Borussia Dortmund Borussia Dortmund

Bajnokok Ligája - Döntő szakasz

2
3

Dortmund (Németország), Signal Iduna Park, 2017.04.12., 02:00

Monaco Monaco
KözvetítésCsapatok
98

Így néz  most ki a Sárga fal: 

 

93

És ez a vége: a Monaco 3-2-re legyőzi idegenben a Dortmundot! 

 

93

Dembélé szabálytalankodik már a monacói tizenhatos előterében, jöhetnek a vendégek, akik jó messzire, a másik alapvonalon túlra rúgják a labdát.

92

Megint Piszczektől lopnak labdát, a lengyel azonban most szerencsésebb, és vissza tudja szerezni, így elmúlik a veszély.

91

Marad a játék a vendégek kapuja előtt: Dembélé ível be jobbról, Aubameyang ugrik Glikkel a nyakában, a lengyel éppen annyira sanyargatja, hogy ne tudjon pontosan fejelni, de eszébe se jusson a bírónak tizenegyest adni. 

90

Pulisic húz el most a jobb oldalon, de Jemerson menteni tud. 

89

Aubameyang veszettül gyors, elhúz a bal oldalon, de középre adását kivágják Dembélé elől. 

88

Támad az egyenlítésért a Dortmund, de hol Glik, hol Touré, hol Raggi tud menteni fontos pillanatokban. 

87
Sárga lap: Danijel Subasic
87

Subasic időhúzásért kapta a sárgát.

85
Csere le: Radamel Falcao
85

Leonardo Jardim cserél, lehozza a nem sokat mutató Falcaót.

85
84
Gól: Shinji Kagawa
84
84

Kagawa nem hagyja annyiban, és szépít!

81
Sárga lap: Fabinho
81

Ez az első alkalom a BL-negyeddöntők történetében, hogy két U20-as játékos is gólt szerez egy meccsen. Az már csak ráadás, hogy mindkettő francia. 

 

79
Gól: Kylian Mbappe
79

Piszczek passzolt röviden keresztbe Szokratisznak, Mbappé lecsapott a labdára, kilépett vele, és úgy varrta be a bal felsőbe, ahogy azt 18 évesen nem illik. 

79

Mbappé nem tréfál, inkább meglövi a második gólját!

77

Az 5. szöglet után lövéshez jut a BVB, Pulisic kísérletét azonban könnyedén kapja le Subasic.

76

Falcao talán először kerül helyzetbe a meccsen: egy elé ívelt labdára elindul Bürki, de teljesen fölösleesen, a kolumbiai azonban nem tudja mellette-fölötte a kapuba pörgetni a labdát. Eldőlhetett volna a meccs.

74

Mbappé indul meg két szép csellel befelé, majd elesik Szokratisz lábában. Sárga lap nincs (ami pirosat ért volna  a görögnek), a szabadrúgást pedig kivágják a védők.

72

Dembélé ível be, Subasic húzza le. Gliket kell ápolni, akit szájba vágott Szokratisz.

70

Megint Szokratisz emeli a vérnyomást, aki úgy tesz, mint Mbappé elől direkt röviden csúsztatná haza a labdát, szerencséjére Bürki résen van.

69
Sárga lap: Nabil Dirar
69

Guerreiro élesen belőtt labdáját azonban kivágják a védők.

69

Dirar sodorja el Kagawát mielőtt a japán betörhetne a tizenhatoson belülre. Sárga lapot kap tettéért a marokkói, a BVB pedig jó szögből rúghat szabadot.

66
Csere le: Bernardo Silva
66

A magyar válogatottnak oly' sok kellemetlen pillanatot okozó portugál hagyja el a pályát. Bernardo Silva helyére Dirar érkezik.

64

Kapura lövési kísérletek az első félidőben: 4-5 a Monaco javára. A második félidőben 20 perc után: 5-0 a Dortmund javára.

63

Nagyon megélénkült a BVB támadójátéka, szinte folyamatosan a monacói tizenhatos közelében vannak, most éppen Aubameyang küldött a kapu felé egy labdát, de csúnyán eltörte a tizenhatosról leadott lövést.

62

Bernardo Silva hibázott, megpróbálta Guerreiróra pattintani a labdát, a honfitárs azonban tovább tudott menni, de a beadása keresztben elsuhant a kapu előtt.

59

Subasic húzta le az iménti szabálytalanságért megítélt szabadrúgást.

58
Sárga lap: Thomas Lemar
58

Szokratisz lábát rúgta össze.

57
Assist: Shinji Kagawa
57
Gól: Ousmane Dembele
57
57

Micsoda gól! Guerreiro ad be bal oldalról, Aubameyang elképesztő mozdulattal sarokkal teszi tovább Kagawának - nem állítjuk, hogy teljesen tudatos volt, de azt sem, hogy nem - a japán pedig higgadtan teszi középre a labdát Subasic mellett, amit Dembélének már csak be kellett passzolnia.

56

Dembélé fut versenyt Jemersonnal, elesik, de csak szöglet jár az erőfeszítéseiért. Azt pedig Subasic lehúzza Ginter fejéről. 

55

Szokratisz hozza a szívbajt a hazai közönségre, miután a kezdő körben bonyolódik cselezésbe Mbappéval a nyakában - végül haza tud gurítani.

53

Megint Pulisic: megkerüli Raggit, visszagurít, Dembélé lövését azonban blokkolják.

53

Pulisic remekül húz el a jobb oldalon, középre ad, azonban Aubameyang elől Glik menteni tud a kapu torkában.

52

Guerreiro szögletét kifejelik. 

51

Sahin vesz mellre egy emelést, középre adását azonban Fabinho szögletre menti.

50

Igyekszik irányítása alatt tartani a meccset a BVB, ami ellen a franciák magasra tolt védelemmel igyekeznek tenni.

47

20 méterre a franciák kapujától Dembélé fut neki, el is tekeri a sorfal fölött, de mellé száll a labda.

47

Weigl kísérletezik indítással, de nagyon rossz volt a próbálkozás. Orsato játékvezető pedig le is fújja az első félidőt.

46
Csere le: Marcel Schmelzer
46
Sárga lap: Jemerson
46
Csere le: Sven Bender
46

Aubameyangot rúgta föl. Hazai szabadrúgás jöhet.

46

És beküldte a gyors amerikait is.

46

Thomas Tuchel kettőt cserélt. Levitte az öngólt vétő Sven Bendert.

46

Elkezdődött a második félidő. 

46

Bernardo Silva indította hosszú labdával Falcaót, egy kis tologatás után kilőtte Ginter alól a lábait, a védő elesett, de a labda sem ment tovább.

46

Kettő perc lesz az első félidő ráadása.

45

Subasic csinált egy hidegvérő cselt a rárontó Aubameyanggal szemben.

44

Moutinho harcolt Benderrel, majd adta meg magát a németek tizenhatosán belül, de szó sem lehetett büntetőről.

42

Dortmundi szöglet, átszáll a labda a tizenhatoson belül tusakodók fölött, majd a visszaívelt labdának is hasonló a sorsa.

42

Raggi mutat be tanári szerelést a saját alapvonalától tízegynéhány méterre, ami után Ginter elégedetlenkedik, pedig róla ment ki a labda.

40
Sárga lap: Matthias Ginter
40

Lemart rúgta föl a német védő, így övé a meccs első sárgája.

38

Szokratisz szerelte gyönyörűen a bal oldalon meglódulni készülő Mbappét. A Monaco kézben tartja a meccset.

35
Öngól: Sven Bender
35
35
35

2-0 a Monacónak! Raggi tekert középre, Sven Bender és Falcao együtt rajtolt a labdára, a kolumbiai talán egy picit szabálytalan volt, mindenesetre a német védő a saját kapujába stukkolta a labdát.

35

Hatalmas helyzet! Schmelzer ad középre, Aubameyang fölött elszáll a labda, de Ginter visszateszi a középre a tizenhatos vonalára, ahonnan Kagawa szépen passzol a leshatáron álló Dembéléhez - a francia egyrészt mellé pörget, másrészt a partjelző szerint lesen volt.

32

Raggi most jó helyen állt: Dembélé bepasszolta a labdát Glik mellett, az olasz azonban habozás nélkül kivágta, majd fél perc múlva megismételte a műveletet.

31

Egy igazi BVB-helyzet: Ginter kavarta meg a védőket a jobb oldalon, Raggi mellett középre is tudott adni, Kagawa azonban hat méteren rosszul ért bele a labdába, ami így a jobb sarok mellett gurult ki.

29

Tudják Monacóban, hogy tizenegyesből nem illik: Fabinho kihagyott büntetője zsinórban a negyedik elrontott próbálkozása volt a gárdának.

27

Kellemetlenre fordult az időjárás: elkezdett veszettül szakadni az eső. 

26

Most átköltözött a vendégek térfelére a BVB, de két perce teljesen meddő passzolgatásra vannak kényszerítve, annyira, hogy egészen Bürkiig szorulnak vissza.

22

A kapott gól viszont kicsit megfogta a Dortmundot, újra a Monaco jutott el az ellen kapujáig, de a szögletet Piszczek tisztázta, és az újabb szöglet helyett Orsato játékvezető kirúgást ítélt.

19
Gól: Kylian Mbappe
19
Assist: Thomas Lemar
19
19

Nem törte meg a Monacót a kihagyott büntető - ahogy Manchester City ellen sem - és egy ellentámadásból megszerzik a vezetést. Lemar húzta meg a bal oldalt, majd középre adott, Mbappé pedig pontosan érkezett. Apró szépséghiba, hogy lesen kapta a labdát.

18

Lemar ugratja ki Mbappét, aki most a bal oldalon tör be a dortmundi tizenhatosra, de Piszczek résen van, és megállítja a fiatal franciát.

17
Kihagyott szabadrúgás: Fabinho
17
17

Fabinho azonban annyira jól rúgta, hogy az már rossz volt: a brazil jobb kapufa mellé gurított. Bürki rajta volt, de nem biztos, hogy fogta volna.

16
Sárga lap: Sokratis Papastathopoulos
16

11-eshez jut a Monaco. Mbappé ugrott ki Szokratisz mellett, a görög hozzáért, a francia pedig el is esett. 

14

Guerreiro labdája száll át a tizenhatos fölött, majd Weigl ível vissza, de kifejelik a védők, akik aztán fel is szabadítanak. 

13

Ez az élőkép fogadta a csapatokat a bemutatáskor: 

 

12

Jött a válasz is: egy jobbról érkező beadást Lemar fejelt fölé a védők szorításában. A kapu irányába tartott a labda, de veszélytelen volt.

11

Ez már jobb volt: Piszczek ugratta ki Aubameyangot, a gaboni a jobb összekötő helyén betört a tizenhatosra, kb. 13 méterről lőtt, de a léc fölé szállt a labda.

11

Gondoltuk, majd most, de Dembélé nem tudta átverni a rutinos Joao Moutinhót, aki szerelte. 

10

Eltelt a mérkőzés egy kilenced része, azaz az első 10 perc, egyelőre nem láttuk még a remélt félelmetes támadásokat. 

9

Les miatt dortmundi szabadrúgás nagyjából 12 méterre az alapvonaltól.

7

A BVB a szezonban már megszokott három védős felállásban (Bender, Ginter, Szokratisz) igyekszik meggátolni a francia támadásokat.

5

Az elmúlt héten, hetekben mindkét csapatnak volt egy kellemetlen 1-4-es veresége. A BVB Münchenben kapott ki a Bayerntől bajnokin, míg a Monaco a PSG-től a Ligakupa döntőjében.

4

Weidl rúgja föl Mbappét, a gyorsan elvégzett szabadrúgás után a Dortmund megszerezte a labdát, és Kagawa azonnal indította Aubameyangot, akit az utolsó pillanatban szerelt Glik.

3

Jobbára a németeknél van a labda, a Monaco a félpálya közelében húzta meg az első védelmi vonalat, és igyekeznek leszűkíteni a középpályát, hogy ne tudjon lendületből rájuk menni a Dortmund.

2

Bürki rúgott előre kacskán egy labdát, de elég messzire ahhoz, hogy ne támadhasson vissza a Monaco.

1

Hát akkor lássuk! A Borussia Dortmund kezdte a mérkőzést.

0

Jönnek a csapatok az alkalomra készített pólóban:

 

0

Kukkantsuk be az öltözőkbe is az Uefa honlapjának jóvoltából:  

Forrás: UEFA via Getty Images/2017 UEFA/Lukas Schulze - Uefa
A dortmundi öltöző
Forrás: UEFA via Getty Images/2017 UEFA/Lukas Schulze - Uefa

 

 

Forrás: Uefa.com
Ez pedig a monacói részleg
Forrás: Uefa.com

 

 

0

Monacói szurkolók "Dortmund, Dortmund!" skandálással köszönik meg a német klub vendégszeretetét, illetve fejezik ki szolidaritásukat. 

 

0

A két csapatnak ez lesz az első egymás elleni párharca az európai porondon. 

0

De az is biztos, hogy, nem jut a Dortmund messzirea, ha nem figyel Mbappéra, aki utóbbi tíz meccsén 11 gólt szerzett. 

 

0

Biztos, hogy nem lesz könnyű dolga a Monacónak, ugyanis a BVB utóbbi 12 hazai európai kupameccséből csak egyet veszített el (0-3 a Juventus ellen).

 

0

És megjegyezzük, hogy a BL-történetének tíz legfiatalabb francia gólszerzője közül kettő is pályára lép ma este: dortmundi oldalon Ousmane Dembélé, míg monacói mezben Kylian Mbappé készül gyarapítani góljai számát.

0

Majd pedig a vendégekét: 

 

0

Mutatjuk a kezdőket. Először a hazai csapatét: 

 

0

Az biztos, hogy nem 0-0-s meccset fogunk látni. A Dortmund rekordot jelentő 21 gólt rúgva nyerte a csoportját, míg a Monaco a Manchester City elleni nyolcaddöntőben parádézott, hat gólt rúgva a két meccsen - igaz, hogy annyit is kapott, viszont ugyanennyi helyzetet ki is hagyott. 

Guardioláékon átszaladt a Monaco, a Leverkusen szépen halt meg

A Leicester City az egyetlen angol csapat a nyolc között a Bajnokok Ligájában.

\n

 

0

A csapatok időközben már megérkeztek a Signal Iduna Parkba. Természetesen fokozott rendőri kíséret mellett.  

Forrás: MTI/AP/DPA/Marius Becker
Dortmund, 2017. április 12. Rendőrök kísérik a Borussia Dortmund német labdarúgócsapatot szállító buszt az AS Monaco elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő mérkőzésre Dortmundban 2017. április 12-én. Az előző napon három robbantások történt a busz közelében, a valószínűleg iszlamista hátterű merényletben a Dortmund játékosa, Marc Bartra és egy rendőr megsérült. (MTI/AP/Marius Becker)
Forrás: MTI/AP/DPA/Marius Becker

 

 

0

Ez lesz a BVB kivonuló trikója a mérkőzés előtt: 

 

0

És máris előkerültek a Bartra felíratú mezek: 

 

0

Ilyenkor születnek a barátságok is: 

 

0

A foci pedig az események során újra megmutatta, hogy milyen erős közösségteremtő ereje van: a német csapat szurkolói azonnal szállásokat ajánlottak fel a tervezettnél hosszabb túrára érkező francia drukkereknek, akik ezt hálásan meg is köszönték. 

 

0

Beszéljünk jobb hírekről is: a merénylet egyetlen sérültje, Marc Bartra már elhagyhatta a kórhárzat, és azt üzeni, hogy sokkal jobban van. 

Már sokkal jobban van a dortmundi robbantás sérültje

Ezt maga az érintett tette közzé a közösségi oldalán.

\n

 

0

Azóta kiderült, hogy ijesztő módon valóban a német csapat busza volt a célpont, de, úgy tűnik, hogy a vesztfáliai rendőrség ura a helyzetnek. 

Elfogták a dortmundi robbantás első gyanúsítottját

A férfi iszlamista, egy házkutatás során kapták el.

\n

 

0

Mint azt legtöbben bizonyára tudják, ezt a találkozót kedden este kellett volna megrendezni, azonban egy, a Dortmund csapatbuszát célzó robbantásos támadás miatt elhalasztották a mérkőzést. 

Robbantás Dortmundban, elmarad a BL-meccs

A német csapat buszánál történt a robbanás. Marc Bartra kórházba került.

\n

 

0

Jó estét és jó szurkolást kívánunk minden kedves olvasónknak!