Társoldalunk:
,
 
 
 
 
Élő Lefújva
Csapatok
Élő
Frissítés
Főbb események
19:58

Köszönjük a figyelmüket, tavasszal találkozunk!

19:52

Mi is így örülünk!

Fotó: Polyák Attila - Origo
19:50

A többi pályán: a mi csoportunkban Svájc végül 2-0-ra győzte le Feröert.

Az A csoportban: Bulgária - Fehéroroszország 1-0, Luxemburg - Hollandia 1-3, azaz elmaradt a vaskos meglepetés, Depay duplázott a második félidőben.

A H csoportban Ciprus - Gibraltár 3-1

90+2

Itt a vége! A magyar válogatott kicsit döcögős kezdés után 4-0-ra legyőzte Andorrát, helyenként felszabadult, jó játékkal.

90+2

Stieber még a kapu elé lövi a labdát, de ez most magas a csatároknak. 

88

Stieber parádés csellel ment le az alapvonalig, középre adott, ahol Szalaid Ádám jobbal, sarokkal belepiszkált a labdába, ami magától is átment volna a gólvonalon, de Sán Nicolás rásegített. Ha nem neki adják, akkor ez volt a Hoffenheim támadójának 4. gólja a selejtezősorozatban.

88

Megvan a negyedik! 

Szalai Ádámot most nem tudták elnyomni

Fotó: Polyák Attila - Origo
4-0
86

Egy nagyon rutinos, 66-szoros válogatott (2 gól), aki a csapat legelső nemzetközi meccsén is pályára lépett, sőt azon a három meccsen is, amit története során megnyert az andorrai válogatott.

86

Magyar szabadrúgás jobb oldalról., Dzsudzsák készülődik, majd adja be, de mindenki lemaradt a labdáról. 

85

Két csatárral fogunk támadni az utolsó percekben.

85

Nagy az öröm a Fradi-stadionban, jön Böde.

83

Újabb vendég csere.

81

Stieber húzódott ki Gyurcsó helyére. Az események azonban a túloldalon zajlanak, azonban Dzsudzsák beadása után Szalai megint nem jut lövéshez, Németh labdája pedig lesen találja Gerát. 

81

A mezőny egyik legjobbja volt a harmadik magyar gólt szerző szélső.

19:36

Stieber lövése pattant le a védőkről, éppen Szalai elé, de a csatár elől kivágták a védők.

Fotó: Polyák Attila - Origo
79

Ez a beadás már jobb volt, de az oldalról elvégzett szabadrúgást lehúzta a kapus.

78

Stieber mitó beállt, minden akcióban benne van. Igaz, most nem ő, hanem, ha Gyurcsó rúg az abszolút üres területre egy labdát - majd mindenkitől bocsánatot kér.

76

Stieber tette le Dzsudzsáknak, aki jó 25-28 méterről elvállalta, de lövése éppen annyival ment mellé, amilyen erős volt. És erő volt benne bőven.

74

Mi is cseréltünk, a sárga lapos Kleinheisler helyére jött Stieber, aki rögvest be is mutatkozott egy lövéssel Gómes kapusnak.

73

A szokásos adogatás végén Gera ad megint nagyszerű passzt Gyurcsónak, aki most lazán elpasszolja a labdát Gómes mellett. A Pogon játékosának ez volt sorozatban a második gólja (a lettek ellen is lőtt egyet), összesen pedig már a harmadik a válogatottban.

73

Itt a harmadik!

3-0
69

Földön egy andorrai játékos, aki jobb combját fájlalja. Oké, Gera egy kicsit rálépett, de nem ennyire. Jordi Álvarez aztán meggyógyul, a vendégek pedig visszaadják a labdát.

69

Megint bonnyodalom a vendégek tizenhatosán belül, végül Szalai szabálytalan, pedig nagyon ravasz módon próbálta kézzel hátra tenni a labdát.

68

San Nicolás lő kapura, Gulácsinak először kell védenie. Nem nagyot, de kell. 

67

Érkezik a svájc ellen bombagólt szerző ifjú Alexander Martínez.

67

Szép játék végén Korhut tekert középre, Gera pedig kapásból a kapu mellé lőtt. Szép volt. 

66

Dzsudzsák megint a sorfalba vágta a labdát, majd Szalai ismtélése sem volt sokkal veszélyesebb.

64

Dzsudzsák, aki a félidőben mielőtt az öltözőbe ment volna, egy szurkolónak adta a mezét, harcol ki szabadot kb. 20 méterre az andorrai kaputól. Helyzet? Helyzet.

63

Minden mezőnyjátékos a vendégek térfelén. 

19:17

Gyurcsó kapott egyet Garcíától, és ő rúghatja a szabadot, pár méterre az andorraiak alapvonalától. Legurítása után Kleinheisler ível be, Bese fejesét azonban fogja Gómes.

60

Dzsudzsák íveli be az andorrai tizenhatosra a labdát jó messziről, Gyurcsó startolt rá, majd ütközött Gómes kapussal, ami után a vendégek jöhettek.

58

Andorrai bedobás után megszerezzük a labdát, és újra Kleinheiselr lő, amit nagyon szép mozdulattal véd a vendégek kaéusa, Korhut ismétlése messze fölé-mellé megy.

58

Gera próbált ollózni, ami nem sikerült, de ma olyan formában van, hogy még így is emberhez ment a labdája.

57

A kapu mögötti tábor a lengyeleket élteti, amíg a mezőnyben folyik a játék. Természetesen ezért szól a  szokatlan rigmus.

56

Gera kerül lövőhelyzetbe, jó is a lövése, ahogy másodpercekkel később Kleiinheisleré is, de egyszer a kapus véd, majd a védők blokkolnak.

55

Két szögletet rúghatunk egymás után, a másodikat követően Dzsudzsák ível a tizenhatoson belülre, de Besének hosszú a labda.

54

Gera adott zseniális,, jobbra nézek, balra tolom a lasztit átadást, Gyurcsónak tökéletes volt a labda, de nem tudta ellőni a kapus alatt. 

53

Gyurcsó iramodott meg, és csak a tizenhatos vonalán tudták megállítani, és nem vagyunk benne biztosak, hogy szabályos eszközökkel tették.

52

Korhut adott középre, és a másik középső védőnk, Guzmics volt a legközelebb a labdához, de nem jutott lövéshez.

50

Szalai csúsztatott, de nem volt veszélyes.

49

Hátul cicáztuk ki a vendégeket, majd már Korhut adott be a túloldalon, de magas volt a labdája. A kipattanóból Gera lőtt, szöglettel jöhetünk.

48

Jordi Álvarez találkozott Langgal a levegőben, szegény fogja is a fejét vagy egy percig. 

47

A terv jónak tűnt, de Dzsudzsák legurítása nem volt igazán jó Gerának, aki azért megpróbálta kapura lőni, de a kísérlet felejthető lett.

46

Egyik kapitány sem érezte, hogy cserére lenne szüksége. Mi viszont máris kiharcolunk egy szabadrúgást, amit Dzsudzsák ívelhet a vendégek kapuja elé. 

46

Mi kezdjük a második félidőt.

18:59

Az A csoporttban brutális meglepetés 45 perc után: Luxemburg - Hollandia 1-1! Robben góljára nyolc perc elteltével jött a válasz büntetőből.

A másik meccsen Bulgária 1-0-ra vezet Fehéroroszország ellen.

A H csoportban Ciprus egyelőre 1-0-ra megy Gibraltár ellen.

18:56

A többi pályán történt.: 

A mi csoportunkban Svájc 1-0-ra vezet Feröer ellen, ezzel a góllal: 

45+1

Itt az első félidő vége, 2-0-ra vezetünk. Reméljük, a második félidőben is rúgunk legalább ennyit.

 

Fotó: Polyák Attila - Origo
45+1

Egy perc lesz a ráadás, amit még megnyomunk egy kicsit. Szalai akciózik, majd Kleinheisler lő kapura, de szögletre mentenek a védők. Gyurcsó labdáját Dzsudzsák lövi ki kapásból a Népliget buszpályaudvar irányába.

34

És már itt is van Lang Ádám első válogatott gólja: 

43

Lang Ádám 18. válogatott meccsén az első gólját szerzi! Bravó, Ádám!

43

Olyannyira kavargat, hogy újabb beadásából istt a második magyar gól!

2-0
42

Dzsudzsák szögletét tornázza ki az andorrai kapus, jöhet az újabb szöglet, ami után már Dzsudzsák kavargat a jobb oldalon. 

41

Labdát szereztünk az andorrai alapvonal közelében, Gera dott be, majd Gyurcsó elől kellett tisztázni. A szögletet Dzsudzsák adta be, de nem lett belőle helyzet. Viszont maradtunk a vendégek kapuja előtt, jöhet az újabb szöglet.

40

A csoport másik 6-os meccsén Svájc Derdyok góljával vezet Feröer ellen.

39

Gyurcsó szögletét végül Szalai csúsztatta meg, a kapu fölé ment labda.

38

Most volt terület Gyurcsó előtt, aki meg is húzta, de a középre adását kivágták a vendégek.

35

Kinti embereink éppen azt figyelték, hogy Gera Zoltánon látszik, hogy nem teljesen egészséges - .innen is jobbulást kívánunk neki!

35

A vendégek a durvábbak ehhez képest mi kapjuk a második sárgát is. 

33

Dzsudzsák adott középre, az andorrai kapus pedig ugyancsak középre üttötte a labdát, és mire Vieira oda érhetett volna, már a kapuba vágta a labdát. A nem teljesen egészséges középpályásnak ez volt a 26. gólja a válogatottban.

33

Mutatjuk Gera Zotlán gólját: 

33

Végre itt a gól!

Fotó: Polyák Attila - Origo
1-0
30

Dzsudzsák ívelt a vendégek kapuja elé, de magas volt a labdája, amit a kapus szívfájdalom nélkül kiengedett, hogy utána jó sokáig pepecseljen a kirúgással.

30

Dzsudzsák ívelt a vendégek kapuja elé, de magas volt a labdája, amit a kapus szívfájdalom nélkül kiengedett, hogy utána jó sokáig pepecseljen a kirúgással.

30

Dzsudzsák ívelt a vendégek kapuja elé, de magas volt a labdája, amit a kapus szívfájdalom nélkül kiengedett, hogy utána jó sokáig pepecseljen a kirúgással.

29

Íme a mérkőzés előtti élőkép: 

Hajrá Magyarország!!! ???????? #indulazutazas #riariahungaria #csakegyutt #hungary #football #hunand

Nagy-Győr László (@esd_delfino) által közzétett fénykép,

29

Gera marad lent egy nagyon kemény ütközés után.

28

Dzsudszsák kőtte végül, de elakadt a sorfalban. Dzsudzsi kezezést reklamált, talán az volt, talán nem. Közben Kleinheisler veri meg a védőjét, középre teszi, ahol Szalai lekészítené Korhutnak, de kirúgják alóla a labát - a játékvezető szerint nem történt semmi, Korhut lövése pedig elgurul a kapu előtt.

27

Kleinheisler harcol ki szabadrúgást 18 méterre a vendég kaputól, középről. Ez bizony helyzet!

26

Itt az első igazi helyzet! Dzsudzsák ment el egy szép csellel, majd az alapvonal közeléből jobbal középre adott, ahol Szalai beforgatta a védőjét, de a lövését fogta a kapus.

25

Az andorraiak minden bedobást és szabadrúgást rekord lassúsággal végeznek el. Viszont majdnem helyzetbe kerülnek, Gera tisztázott a tizenegyespontunkon.

24

Egy-két tétova csel után Lang próbál odalt váltani, de a labdája csak a vendégk kispadon ülőknek jó. Storck pedig kicsit megfeddte Langot, aki olyan labdát adott ballal, ami után a Blasz 3-ban is cserét kér az ember.

23

Egyelőre csak Szófiában van gól, ahol a bolgárok 1-0-ra vezetnek Fehéroroszország ellen.

22

Előbb Szalai fejel a kapu mellé egy beadást, de Dzsudzsák még eléri a labdát, azonban az ő beadása túl magas Gyurcsónak.

21

Megin Rubio tört előre, de a tizenhatosunkra beküldött magas labdáját könnyen takarítottuk el. A fordulásokból viszont nem tudunk elég gyorsan felfejlődni.

19

Szépen jövünk fel a félpályáig, de nem elég gyorsan. Aztán Korhut tör be a tizenhatoson belülre, a visszagurítását azonban kivágják Gera elől.

18

Egyelőre bírják erővel a vendégek, így nem nagyon kerülünk helyzetbe. A félpályánál Krhut  pakol oda az egyik andorrainak, aki csak nagy nehezen tápászkodik föl.

16

Nagyszerű: a középpályás így nem játszhat március 25-én Portugália ellen.

15

Kisebb nézeteltérés a gyepen: Dzsudzsáknak rúgnak oda hátulról sípszó után, amiért Kleinheisler akar elégtételt venni. Sárga lap a jutalma.

13

Dzsudzsák tette a keresztbe futó Gyurcsó elé a labdát, de tisztázni tudtak a magyar széső elől.

11

Dzsudzsák indul meg a jobb oldalon, kiharcol egy bedobást, ami után Kleinheisler indítjaj Besét, akit már csak a 16-oson belül, az alapvonal közelében tudnak szerelni. Az első helyzetnek nevezhetjük ezt.

18:09

A vendégek legtapasztaltabb játékosa, a 103-szoros válogatott Ildefons Lima ezúttal sérülés miatt nem játszhat, nekünk viszont nyilatkozott!

8

Nagy a lökdösődés odabent, de kifejeljük a labdát, a 18 méterről eleresztett andorrai lövés pedig nem volt veszélyes.

7

Andorra rúghatja az első szögletet: Rubio szalad el a jobb oldalon, majdj középre adta a labdát, amit Lang vágott ki.

6

Most mi passzolgatunk ráérősen a saját térfelét megszálló andorrai kettős fal előtt. Míg egy bedobást követő visszapassznál Gera marad lesen.

5

Dzsudzsákot állították meg szabálytalanul, majd szabályosan, végül Beséről ment ki a labda a vendégek térfelének közepén.

4

Most inkább az andorraiaknál van a labda, de, amikor megszerezzük, egészen gyorsan visszük át a pályán az ötfős andorrai védővonalig.

2

Dzsudzsák ezúttal is a jobb, Gyurcsó pedig a bal oldalon kezd, ahogy azt az utóbbi időben már megszokhattuk. 

1

Az andorrai válogatott kezdi a mérkőzést, majd pár passz után Korhut szerezte meg a labdát. Védőnknek ez a nyolcadik meccse a csapatban, az eddigi hét találkozón még egyszer sem kaptunk ki vele a kezdőben.

17:58

A kapu mögötti szurkolók gyönyörű élőképpel készültek: egy bíborszínű szívben a 12-es szám virított, amit talán senkinek nem kell megmagyaráznunk. 

17:56

Szólnak a himnuszok, először a vendégeké, majd a miénk csendül föl, azaz perceken belül kezdődk a mérkőzés!

Fotó: Polyák Attila - Origo
17:53

Ilyet is ritkán látni-hallandi: tíz perccel a kezdés előtt rezesbanda nyomatja a Soho Party Eb-himnuszt, a szurkolók éneklik - tudjuk meg a helyszínről. A nyári Európa-bajnokságon imádtuk hallgatni, és azóta is imádjuk, hallgassuk is most együtt: 

17:52

Az NB I éllovas Vasastól a vezetőedző Michael Oenning és Ferenczi István is a helyszínen tekinti meg a mérkőzést - küldik a sajtópáholyban helyüket elfoglaló embereink.

17:49

A mi mérkőzésünkkel egy időben további öt találkozót rendeznek: 

A mi csoportunkban Svájc - Feröer-szigetek

A csoport: Bulgária–Fehéroroszország, Luxemburg–Hollandia

H csoport: Ciprus–Gibraltár

17:46

Negyedórával a kezdés előtt jó félház van, csepegnek az emberek - írják helyszínen dolgozó munkatársaink. Azaz már nem így néz ki a stadion: 

17:43

Addig mi a hagyományos piros-fehér-zöld szerelésünkben mutatkozunk majd - legalábbi mezőnyben, mert Gulácsi Péter - igazodva a Groupama Aréna alapszínéhez - talpig zöldben virít majd: 

17:41

Míg a vendégek sárga-kékben lépnek pályára: 

17:41

Nálunk az ujját törő Nikolics Nemanja kivételével mindenki egészséges, úhogy így fogunk felállni a kezdő sípszó pillanatában: 

17:40

Azon meccsen rúgtak Alexander Martínez ezt a gólt: 

17:28

A vb-selejtezők B csoportjában eddig mindkét csapat három mérkőzést játszott le. Míg mi változatos eredményekkel (0-0 Feröeren, 2-3 itthon Svájc ellen, 2-0 Rigában Lettország ellen), addig Andorra egyhangú eredménysorral tudta le ezeket (0-1 otthon Lettország ellen, 0-6 Portugáliában és 1-2 otthon Svájc ellen). 

17:26

Ami a mieink háza táját illeti: Bernd Storck igyekezett higgasztani a kedélyeket, és az ilyenkor kötelező udvariasság hangján nehéz mérkőzést vetített előre, ahol türelmesnek kell lennünk az első gólig.

A vendégeket 2010 óta irányító Koldo Álvarez szintén nem számít könnyű meccsre (még jó), ő pedig azt reméli, hogy minél tovább ki tudják húzni kapott gól nélkül.

17:24

Jó estét, jó szurkolást! Az idei évre rendelt utolsó vb-selejtezőn a magyar válogatott a csoport leggyengébb szereplőjét, Andorrát fogadja. Ha gólzáporra nem is feltétlenül számítunk (azért reménykedünk), a győzelemmel azért bizton merünk kalkulálni.