Maccabi Tel Aviv Maccabi Tel Aviv

Európa Liga - Selejtező

1
0

Netanya (Izrael), Netanya Municipal Stadium, 2018.07.19., 02:00

Ferencvárosi TC Ferencváros
KözvetítésCsapatok
114

Köszönjük a figyelmüket. Tartsanak velünk legközelebb is. 

94

Vége a mérkőzésnek, a Maccabi jutott tovább 1-1-es összesítéssel, idegenben rúgott góllal. 

93

Az eddig legnagyobb Fradi-helyzet maradt ki. Marcel Heister balról visszagurított labdájára Miha Blažič érkezett, de 12 méterről csúnyán fölé lőtt. 

92

A Ferencváros már felívelésekkel próbálkozik. 

90

A játékvezető négy percet fog hosszabbítani. 

89
Csere le: Avi Rikan
89

Cserélt a Maccabi. Avi Rikan helyére Sheran Yeini érkezett.

88

Rikan távoli lövését Dibusz magabiztosan fogta. 

85

Varga Roland jobb oldali szöglete veszélyesen csapódott az ötösre, de Schoenfeld tisztázni tudott a rövid oldalon. 

82

A Ferencvárosnak gólt kellene lőnie a hosszabbítás kiharcolásához, de a labda másodpercekre sincs a zöld-fehéreknél. 

79

Újabb Maccabi helyzet. Egy visszagurított labdára Omer Atzili érkezett, és 18 méterről telibe lőtte a bal kapufát. 

77

Kis híján eldöntötte a mérkőzést a Maccabi. Egy jobb oldali szöglet után a csereként beálló Aaron Schoenfeld fejelt öt méterről, a labda a keresztlécen csattant. 

74
Csere le: Ivan Petryak
74

Thomas Doll is cserélt. Az ukrán Ivan Petriek helyére Böde Dániel érkezett a hajrára. 

73
Csere le: Eliran Atar
73

Ismét cserélt a Maccabi. A gólszerző Atar helyére Omer Atzili érkezett. 

72

A Ferencvárosnak bő húsz perce maradt az egyenlítésre. 

71

Folytatódik a mérkőzés. 

69

A játékvezető ivószünetet rendelt el. 

66
Csere le: Vidar Oern Kjartansson
66

Cserélt a Maccabi is. Vidar Kjartansson helyére Aaron Schöenfeld érkezett. 

65

Dasa jobb oldali beadása után Vidar Kjartansson hat méterről ollózott kapura, Dibusz óriási bravúrral védett, és meccsben tartotta a Fradit. 

65

Ezzel a góllal szerezte meg a vezetést a Maccabi. 

63
Csere le: Davide Lanzafame
63

Davide Lanzafame helyére érkezett Varga Roland. 

62

A Ferencvárosnak még nem volt helyzete a második félidőben. Lassan érkezni is fog az előző szezon gólkirálya, Varga Roland. 

59

Az utóbbi percekben egyre feljebb jött a Ferencváros. Most a zöld-fehérek megszállták az izraeli csapat térfelét. 

56

Egyre jobban nyom a Maccabi. Ismét Eliran Atar került helyzetbe, éles szögből a rövid felsőt célozta meg, de szerencsére nem találta el a kaput. 

55

Dasa jobb oldali beadására Micha érkezett a rövid oldalon, spiccel belekotort a labdába, de szerencsére csak az oldalhálót találta el. 

53

Peretz távoli lövését Dibusz középre ütötte, a kipattanóra Atar érkezett, ráfordulásból 10 méterről lőtt, Dibusz azonban óriási bravúrral leért a bal alsó sarokba tartó labdára, és szögletre tenyerelte. 

51

Most Bőle Lukács indult meg a kapu felé, két csel után 16 méterről lőhetett volna, de inkább balra akart passzolni, azonban Dasa leolvasta a szándékot, és megszerezte a labdát. 

49

Fernando Gorriarrán indult meg a Maccabi kapuja felé, két ember között elvitte a labdát, de a 14 méterről leadott lövésébe beleléptek. 

48

Vége az első félidőnek! A Ferencváros megszerezhette volna a vezetést, de a Maccabi egy semmiből jött góllal előnybe került. Bízzunk a legjobbakban. 

46

A szerb Rabotnicki Nis lehet a Ferencváros ellenfele a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjének 2. fordulójában, mivel az első kör csütörtöki visszavágóján 1-0-ra győzött a máltai Gzira vendégeként, így 5-0-s összesítéssel jutott tovább.

46

A Ferencváros kezdte a második félidőt. 

46

A féldiő hosszabbításában megszerezte a vezetést a Maccabi. Ruslan Barsky keresztlabdáját Atar vette le harminc méterre a kaputól, majd 25 méterről a bal felső sarokba bombázott. 

45
Gól: Eliran Atar
45

Megint Lanzafame. A Fradi olasz támadója egy 20 méteres szabadrúgást próbált a bal felső sarokba tekerni, sajna 40 centit tévedett. 

44

A második Fradi helyzet. Bőle Lukács futott el a bal oldalon, élesen középre lőtt labdájára Lanzafame érkezett a hosszú oldalon, 11 méterről kapura lőtt, de a labda útjába álló Enric Saboritot találta el. 

42

A játék egyelőre nem túl magas színvonalú egyik oldalon sem, de a hangulatra nem lehet panasz. 

40

Öt perc van hátra az első félidőből. Az eredmény egyelőre nem jó a Ferencvárosnak, de továbbra is megvan az esélye a továbbjutásra, csak egy árva gólt kéne lőnie. 

36

A Maccabi továbbra is többet birtokolja a labdát, de totálisan veszélytelen a Ferencváros kapujára. Azonban egyelőre a Fradi sem alakít ki túl sok helyzetet. 

34

Avi Rikán csúszott oda nyújtott lábbal Ivan Petriaknak, megkapja a mérkőzés első sárga lapját. 

32

A Ferencvárosé a mérkőzés első nagy helyzete. Marcel Heister hosszú indításával Kjartan Finnbogason indult meg a kapu felé, egy pattanás után 18 méterről kapura bombázott, de a labda pár centivel elkerülte a bal felső sarkot. 

30

Egy jobb oldali szöglet után Kjartansson terült el az ötösön belül Frimpong mellett, a játékvezető a sípjába fújt, így azt hihettük tizenegyest ítélt a Fradi ellen, de szerencsére szabadrúgást fújt kifelé. 

27

Atar jobb oldali beadására Rikan érkezett a hosszú oldalon, a lemaradó Lovrencsics mellett tisztán ollózhatott, de a lövése jócskán elszállt a kapu fölött. 

25

A játékvezető ivószünetet rendelt el. 

22

Az első félidő felénél járunk, egyelőre nem volt kaput eltaláló lövése egyik csapatnak sem . 

20

Eliran Atar jobb oldali szabadrúgására Silos Jair robbant be, szerencsére négy méterről fölé fejelt. 

17

Egy előrevágott labdára Eli Dasa és Davide Lanzafame ugrottak fel, a leérkezésnél a Maccabi játékosa rálépett a Fradi csatárának lábára, aki lent maradt a földön.

15

Az utóbbi percekben a Maccabi átvette a játék irányítását, de a céltalan gurigázáson kívül nem tud mit kezdeni a labdával. 

12

Lovrencsics Gergő újra a pályán, úgy tűnik folytatni tudja a játékot. 

10

Lovrencsics indult meg a jobb oldalon, Avi Rikan nyújtott lábbal rácsúszott, de nem kapott lapot, pedig a piros sem lett volna túlzás. Lovrencsics Gergőt még mindig ápolják. 

8

Lanzafame baloldali szögletére Fernando Gorriarrán érkezett a hosszú oldalon, de Rajkovic ezúttal is jó ütemben jött ki, és elöklözte a labdát. 

6

Egyelőre egyik csapat sem ront rá a másikra, a Maccabi és a Fradi is a biztonságot tartja szem előtt. 

4

Egy trükkös szabadrúgás végén Lanzafame tekert az izraeli csapat ötösére, a berobbant Spirovski kis híján ziccerbe került, de a Maccabi kapusa, Predrag Rajković együttélt a játékkal, és elhalászta a labdát a Fradi játékosa elől. 

2

Veszélyeztetett a Maccabi. Vidar Kjartansson tört be a tizenhatoson belülre, 14 méterről lőtt, de Miha Blažič becsúszva blokkolni tudta a labdát. 

2

A Fradi játékosai megszállták a Maccabi térfelének baloldalát, gyors egymásutánban három bedobást is elvégeztek, de helyzetet nem tudtak kialakítani. 

1

A Maccabi kezdte a mérkőzést!

0

A csapatok már a pályán. Pillanatokon belül kezdődik a mérkőzés. 

0

A Ferencváros Maccabi elleni kezdőcsapata:

0

 

Forrás:
A Ferencváros
Forrás:

 

 

0

A Maccabi ezúttal nem a saját stadionjában fogadja a Ferencvárost.

Netánjában nyaralni érdemesebb, mint futballozni

Csütörtökön este az Európa-liga selejtezőjének visszavágóján a Maccabi Tel-Aviv ellen lép pályára a Ferencváros. A párharc 1-1-ről folytatódik, ám a rivális stadionjának felújítása miatt a meccset Netánjában rendezik, egy olyan városban, amely sokkal inkább turistaparadicsom, mint futballnagyhatalom. Netánja Tel-Avivtól nagyjából 30 kilométerre található, a Földközi-tenger partján fekszik.

\n

 

0

„Bár vannak, akik még nincsenek százszázalékos állapotban – Botka Endrének, Böde Dánielnek, Davide Lanzafamének és Varga Rolandnak is voltak kisebb fájdalmai, szerencsére a héten már
mindannyian teljes értékű edzésmunkát végeztek, ami jó előjel, és főként a nagyszerű orvosi stábunknak köszönhető."

0

Thomas Doll az időjárásra is kitért, hiszen az előrejelzések szerint 30 fok és 70%-os páratartalom lesz majd a mérkőzés idején.

 

„Az utóbbi időben Budapesten is nagy forróságban tréningeztünk, így a körülmények nem lesznek annyira újak számunkra. Amik inkább döntőek lehetnek a meccsen, azok a pontrúgások – a világbajnokságon is láthattuk, mennyire felértékelődtek a szögletek, szabadrúgások szerepei egy-egy találkozón. Fontos, hogy a védelmünk és a támadósorunk is jól reagáljon ezekben a szituációkban.

0

A Ferencváros 1-1-ről várhatja a Maccabi Tel-Aviv elleni visszavágót, és bár az eredmény egyelőre a hazaiaknak kedvez, a német szakember szerint teljesen nyitott a továbbjutás kérdése. 

Forrás: Origo
Thomas Doll, a Ferencváros edzője
Forrás: Origo

 

"Az eredmény egyelőre a hazaiaknak kedvez, hiszen egy 0-0-ás döntetlennel már ők jutnak tovább, de nem hiszem, hogy erre játszanának. Nekünk mindenképpen gólt kell lőnünk, amire az első mérkőzés alapján jó esélyt látok. Mindkét kapu előtt nyugodtnak kell maradnunk, a stabil védekezés mellett maximális koncentrációt igényelnek majd a befejezések is. Elégedett voltam a budapesti teljesítményünkkel, erőt meríthetünk az első mérkőzésből. Több tervünk is van arra, hogy hogyan fordíthatjuk a javunkra a párharcot, szeretném, ha összejönne, nem csak magunk, a magyar futball miatt is."

0

Köszöntjük Kedves Olvasóinkat!

Hamarosan kezdődik a Maccabi Tel-Aviv-Ferencvárosi TC El-selejtező visszavágó mérkőzés. Kövessék velünk élőben az összecsapást.