Vágólapra másolva!
Előadásokkal segíti a hétvégén a brit női kosarasok olimpiai felkészülését Rátgéber László volt szövetségi kapitány, az Euroliga-győztes Szpartak Moszkva vezetőedzője.

A magyar nemzeti csapattól a héten megvált szakember az észak-angliai Barrow-ban található ötkarikás edzőközpontban, a leedsi egyetemen tanító Németh László meghívására tart háromnapos továbbképzést.

"Nagy megtiszteltetés, hogy elhívtak erre a szemináriumra, amely akár a majdani PhD-m megszerzésében is segítségemre lehet" - nyilatkozta szombaton az MTI-nek. "A hallgatóságom rendkívül hálás, bár tegnap eleinte csak némi noszogatásra mertek kérdezni, aztán végül alig győztem válaszolni nekik. Olyan kosaras központba csöppentem itt, amilyenről mi csak álmodhatunk, leginkább egy elegáns golfklubhoz hasonlít. A britek óriási energiát és pénzeket fektetnek a minél sikeresebb olimpiai szereplésbe, várhatóan vissza is honosítanak majd néhány játékost, kapitánynak pedig májusban azt az ausztrál Tom Mahert szerződtették, aki ült már az ausztrál és az új-zélandi kispadon is, a pekingi olimpián pedig a kínaiakat irányította."

Németh László, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének korábbi elnöke saját bevallása szerin nem sokat gondolkodott a főelőadó személyén: "Az itteniek mindent megmozgatnak a női kosárlabda fejlesztése érdekében, én pedig kaptam az alkalmon, hiszen Laci egyértelműen Európa legjobb edzője. Óriási dolog, hogy eljött, ez nagyjából olyan, mintha a magyar férfi válogatotthoz ellátogatna a Los Angeles Lakerst idén NBA-bajnoki címre vezető Phil Jackson."