Társoldalunk:
,
 
 
 
 
Élő Lefújva
Csapatok
Élő
Frissítés
Főbb események
22:35

Veresége ellenére a magyar válogatott továbbra is a B csoport harmadik helyén áll, és ha az utolsó fordulóban pontot szerez Feröer-szigetek ellen, akkor meg is tartja a pozícióját. 

90

Vége a mérkőzésnek!

89

Ismét szépített a magyar válogatott. Nagy Ádám éles szögből, kemény bombával lepte meg Sommert, aki középre ütötte a labdát, az érkez Ugrai Roland pedig átfejelte fölötte azt. 

5-2
83

Shaqiri Sallai Roland lábai között szöktette a jobb oldalon felfutó Lichtsteinert, aki futtából, 10 méterről a kapu jobb oldalába bombázott. 

5-1
81

Shaqiri jobb oldali beadása után ismét Embolo fejelt, ezúttal öt méterről, de szerencsére ez is Gulácsi kezébe ment.

79

Zakaria jobb oldali beadása utánm Embolo fejelt kapura 7 méterről, de Gulácsi jól helyezkedett, és a kezében landolt a labda.

76

A mérkőzés legnagyobb magyar helyzete maradt ki. Sallai ment el baloldalon, egy bicikli csel után középre lőtte a labdát, de a túloldalon érkező Loverncsics nem tudta az üres kapuba fejelni a labdát, így az Sommer kezében kötött ki. 

73

Ismét cserélnek a svájciak. A második gólt szerző Fabian Frei helyére Denis Zakaria érkezett. 

69

Sallai Roland érkezett Varga Roland helyére, ezzel Bernd Storck kihasználta mindhárom cserelehetőségét. 

69

Shaqiri ment el a bal oldalon, éles szögből akart gólt lőni Gulácsinak, de a mieink kapusa lábbal hárította az alapvonalról leadott löbést. 

65

Xhaka tüzelt 19 méterről, de az Arsenal középpályásának a bombája szerencsére elkerülte a kapunkat. 

63

Cseréltek a svájciak. Haris Seferovic helyére Breel Embolo érkezett.

58

Megvan a szépítés! Varga Roland jobb oldali szögletét Kádár fejelte kapura a rövid oldalon, Sommer elsőre védett, de a középre kipattanó labdát Guzmics ráfordulásból a bal felső sarokba rúgta. 

4-1
57

A magyar válogatottnak semmi sem akar összejönni.

Gulácsi Péter kapus (b) és Kádár Tamás a második svájci gól után

Forrás: MTI/Illyés Tibor
56

Elek Ákos helyére Márkvárt Dávid érkezett a magyar válogatottba. 

55

Shaqiri belöbbőlése után Frei lőtt kapásból 8 méterről, de szerencsére elszállt a labda a kapunk fölött. 

53

Újabb svájci ziccer. Korhut szerencsétlen szerelési kísérlete után Schar került helyzetbe, 8 méterről lőtt, de Gulácsi védte a rövid alsóba tartó labdát. 

49

A második félidő első helyzetéből növelte előnyét a svájci válogatott. Seferovic visszagurítása után Zuber tekert kapura 18 méterről, Gulácsi nyújtozott a labdáért, de szerencsétlen mozdulattal kapott bele, és a hálóban landolt a labda. 

4-0
46

A magyar válogatott kezdte a második félidőt. 

21:37

Az első félidőben sérülés miatt lecserélt Bese Baranbásnak nincs törés a lábában, de valószínűleg ki kell hagynia a Feröer-szigetek elleni mérkőzést. 

45+2

Vége az első félidőnek.

45+1

Varga Roland 23 méterről leadott szabadrúgását Sommer könnyedén ölelte magához. 

21:28

Elek Ákos kapott sárga lapot. 

43

Nagy Ádám elvesztette a labdát, majd Shaqiri továbbverekedte magát Pátkain és  Steven Zuber elé tálalt, a svájci középpályás 13 méterről higgadtan értékesítette a ziccert. Ez sajnos kiütés. 

3-0
39

Majdnem megszerezték a harmadik gólt a svájciak. Shaqiri balról belőtt labdáját Seferovic a kapu torkából sem tudta értékesíteni két méterről. 

35

Ugrai ment el a bal oldalon Schar mellett, a kezével tett egy könyöklő mozdulatot, mire a svájci játékos elterült a földön. A mieink csatár sárga lapot kapott 

32

Lang Ádám érkezett a megsérült Bese Barnabás helyére. 

31

Shaqiri került ziccerbe, 8 méterről lőtt kiszorított szögből, de Gulácsi védeni tudta a rövid alsóba tartó lövést. 

30

Varga jobb oldali szögletére Ugrai érkezett lendületből, megcsúsztatta a labdát, de elment a kapu előtt.

29

Bese Barnabás rúgott oda Steven Zubernek. A svájci játékos esés közben a Bese lábába taposott, a mieink hátvédje nem tudja folytatni a játékot. 

27

Nagy Ádám átadása után Varga Roland lőtt 18 méterről, de a bombája fél méterrel elment a kapu fölött. 

23

Ezzel a góllal szereztek vezetést a svájciak.

20

Újabb gólt lőttek a svájciak! Zuber tálalt Frei elé a bal oldalra, a svájci játékos belsővel lőtt 14 méterről, a labda Gulácsi Péter kezébe ment volna, de megpattant Bese Barnabáson, így lehetetlen volt fogni. 

2-0
18

Svájc megszerezte a vezetést a semmiből. Egy hazaadás után Gulácsi Péter megtolta a labdát, majd a kirúgás előtt elcsúszott, a rástartoló Granit Xhaka elvette a labdát és az üres kapuba passzolt.

1-0
15

Schar balról belőtt labdájába Seferovic érkezett a magyar ötösön, belepörgetett, de Guzmics tisztázni tudott. 

13

Shaqiri húzott ismét befelé a jobb oldalról, 17 méterről lőtt, de a labda levágódott a magyar blokkról. 

9

Varga Roland bal oldali beadására Ugrai érkezett a hosszú oldalon, a magasan szálló labdát ráfordulásból akarta kapura küldeni, de Moubandje belecsúsztatott a labdába, így az pont elkerülte a magyar csatárt.

7

Shaqiri adott körömpasszt Seferovicnak, aki ziccerbe került, majd a rárontó Gulácsi mellett elpöckölte a labdát, de a jobb kapufát találta el (és időközben a játékvezető is lest ítélt).

5

Shaqiri indult meg a mienk a magyar térfél közepéről, megcsinált két cselt, majd 18 méterről lőtt, de Gulácsi Péter könnyedén fogta a középre tartó labdát. 

4

A svájciak nevéhez fűződik az első lövés. Shaqiri nézte meg a jobb felső sarkot, de a ravasz tekerése elkerülte Gulácsi kapuját. 

3

Moubandje ment el a bal oldalon, de Bese Barnabás blokkolta a beadását.

1

Ugrai Roland ment el a bal oldalon, majd egy bicikli csellel becsapta Lichtsteinert, de a Juventus védője az utolsó pillanatban korrigálni tudott, és blokkolni tudta az újoncunk beadását.

1

A csoportelső svájci válogatott kezdte a mérkőzést!

20:40

Már pályán a csapatok. Hamarosan kezdetét veszi a mérkőzés.

20:13

A magyar válogatott csoportjában a harmadik helyért versenyben lévő Feröer-szigetek hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott Lettországgal, így Bernd Storck csapata a bázeli meccs végeredményétől függetlenül pontelőnnyel várhatja a feröeriek elleni összecsapást a Groupama Arénában.

20:12

A magyar drukkerek eközben Bázel belvárosában gyülekeztek, s több mint ezren indultak meg együtt a mérkőzésnek otthont adó, 37 500 néző befogadására alkalmas St. Jakob Parkba. A vonuláshoz csatlakoztak az SC Basel Hungaria tagjai is. A klubot az 1956-ban kitelepült magyarok alapították, amely még ma is működik, de jelenleg már nem csak magyarok alkotják.

20:12

A hazai szurkolók alapvetően bizakodóak, többnyire kétgólos sikert várnak csapatuktól. Többségük 2-0-s eredményt tippelt, ami érthető, mivel a svájci válogatott az eddigi nyolc találkozó során mindössze három gólt kapott, igaz abból kettőt a magyaroktól a budapesti találkozón. A "kedvesebb" svájciak 3-1-es győzelmet jósoltak.

20:12

A döntetlen ugyanolyan megfelelő eredmény a svájciak számára, mivel azzal is pontelőnnyel várnák a nagy riválissal szembeni zárófordulót, melynek során a pontosztozkodás nekik kedvezne a vb-részvételt illetően, azaz a portugálok kényszerülnének pótselejtezőre.

20:11

Ha viszont a csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető svájciak sikerükkel érvényesítik a papírformát, a szigetországiak pedig felülmúlják a letteket, akkor a magyar válogatott a negyedik helyről várná a feröeriek elleni zárótalálkozót.

20:11

A döntetlen azért lenne megfelelő eredmény, mert a mieink - sokkal jobb gólkülönbségüknek köszönhetően - biztosan megőriznék lépéselőnyüket a negyedik feröeriekkel szemben, azaz a keddi utolsó fordulóban, amikor a két csapat éppen egymással találkozik a Groupama Arénában, számunkra lenne kedvező a döntetlen a harmadik helyhez.

20:10

Bernd Storck csapata amennyiben győz Bázelben, akár el is dőlhet a nemzeti együttes végső helyezése: a három pont begyűjtésével és a sereghajtó Lettország feröeri pontszerzésével biztosan harmadikként zár, ahogy az elmúlt három kvalifikációs sorozatban is.

20:10

A svájciak százszázalékos teljesítménnyel vezetik a selejtezőcsoportot, amelyben a magyarok nyolc forduló alatt tíz pontot gyűjtve harmadik helyen állnak, de már nem léphetnek előrébb, így - ahogy 1986 óta mindig - biztosan lemaradnak a világbajnokságról.

20:09

Bernd Storck kihirdette kezdőcsapatát, de az életét nehezítette, hogy eltiltás miatt nem számíthat Fiola Attilára, Priskin Tamásra és a csapatkapitány Dzsudzsák Balázsra sem, valamint a sérült Szalai Ádámot is nélkülöznie kell.

19:56

Köszöntjük Kedves olvasóinkat!

Hamarosan kezdődik a Svájc-Magyarország mérkőzés a világbajnoki selejtezők B csoportjának 9. fordulójában.