Juventus Juventus

Bajnokok Ligája - Döntő szakasz

2
1

Turin (Olaszország), Allianz Stadium, 2017.05.09., 02:00

Monaco Monaco
KözvetítésCsapatok
146

Fogadjunk, hogy sejtették: Kylian Mbappé lett a BL történetének legfiatalabb játékosa, aki gólt szerzett az elődöntőkben - 18 évesen és 140 naposan. Egyébként hatodik egyenes kieséses BL-meccsén a hatodik gólját lőtte. 

 

99

Mutatunk néhány statot az első félidőből: 

 

94

Itt a vége! A Juventus a visszavágón 2-1-re legyőzi az AS Monacót, és 4-1-es összesítéssel jut be a Bajnokok Ligája döntőjébe.

 

93

A Juve kispadjának környékén már locsolják a pezsgőt vagy a sört, a lényeg, hogy habzik.

93

Higuaín ugratja ki Cuadradót, de éppen annyira hosszú a labdája, hogy Subasic előbb érjen oda.

91

A játékvezetőtől meg egy sárgát, hátha az megnyugtatja.

91

Három perc lesz a hosszabbítás, aminek az elején Mandzukic akaszkodik össze előbb Glikkel, majd Fabinhóval. Dani Alvesnek kell lehűtenie a horvátot, aki aztán Marchisiótól is megkapja a beosztást.

90
Sárga lap: Mario Mandzukic
89

Juve-szabadrúgás 25 méterről, Pjanic lövése a sorfalról pattan szögletre, amiből nem lesz helyzet, utána viszont visszajön a labda, amit Cuadrado tesz középre, de felszabadítanak a franciák.

88

Nem lesz nehéz dolga az olasz szövetségnek, amikor el kell dönteniük, hogy áttegyék-e a Coppa Italia június 2-re kiírt döntőjét. Át fogják tenni, méghozzá május 17-re akkor rendezik majd a Juve-Lazio döntőt. A BL-döntőt pedig június 3-án Cardiffban.

85
Csere le: Andrea Barzagli
85

Kylian Mbappé kap nyílt színi tapsot, miután segített kikapni a görcsöt a Bonucci lábából.

85

Allegritől kap szűk tíz percet a marokkói védő.

82

Glik és Higuaín akad össze újra, majd Fabinho érkezik nagy rössel, hogy aztán Kuipers játékvezető végre lehűtse kicsit a vitézeket.

81

Joao Moutinho veszi célba Buffon kapuját, de csak a fölött tornázó olasz drukkereket találja el a lelátón.

79

Dani Alves ível Higuaín felé, aki egy fél ollóval próbálkozik, de lesen van. Aztán mutatja a mögötte reklamáló Mandzukicnak, hogy máskor méltóztasson szólni, ha gólhelyzetbe szándékozik kerülni.

79

Újabb francia csere, és egy támadó érkezik az utolsó negyedórára.

78
Csere le: Tiemoue Bakayoko
77

Most Mandzukic és Raggi találja meg egymást, a horvát eljátszik egy könyöklés utáni fájdalmas szóló műsort, de nem történt semmi.

75

Higuaín a saját lábán ment le, de rendkívül mérges. Vissza is tért a pályára, majd jól kiosztotta Gliket egy Kazinczy-díjas esszé formájában.

73
Sárga lap: Leonardo Bonucci
73

Addig osztott hangos szóval egy kelletlenkedő franciát (brazilt, Fabinhót), aki eljátszotta, hogy megütötték, amik Kuipersnek elege lett.

72

Higuaín szenved a monacói térfél közepén a földön fekve a gyepet rugdosva, de a Monaco rendületlenül megy előre, miközben Higuaínnak nagy fáj: Glik (ex-Torino) lépett rá a térdére, inkább véletlenül, mint direkt. 

69
Gól: Kylian Mbappe
69
Assist: Joao Moutinho
69
Csere le: Bernardo Silva
69

Kolléga fényezése következik: a velem szemben ülő szaktárs két perccel a gól előtt mondta ki, hogy "annyira lelazult ez a Juventus, hogy mindjárt kapnak egy gólt". A nyereményét a helyszínen átveheti.

69

Joa Moutinho tört be a tizenhatosra, Marchisio kicsit elaludt, Mbappé viszont pontosan érkezett, és egy méterről bepasszolta.

69

Itt a vége a Juve majd' 700 perces BL-góltalansági szériájának, és persze, hogy Kylian Mbappé töri meg.

68

Újabb Monaco-szöglet, D. Alves most azt csinálta, ami a munkakönyvében van, védekezett.

67

Eléggé nyomasztóan tartja kézben a meccset a Juve. Még akkor is, ha most Mbappé lép ki, aki tíz méterről lő, de nem találja el jól a labdát, így Buffon térdéről szögletre pattan, abból meg nem lesz semmi. 

63

Nyugalom, nincs Juve-meccs Pavel Nedved nélkül! 

 

62

Alves ível be, Mandzukic ugrik, de a kapu mellé fejeli a labdát.

61

Bernardo Silva emelte át a labdát a tizenhatos jobb oldaláról az öt és feles bal sarkára, ahol Falcao, ha kicsivel is, de lemarad. 

60

Higuaín lépett ki Dani Alves passzával, de Glik nem hagyta magát és a két könyöklés közül az argentinét fújta le Kuipers.

59

Hazai szabadrúgás után Subasic kapja le Pjanic beadásnak hosszú, lövésnek gyenge kísérletét.

56

40 244 nézőt köszönhetünk a Juventus Stadionban, ami több mint 3 millió eurós bevételt jelent csak a jegyekből. Gratulálunk a szép számokhoz!

55

Cuadrado rögtön helyzetbe is kerül, de Traoré az utolsó pillanatban tisztáz előle. 

54
Csere le: Paulo Dybala
54
Csere le: Benjamin Mendy
54

A sokat hibázó és el is fáradó francia helyére egy brazil érkezik.

54

Ez volt a remekül játszó argentin utolsó labdaérintése, mert átadja a helyét a kolumbiainak. 

53

Nagyon lazán játszik a Juve, egy adogatás után Dybala kerülhetne helyzetbe, de kipattan előle a labda, amit felrúg a lelátó harmadik karéjába.

51
Sárga lap: Benjamin Mendy
51

Dybala elemében van, előbb egy szépségdíjas csel után indítja Higuaínt, majd két csellel kétfelé ugraszt három franciát, ami után fel is rúgják. A szabadrúgást Subasic öklözi ki.

51

Olic, Boban, Prso és Robert Spehar után Mandzukic az ötödik horvát, aki gólt rúgott BL-elődöntőben. Most már ezt is tudjuk. 

 

50

Egy vendég próbálkozás, de a nem túl erős lövés jócskán elkerüli Buffon kapuját.

47

Marchisiót szerelik kb. 35 méterre a kaputól, mielőtt indíthatná Higuaínt. 

46

Kommentátor kollégánk két érdekes statisztikával szolgált: ezek szerint a Juve első góljánál Buffon kidobása és Mandzukic kapuba vágott lövése között 24 másodperc telt el. Illetve a Dirar helyén kezdő Mendi 14(!) labdát adott el az első félidőben.

46

Máris kezdődik a második félidő. A Juventus indítja útjára a labdát.

46

Az egyperces ráadás már csendesen lepereg, Kuipers játékvezető lefújja a félidőt, ami úgy ér véget, hogy a Juventus szurkolói foglalhatják a szállást Cardiffban.

45

Az iménti szögletet, Subasic kiöklözi, még csak nem is középre, viszont pont Dani Alves lábára, aki kapásból irgalmatlanul bevarrja a bal kapufa mellé. 

45

Ott a második! Ki más, mint, aki három gólpassz után a legjobban megérdemli - Dani Alves!

 

44
Gól: Dani Alves
44

Na, most meg a Juve rúghatott volna még egyet! Dani Alves szerez labdát harciasan, pazarul passzol Dybalának, az argentin azonban Subasicba püföli a labdát. Szöglet. 

42

Majdnem egyenlít a Monaco! Mendy beadás elmegy keresztbe a kapu előtt, Chiellini pedig centikkel előzi meg a becsúszó Falcaót, ahogy a cipője orráról a labda is centikkel megy Buffon kapuja mellé. 

41

Mutatjuk Mandzukic gólját, ami jó eséllyel el is döntötte a párharcot:

40
Sárga lap: Radamel Falcao
40

Hát ilyet is látunk: Falcao kap sárgát Chielliniről, miután a félpályánál felrúgta az olasz bekket.

37

Megint Higany lép ki, de két védő között ezúttal csak úgy tudja ellőni, hogy leér rá Subasic.

36

Majdnem lezárta a meccset a Juve, de Higuaín hiába gurított a hálóba, kb. 5 centis lesen volt, amikor Dybalától a passzt kapta.

33
Gól: Mario Mandzukic
33

Buffon kidobása után pillanatok alatt felért a Juventus, körbe adogatták a monacói tizenhatost, majd Dani Alves - ki más - adott középre, Mandzukic fejesét pedig elsőre még védte Subasic, a kipattanót azonban kíméletlenül beverte a támadó.

33

Vezet a Juventus! Mario Mandzukic a gólszerző!

 

32

Gyorsan elvégzett szabadrúgás után Bernardo Silva kanyarít középre, Bonucci ment szögletre, ami Buffon ölében köt ki.

31

Joao Moutinho szabadrúgása után csak átmenetileg tisztáznak az olaszok, ami után visszakerül a labda a tizenhatosukra, Falcao leveszi, ráfordul, tüzel, Buffon hatalmasat véd - igaz, Kuipers játékvezető les miatt már le is fújta. Nem biztos, hogy lesen volt a kolumbiai.

28

Megint Juve-helyzet: Dybala ugratja ki Pjanicot, aki elől Raggi ment szögletre. Az pedig Subasic zsákmánya lesz. Ha csak a legnagyobb helyzeteket nézzük, a Juve már kettő, sőt akár három nullra is vezethetne. 

27

Megint a horvát csatár van akcióban: tőle indul az akció, aminek befejezéseként Dani Alvestől érkezik jobbról a labda, Mandzukic fejeli vissza a kapu ellentéte sarka felé, de picit célt téveszt.

25

Mandzukic kap hatalmas passzt a tizenhatos vonalán, tesz vele két lépést, csak Subasiccsal áll szemben, de elakad a lövése a honfitársban. Vezethetne a Juventus. 

24

Most Mandzukic lépett volna ki, de Raggi résen volt.

22

Dybala csúszott el passzolás közben, ami annyira megzavarta a franciákat, hogy Higuaín léphetett ki, megpróbálta átpöccinteni a labdát Subasic fölött, de a gólvonal előtt tisztáztak a védők.

22

Cuadrado is melegít, mert Mandzukic mutatja a sérülésveszély jeleit.

21

Higuaín gyorsított fel, de aztán rosszul tette vissza Dybalának, így oda lett a helyzet. A túloldalon Bernardo Silva indítása lett egy picit hosszú Sidibének.

19

Megint Mendy adja középre, Falcaónál csak Chiellini érkezik veszélyesebben, és el is fejeli Buffon elől a labdát. Szöglet, amit viszont Dani Alves tisztáz, úgy, hogy a Juve jöhet kirúgással.

18

Mendy beadását csúsztatja ki Falcao elől Chiellini.

16

Dani Alves szereli nagyon szépen a bal oldalon meglóduló Mbappét, majd összeakad a lábuk, és a francia fájdalmas képpel marad a földön. Dani Alves aztán megvigasztalja, amitől valóban jobban lesz. 

15

Először ment föl a Higuaín, Dybala, Mandzukic hármas letámadni, nem jártak sikerrel, viszont a következő támadásból a horvát által lefejelt labdát már kapura küldte az argentin játékmester, de célt tévesztett. 

12

Mandzukic fejelne vissza egy labdát Higuaínnak a franciák tizenhatosa előtt, de mentenek az argentin elől.

11

Ez volt Mbappé iménti lehetősége: 

 

10
Csere le: Sami Khedira
10

Allegri tehát a 10. percben kénytelen volt meglépni az első cseréjét, Khedira helyére érkezik Marchisio.

9

Marchisio ment el melegíteni, miután az iménti sprintet követően Khedira a combjához kapott.

8

Az első Juve-akció: Khedira indul meg egyedül, majd Mandzukicot szöktetné, Raggi azonban jól zárja el az utat a horvát előtt.

7

A hazai drukkerek is kezdik unni a banánt, itt-ott füttyszó hallatszik, majd Falcao tűzi rá kb. 26-28 méterről, kb. fél-egy méterrel megy a kapu fölé az életerős lövés.

5

Bernardo Silva lövése felperdül, Buffon elindul, de Mbappé hamarabb ér oda, és kapufára pöccinti a labdát. Pechére és az olaszok nagy szerencséjére, lesen volt a leendő 100 millió eurós francia legény.

4

Ahogy az illik, a hátrányban lévő Monaco az aktívabb, a Juve pedig csak lanyha letámadással igyekszik a labda közelébe jutni.

3

Van némi változás a Monaco kezdőjében: Dirar megsérült a bemelegítés során, úgyhogy a Leonardo Jardim által kb. 40 perc játékra jónak tartott Mendy került be a csapatba.

2

A kis szöglet után, nagy beadás, Buffon határozottan érkezett, és jól lekönyökölte Falcaót. Kirúgással jöhet a Juve.

1

Mbappé gyorsan becselezte magát a tizenhatoson belülre, de a beadását szögletre tisztázták.

1

A Monaco kezdi a mérkőzést. 

0

Ha valaki netán nem lenne ott a stadionban, akkor mutatjuk, így néz ki a hangulat:  

Forrás: Juventus.com
Forrás: Juventus.com

 

 

0

Ugyancsak a Monaco ellen, azaz a Juve mellett szól, hogy válasz nélkül hagyott két gólt utoljára 2013. április 10-én, a Bayern Münchentől kapott a Juventus. Az idei szezonban pedig az olaszoké a BL kimagaslóan legjobb védelme - eddig mindössze két gólt kaptak.

0

A BL-történetében csak egyszer fordult elő, hogy az elődöntő első meccsét elveszítő csapat bejutott a döntőbe, igaz, akkor mindkettő, az AC Milan és a Liverpool is.

0

Monacóban beléjük vetik most a hívek minden bizodalmukat: az idei 16 BL-gólból összesen tízet vállaló Falcao-Mbappé kettősbe. 

 

0

A Monaco pedig feketében várja a kezdő sípszót: 

 

0

Így néz ki a Juventus öltőzője: 

 

0

A trófea már megérkezett Torinóba, ahogy Marcelle Desailly is: 

 

0

Amire így készül. Láthatóan a rendben van a dereka a korához képest: 

 

0

Jól tetszenek látni, ez lesz Gianluigi Buffon 150. BL-meccse: 

 

0

Vajon ebben a szezonban is Neuer lesz a BL legjobb kapusa, vagy végre valaki más kapja az elismerést? Mi rá gondolunk: 

 

0

Ez pedig a vendégek tizenegye, ahol Fabinho kikerült a csapatból, Raggi viszont pályán lesz. 

 

0

Mutatjuk az összeállításokat. Előbb a hazaiakét, ahol visszakerült a kezdőbe Sami Khedira: 

 

0

A másik találkozás már nem hozott ilyen szép góltermést: 2015 áprilisában a negyeddöntőben 1-0-s összesítéssel jutott tovább a Juve.

0

A két csapat eddig kétszer találkozott egymással a BL-ben. Először az 1998-99-es sorozat elődöntőjében, amelyet 6-4-es összesítéssel nyert meg a Juventus. Azon a két meccsen az olasz csapat egyik ikonja négy gólt vállalt összesen: 

 

0

A semleges nézők szórakozását első pillantásra jól elrontotta a párharcot az első meccset idegenben eldönteni látszó Juventus, de az is lehet, hogy így egy felszabadultan, a vállairól minden terhet ledobó Monacót látunk - az pedig nem lenne rossz. 

A Juventus bezárta a monacói gólgyárat - jöhet a Real Madrid?

Higuaín és Dani Alves gyakorlatilag a BL-döntőbe lőtte a torinóiakat.

\n

 

0

Jó estét és jó szurkolást kívánunk, a BL-elődöntők első visszavágójához, melyen a Juventus 2-0-s előnyről fogadja Torinóban az AS Monacót.