Társoldalunk:
,
 
 
 
 
Élő Lefújva
Csapatok
Élő
Frissítés
Főbb események
90+4

Itt a vége, 2-1-re győzött az AEK Athén a Groupama Arénában.

90+2

A Vidi védője javít, ő fejeli ki a pontrúgást.

90+1

Stopira rúgta fel Mantalost, kár volt, mert veszélyes helyről jöhet szabadrúgással az AEK.

90

4 percet tesz rá Rocchi a kilencvenre.

88

Juhász és Mantalos is lent marad, mindketten a fejüket fájlalják: a magyar csapatkapitányt az imént beálló Ponce, a görögök játékosát Vinicius ütközte le a levegőben.

86

Az utolsó görög csere is megvolt, Livaja le, Ponce be.

22:40

Lazovics gólja, amely feltámasztotta a Vidi reményeit

85

Scepovic is lövésre szánta el magát a tizenhatoson kívülről, szemben a kapuval, de sajnos ez is fölé szállt.

82

Nagy nehezen csak kitalálták a vendégek, ki jöjjön le és ki álljon be: Klonaridis helyett Lopes a pályán.

81

Hadzic lőtt fölé egy szép Vidi akció után.

22:37

Elképesztő, milyen pofátlanul húznak időt a görögök, nagyjából két percet csaltak el egy cserével, amit végül végre sem hajtottak.

79

Nego egyenlíthetett volna, miután Stopira levágódó lövése hozzá páttant, de csak belekapni tudott a labdába, irányítani nem, így az üres kapu mellé gurult. 

77

Egy újabb remek Vidi támadás, amelyet szöglet követ, Kovács beadását Stopira bólintotta mellé. 

74

Hadzicnak is megjött a lövőkedve, jó 25 méterről próbálkozott kapásból, épphogy mellé bombázott.

70

Kovács ezúttal is nagyszerűen indított, Scepovic viszont mellé lőtt.

69

Kovács lőtt messziről, ezt most megfogta Barkas, de a magyar bajnok egyértelműen átvette az irányítást.

67
LAZOVIC!!!

Csodálatos góllal szépít a Vidi, Kovács adott nagyszerű labdát a szerb támadónak, aki tanárian vette át, amellyel meg is verte a védőjét és higgadtan értékesítette a ziccert.

1-2
67

Egy szöglet utáni kipattanót Nego lőtt kapásból kapura, de a középre tartó próbálkozás nem okozott gondot Barkasnak.

66

Jön az első görög csere, Galanopoulos helyét Alef veszi át a pályán.

22:19

Íme az AEK második gólja:

62

Mantalos tálalt az érkező Hult elé a bal oldalon, Kovácsik azonban remekül zárta a szöget, így a görög hátvéd mellé pörgetett.

56

Mantalos fejelt 10 méterről, Kovácsik hatalmas bravúrral tolta ki a bal alsó sarokból a labdát.

22:13

Erősen kompenzáció szaga volt ennek a kiállításnak az olasz játékvezető részéről, csak az a nagy probléma, hogy bár a létszám kiegyenlítődött, a görögök emberelőnyben kétgólos előnyre tettek szert...

55

A Vidi mestere, Marko Nikolics azonnal cserél, Nikolovot Scepovic váltja.

53

A görögök második gólját szerző Bakasetas Husztiéhoz kísértetiesen hasonlító szabálytalanságért szintén egyből piros lapot kap Rocchitól. 

51

Újabb nagy görög helyzet, három a kettőben vihették Kovácsik kapujára a labdát a vendégek, Klonaridis azonban méterekkel fölé bomázott.

48

A túloldalon Bakasetas lövése Nikolovon megpattan, Kovácsik tehetetlenül nézi, ahogy a hálóba vágódik a labda. Sajnos kettővel vezetnek a vendégek.

0-2
47

Negót tüntették el a tizenhatoson belül, finoman szólva gyanús körülmények között, az olasz játékvezető sípja azonban néma maradt.

46

Indul a második félidő, a Vidi kezdi a játékrészt.

45+2

Nem történt említésre méltó esemény a hosszabbításban, így 1-0-s görög előnnyel vonulhatnak pihenőre a csapatok.

45

2 perc a ráadás az első félidő végén.

44

Újabb görög helyzet, ezúttal Bakasetas érkezett középen egy beadásra, de szerencsére nem érte el igazán a labdát, így ez a lehetőség is Kovácsik kezében halt el.

43

Mantalos tekert a kapura, de jó egy méterrel mellé szállt a próbálkozás.

42

Vinicius rúgta fel Livaját 24 méterre, szemben a kaputól, veszélyes helyről lőhet szabadrúgást az AEK.

41

Nagy lehetőség a túloldalon is, a gólszerző Klonaridis próbálta meg átemelni Kovácsikot, de a magyar kapus könnyedén húzta le a próbálkozást.

39

Óriási Vidi helyzet maradt ki, Fiola érkezett a hosszún Kovács nagyszerű beadására, bevetődve kapura is fejelt, de sajnos éppen a középen álló Barkast találta telibe.

37

Galanopoulos rúgta fel Lazovicot, ő is sárga lapot kap.

34
Vezet az AEK

Bakasetas lőtt messziről, amit Kovácsik bravúrral még oldalra ütött, a kipattanóra viszont sajnos Klonaridis érkezett és a Vidi hálójába lőtt.

0-1
31

Nego késett el egy becsúszással, ő is kapott egy sárgát.

21:27

Huszti a visszajátszások alapján jól láthatóan a labdát szerette volna elérni, érthetetlen, hogy egy olyan rutinos játékvezető, mint Rocchi hogy állíthatta ki ezért a magyar játékost. 

24

Lazovic reklamált hevesen az iménti esetnél, ő is sárgát kap.

24

A túloldalon Klonaridis kap sárga lapot egy szabálytalanságért.

23

Hatalmas bajba került a Vidi, Huszti kapott egyből piros lapot - Rocchi úgy ítélte meg, hogy a magyar középpályás szándékosan taposta meg Bakasetast.

18

Szépen passzolgatták körbe a Vidi védelmét a vendégek a tizenhatos előterében, a beívelés viszont szerencsére rendkívül pontatlanra sikerült, így fehérvári kirúgással folytatódhat a meccs.

16

Juhászt ítélte szabálytalannak a tömegben Rocchi, így már az AEK jöhet szabadrúgással.

15

Lazovic tartott meg szépen egy labdát, majd Hult borította fel az oldalvonal mellett, ígéretes helyről jár szabadrúgás a Vidinek.

21:11

Egy kép a találkozót megelőzően a stadion elől; szép számban képviseltetik magukat a Vidi szurkolói a Groupama Arénában.

MOL Vidi FC, AEK Athén, Bajnokok Ligája selejtező, Groupama Aréna

Fotó: Szabó Gábor - Origo
9

Huszti ívelt a tizenhatoson belülre egy szabadrúgást a félpálya környékéről, de a vendég légvédelem egyelőre jól muzsikál, ezt a beadást is kifejelték.

7

Egy labdavesztés után Livaja szlalomozott a Vidi baloldalán és lőtt kapura 17 méterről, de nem volt veszélyes a kísérlet.

6

Fiola iramodott meg a jobbszélen, de beadását kifejelték a görög védők.

4

Az első percek az ismerkedéssel teltek, nem rontottak egymásnak a csapatok.

1

Elkezdődött a mérkőzés, az AEK Athén indította útjára a labdát.

20:53

A Vidi edzője Marko Nikolics a mérkőzés előtt nyilatkozott az M4 Sportnak: "Ez lesz a legfontosabb meccsünk, amit a Groupama Arénában vívunk. Nagyszerű együttes lesz az ellenfelünk, nem mi vagyunk az esélyesek, de ez az előző két párharcra is igaz volt, ahol talán kissé lenéztek minket és ebből előnyt kovácsoltunk. Az AEK biztosan nem esik ebbe a hibába, de mi sem feltartott kézzel megyünk ki a pályára, szeretnénk megtenni az utolsó lépést is és bejutni Európa legjobb 32 csapata közé"

20:47

Mivel ezen a szinten az UEFA már mindent úgy rendez és követel meg, mintha BL főtáblás csoportmeccsről lenne szó, Magyarországon most debütált először a gólvonal-technológia. Ezt erre az összecsapásra építették ki a Groupamában. A technika nem marad itt, legfeljebb visszatér, ha a Vidi ezt az akadályt is sikerrel veszi és főtáblás lesz a BL-ben. A Nemzetek Ligájában nem kötelező ennek a használata. Aztán éppen a meccs előtt jött a hír, hogy a világbajnokságon sokat szidott VAR-rendszer, vagyis a videobíró bevezetését is fontolgatja az UEFA - már ebben az idényben.

20:45

A játékvezető személyét még érdemes kiemelni, hiszen nem kisebb név fújja a sípot a találkozón, mint az olasz Gianluca Rocchi.

Olasz sztárbíró vezeti a Vidi BL-mérkőzését

Gianluca Rocchi az AEK-nek már fújta a sípot, a magyar csapatnak még soha.

20:35
Ajánljuk magunkat!

Hiszen annak rendje és módja szerint részletes felvezetővel készültünk az esti mérkőzés elé. Ráadásul mivel a kezdősípszóig éppen egy óra van hátra, bőven van idejük elolvasni.

A MOL Vidi egy lépésre van a világ legnézettebb labdarúgó-kupasorozatától

Bár a MOL Vidi labdarúgócsapatának elődje, a Videoton az 1984-85-ös szezonban UEFA Kupa-döntőt játszott, az európai labdarúgás akkori és mostani állapotát, a nemzetközi kupamérkőzéseken megkereshető pénzeket nem lehet összehasonlítani. Éppen ezért nyugodtan kijelenthető, hogy a székesfehérvári együttes története legfontosabb és legnagyobb téttel bíró nemzetközi párharcára készül a görög AEK Athén ellen a Bajnokok Ligája selejtező rájátszásában.

20:32

Köszöntjük olvasóinkat! Jön az utóbbi évek egyik, ha nem a legfontosabb magyar vonatkozású Bajnokok Ligája mérkőzése, amelyen a bolgár és a svéd bajnokot már búcsúztató MOL Vidi FC a görög aranyérmes AEK Athénnel csap össze. Kövesse és szurkoljon velünk ön is, hiszen a tét a BL csoportköre.