Ferencvárosi TC Ferencváros
3
1

Budapest (Magyarország), Groupama Aréna, 2017.12.02., 01:00

Fehérvár FC Fehérvár FC
KözvetítésCsapatok
144

A Ferencváros megérdemelten győzte le a Videotont, így 18 mérkőzés után mindkét csapat 38-38 ponttal áll az OTP Bank Ligában.

94

Vége a mérkőzésnek!

93

Joseph Paintsil helyére Kundrák Norbert érkezett. 

90
Csere le: Joseph Paintsil
90

Suljic átadása után Ezekiel Henty bombázott 20 méterről, balszerencséjére a keresztlécet találta telibe. 

86

Moutari került ismét ziccerbe, ezúttal a bal oldalról indult. Éles szögből lőtt, de Juhász az utolsó pillanatban blokkolta a kísérletet. 

83
Gól: Amadou Moutari
83

Eldőlt a mérkőzés. Fejes András hazaadása rövid volt Kovácsiknak, a Vidi kapusa sprintelt és védeni tudta Paintsil pöckölését, azonban a kipattanóra a csereként érkező Moutari 23 méterről átemelte a Vidoton kapusát.

81

Leandro, a Ferencváros csapatkapitánya kapott sárgát Pátkai megrúgása után. 

80
Csere le: Fernando Gorriaran
80
Sárga lap: Leandro De Almeida
80

Ismét cserélt a Ferencváros. Gorriaran helyére Batik Bence érkezett. 

78
Csere le: Balazs Lovrencsics
78

Cserélt a Fradi. Lovrencsics Balázs helyére Amadou Moutari érkezett, 

77

Három perc alatt egyenlíthetett volna a Videoton. Egy jobb oldali szögletre Juhász Roland érkezett tisztán, lendületből. Már a fejelő mozdulatot is megindította, azonban Ezekiel Henty elfejelte előle a labdát. A Videoton csapatkapitányát szétvetette a düh.

76

Varga Roland kapott labdát a jobb összekötő helyén, majd 10 méterről kísérletezett, de Kovácsik kiütötte az éles szögből ellőt labdát. 

74
Gól: Danko Lazovic
74

A semmiből szépített a Videoton! Stopira baloldali beadására Dibusz Dénes rossz ütemben érkezett, a székesfehérváriak támadója, Danko Lazovics megelőzte és öt méterről az üres kapuba csúsztatott. 

73

Varga Roland baloldali szabadrúgására Lovrencsics Balázs érkezett a rövid oldalon, pár centivel fölé csúsztatott. Igaz, hogy Lovrencsics nem szerzett gólt, de rengeteget dolgozik és mindig megjátszható. Csapata egyik legjobbja.

70

Varga Roland baloldali szögletét a csapatkapitány Leandro csúsztatta négy méterről kapura, a bal kapufánál állo Nego a gólvonalról tisztázott. 

68

Danko Lazovics komikus színéskedése még az első féldiőből.

66

Lovrencsics Balázs kapott egy pofont felugrás közben Juhász Rolandót. A Fradi vérző csatárát ápolni kellett, 

62

Lovrencsics Balázs lekészített labdáját Leandro rúgta 28 méterről jócskán fölé. 

60

A második félidőben szinte csak a Ferencváros térfelén folyik a játék, azonban a Videoton még nem tudott ziccert kialakítani. Dibusz Dénesnek még nem kellett bravúrt bemutatnia a meccsen.

58

Lovrencsics Balázs kapott indítást a jobb oldalon, középre lőtte a labdát, amely megpattant a becsúszó Fejes András lábán, de így lett kapura Veszélyes. Azonban Kovácsik Ádám lábbal hárítani tudott.

56
Csere le: Attila Fiola
56

Ismét cserélt a Videoton. Asmir Suljic érkezett Fiola Attila helyére. Ez azt jelenti, hogy a francia Loic Nego visszahúzódik a védelem jobb oldalára, míg a frissen beálló Suljic lesz a középpálya jobb oldalán. 

54
Sárga lap: Dénes Dibusz
54

Dibusz Dénes kapott sárga lapot időhúzásért. 

53

A székesfehérvári Pátkai Máté lépett rá Paintsil achillesére, ismét ápolni kell a Fradi középpályását. 

52

Cserélt a Videoton. Ezekiel Henty érkezett Géresi Krisztián helyére. 

51
Csere le: Krisztián Géresi
50

Nego csúszott oda nyújtott lábbal a ferencvárosi gólszerzőnek, Stefan Spirovskinak. Újabb tömegjelenet következik.

49

Lazovics indította Scpeovicot, aki átvette a labdát a Fradi tizenhatosán belül, de lövés helyett inkább középre passzolt, azonban a hazai védelem tisztázni tudott. Ebben több volt.

47

Marko Scepovic kísérletezett 19 méterről egy lövéssel, de a labda méterekkel elkerülte a Ferencváros kapuját. 

46

A féldiőben egyik csapat sem cserélt!

46

A Videoton kezdte a második félidőt.

45

Vége az első félidőnek!

44
Gól: Joseph Paintsil
44

Már kettővel vezet a Ferencváros! Gorriaran indította Paintsilt, aki egy az egyben kétszer is megforgatta Fiola Attilát, majd elfektette a tizenhatoson belül, végül tíz méterről a kapu bal sarkába nyesett. Gyönyörű egyenéi alakítás. 

41
Sárga lap: Roland Juhász
41

Gorriaran kapott remek kiugratást a balösszekötő helyén, a Vidi kapusával egyszerre értek oda a labdára, Kovácsik elé vetődött és szögletre tisztázott.

41

Időközben Juhász Roland is beszedett egy sárga lapott. 

40

Lovrencsics Balázs lekészített labdájára Fernando Gorriara érkezett, aki 18 méterről a bal felső sarkot célozta meg, pár centivel tévesztett csak célt. 

37
Sárga lap: Marko Scepovic
37

Varga Roland indult meg a jobb oldalon, lefutotta Marko Scepovicot, aki hátulról rácsúszott egy sárga lapért. A ferencvárosi játékosok pirosat követelnek a szerb csatárnak. 

34
Gól: Stefan Spirovski
34

Megszerezte a vezetést a Ferencváros! Botka Endre baloldali beadását Stopira rossz helyre fejelte, a második hullámban érkező Stefan Spirovski 20 méterről, óriási erővel a jobb alsó sarokba lőtt. Kovácsiknak esélye sem volt a hárításra. 

31

Lovrencsics jobb oldali bedobását Stopira csúsztatta rossz helyre, a labda Varga Roland elé került, aki 9 méterről, éles szögből lehetett, azonban Varga József az utolsó pillanatban blokkolta a lövést.

28

Lovrencsics átadása után Gorriaran lőtt 18 méterről, de Stopira blokkolta a labdát, amely így csemege lett Kovácsik számára. 

24

Túl vagyunk az első játékrész felén. Egyelőre csak Kovácsik Ádámnak kellett nagyot védenie, de az utóbbi percekben már a Videoton is egyre bátrabban merészkedik át a Ferencváros térfelére.

21
Sárga lap: Attila Fiola
21

Botka Endre szabadított fel a balhátvéd pozíciójából, a székesfehérvári Fiola Attila méterekről, térdmagasságban csúszott rá. Iványi Zoltán azonnal sárga lapot adott, de ez könnyen piros is lehetett volna. Szerencsére Botka nem sérült meg az esetnél. 

17

Leandro csúszott oda Danko Lazovicnak, hozzáért a szerb támadóhoz, de alig. Erre Lazovics ismét elővette a Honvéd elleni bajnoki döntőn mutatott színészi képességeit, de Iványi Zoltán - helyesen - nem adott lapot a Fradi játékosának. 

16

A mérkőzés első ziccere a Ferencvárosé! Spirovski ugratta ki Varga Rolandot, aki egy az egyben vezethette a labdát Kovácsik Ádámra, megpróbálta átpörgetni a labdát fölötte, de a Vidi kapusa óriási bravúrt mutatott be. 

13

Az első veszélyes Videoton kontra. Danko Lazovic indította Géresi Krisztiánt a baloldalon, azonban a jobb hátvédként szereplő Lovrencsics Gergő hatalmasat sprintelt, és becsúszva szerelte a székesfehérvári támadót.

12

Ezúttal Varga Roland ugratta ki a jobb összekötő helyén kilépő Paintsilt, de a ghánai támadó lövését az utolsó pillanatban blokkolta Fiola Attila. 

10

Az első tíz perc alapján leszűrhető, hogy a Ferencváros dominál a Videoton ellen. A vendégek kontrajátékra rendezkedtek be. 

7

Paintsil ugratta ki a leshatárról kilépő Varga Rolandot, azonban a Fradi támadója nem rúghatott ziccert, mert Iványi Zoltán játékvezető úgy látta, hogy lesről indult. 

6

Komoly helyzetet még nem láthattunk a Groupama Arénában, de az iramra és a küzdőszellemre nem lehet panaszunk. Parázs mérkőzés elé nézünk.

5

Scepovic 23 méterről próbálkozott egy lövéssel, de Botka blokkolta a kísérletet. 

4

Gorriaran kapott hosszú indítást a jobb oldalon, azonban Varga József vállal megtaszajtotta, és elválasztotta a labdától a Fradi urugayi játékosát. 

2

Josiph Paintsil ütközött Fiola Attilával. A Ferencváros játékosa rosszul fogott talaj, és a térdéhez kapott. Jelenleg is ápolják a ghánai légióst. 

1

A Ferencváros kezdte a mérkőzést!

0

A Videoton szurkolói csoportja, a Red Blue Devils a 25. születésnapját ünnepli. A meccs előtt székesfehérvári játékosok köszöntötték a Groupama Arénába ellátogató fanatikusokat.

0

A csapatok már befejezték a bemelegítést. Hamarosan kezdődik a mérkőzés.

0

Az OTP Bank Liga tabellája

0

A szombat esti rangadó az aranyéremért folytatott harc szempontjából is fontos lehet, mivel a
két együttest jelenleg három pont választja el egymástól, ami a meccs végén akár hatra is
nőhet, viszont a különbség el is tűnhet.

0

A Ferencváros egészen múlt szombatig nagyszerű menetelést mutatott be, azt megelőző kilenc
bajnoki meccsén ugyanis hét győzelmet és két döntetlent ért el - igaz, a zöld-fehérek közben
októberben kiestek az MK-ból.

0

A szerdai kudarcra azért sem lehetett számítani, mert a Videoton az utóbbi időszakban nem csak
eredményesen, de jól is játszott, múlt héten a Paksot verte magabiztosan, előtte pedig a
Debrecent látványos mérkőzésen 5-2-re.

0

"Nehéz lesz a hétvégére túltennünk magunkat ezen a csalódáson, de muszáj lesz" - nyilatkozta a
klub honlapjának Varga József, a csapat válogatott középpályása, aki szerint hozzáállásban és
küzdeni tudásban nőtt föléjük a Vác, amiért a játékosok szégyellik magukat. - "Mindent meg
kell tennünk annak érdekében, hogy a hétvégén győztesen hagyjuk el a pályát. Bízom benne, hogy
a mentalitásunk változni fog a hétvégéig."

0

Egészen szerdáig azt lehetett gondolni, hogy egy remek formában lévő, önbizalomtól duzzadó
Videoton érkezik majd ahhoz az FTC-hez, mely gyenge játékkal kapott ki Szombathelyen legutóbb.
Hét közben aztán nagyot fordult a világ a székesfehérváriakkal, miután bombameglepetésre 3-1-
re kikaptak a másodosztályú Váctól és kiestek a Magyar Kupából.