte, hogy most érkezett haza külföldről, ezért egyelőre nem kíván az ügyről nyilatkozni.

Szabó György, a játékvezetői bizottság elnöke elmondta, a hétvégi találkozókra kijelölt bírók közül többen lemondták a mérkőzéseket. A helyettük felkért pótjátékvezetők közül nem mindenki élvonalbeli bíró, de rendelkezik a szükséges képesítéssel. Így a meccsek megrendezése részükről biztosított lesz.

A női, majd a férfi ligában kirobbant sztrájk október 10-én, illetve 18-án ért véget, amikor a klubok megegyeztek a játékvezetőkkel a biztonsági kérdésekben és anyagi juttatásokban. Valovics István, a sípmesterek képviselője viszont november 7-én arról tájékoztatta az MTI-t, hogy újabb tiltakozásba kezdenek, mert nem helyezték vissza hivatalába a nemrég leváltott játékvezetői bizottságot, annak elnökévé Szabó Györgyöt nevezték ki.