Vágólapra másolva!
Hanga Ádám a háromszoros spanyol bajnok és hatszoros kupagyőztes Caja Laboral kosárlabdacsapatában folytatja pályafutását.

A nyártól Laboral Kutxa néven működő együttes kedden hozta nyilvánosságra a szerződést, a 24 éves válogatott játékos pedig Facebook-oldalán megerősítette a hírt. A hátvéd várhatóan a hétvégén utazik Spanyolországba, ahol megműtik a térdét, és a klub a jövő héten mutatja be hivatalosan.

"Kivásárolt a Laboral Kutxa a manresai szerződésemből! Ezért dolgoztam, hogy létrejöjjön, és sikerült" - örvendezett a közösségi oldalon Hanga.

A kosaras - akinek játékjogát 2011-ben lefoglalta az NBA-s San Antonio Spurs - az elmúlt két idényt a szintén spanyol Manresánál töltötte, amely idén kiesett a másodosztályba. Szerződése 2015-ig szólt, korábbi internetes értesülések szerint a kivásárlási ára 400 ezer euró volt.

A vitoriai székhelyű, korábban TAU Cerámicának is nevezett Caja Laboral - amelyben korábban Dávid Kornél is megfordult - legutóbb második lett a bajnokság alapszakaszában, a rájátszásban viszont már a nyitókörben kiesett. A baszk csapat a következő idényben is szerepelni fog az Euroligában, amelyben négyszer (2005, 2006, 2007, 2008) is szerepelt már az elődöntőben.