Chelsea Chelsea

Európa Liga - L csoport

1
0

London (Anglia), Stamford Bridge, 2018.10.04., 02:00

Fehérvár FC Fehérvár FC
KözvetítésCsapatok
112

Köszönjük, hogy velünk tartottak! 

111

A magyar bajnok MOL Vidi remekül játszott, fegyelmezetten védekezett  Stamford Bridge-en, és ziccereket is kialakított. Egy kis szerencsével, akár a döntetlent is kiharcolhatta volna. 

93

Ebben a pillantban a cseh Miroslav Zelinka játékvezető lefújta a mérkőzést. 

91

Kovács István jobboldali szabadrúgására Hodzic robbant be, de Morata elfejelte előle a labdát. 

91

Ezzel a góllal szerzett vezetést a Chelsea:

90

Barkley 19 méteres lövésébe Stopira lépett bele, szöglettel jöhet a Chelsea. 

89

Most már a MOL Vidi mindent egy lapra feltéve rohamoz, a Chelsea is visszaállt a saját térfelére. 

87

Morata  ment el a baloldalon, éles szögből kapura lőtt, de a labda elsuhant, és majdnem bedobás lett belőle. 

85

Kontrát vezetett a Chelsea, Negóhoz került a labda, Fiola pedig sprintelt a jobboldalon. A francia játékos azonban 30 méterről inkább lövésre vállalkozott passz helyett, de nem találta el a Chelsea kapuját. 

83
Csere le: Georgi Milanov
83
Csere le: Anel Hadzic
83

Ez hihetetlen. Kepa Arrizabalaga sajnos pont most mutatta be, miért ő a világ legdrágább kapusa. Kovács István tört be a tizenhatoson belülre, 11 méterről külsővel a jobb alsó sarokba tekert, de a Chelsea kapusa megnyúlt és óriási bravúrral kitenyerelte a labdát. 

82

Anel Hadzic helyén pedig Pátkai Máté folytatja a játékot. 

82

Cserélt a Vidi. Gerogi Milanov helyére Armin Hodzic érkezett. 

81

Álvaro Moarata az első Európa-liga gólját szerezte a MOL Vidi ellen. Ehhez 14 lövésre volt szüksége a sorozatban. 

 

79

A MOL Vidinek bő tíz perce maradt az egyenlítésre, a Chelsea láthatóan visszavett a tempóból.

77
77

Cserélt a MOL Vidi. Huszti Szabolcs helyére Kovács István érkezett. 

76

Óriási Chelsea helyzet maradt ki. Hazard baloldali szabadrúgására Barkley érkezett, három méterről a felső kapufára csúsztatott. 

75

Hamarosan érkezik Kovács Istán a MOL Vidibe. 

74
Csere le: Willian
74

Harmadik cseréjét is kihasználta a Chelsea. Willian helyére Victor Moses érkezett.

72

Kis híján növelte az előnyét a Chelsea. Hazard cselezett balról befelé, majd lekészítette a labdát az érkező Barkley-nak, aki elcsúszott, de estében így is kapura tudott lőni, szerencsére Juhász blokkolta a lövést. 

70
Gól: Alvaro Morata
70
Assist: Willian
70

Megszerezte a vezetést a Chelsea. Fabregas benyesett labdáját Willian készítette le fejjel Moratának, aki egy pattanás után, közelről a léc alá lőtt. 

68

Willian baloldali szögletére Morata érkezett, de Stopira megelőzte és tisztázott előle. 

67

A csereként érkező Ross Barkley azonnal megpróbálkozott egy 20 méteres lövéssel, de Tujvel magabiztosan fogta a labdát. 

66
Csere le: Ruben Loftus-Cheek
66
Sárga lap: Alvaro Morata
66

Álvaro Morata akadt össze Juhász Rolanddal, de a játékvezető nem ítélt szabadrúgás egyik csapatnak sem. A spanyol csatár addig reklamált, amíg kidumált magának egy sárgát. 

66

A második cseréjét is kihasználta a Chelsea. Ross Barkley érkezett Ruben Loftus-Cheek helyére.

65

Cesc Fabregas 18 méteres bombáját Fiola Attila blokkolta. 

63

Nikolov balról benyesett labdájára Milanov érkezett a hosszú oldalon, közelről fejelhetett volna, de Zappacosta az utolsó pillanatban elkanalazta előle a labdát. 

62

Ruben Loftus-Cheek 23 méteres lövése jócskán elkerülte a Vidi kapuját. 

61

Megint kimaradt egy Vidi-helyzet. Huszti átadása után Milanov csinált meg egy cselt a tizenhatoson belül, majd 14 méterről megnézte magának a hosszú felső sarkot, de sajnos nem találta el a kaput. 

60

A Vidi egyelőre nagyon jól tördeli a játékot a második félidőben, a Chelsea nem tud felpörögni. 

58

Hazard jobbról belőtt szabadrúgása elsuhant Cahill feje fölött. Kirúgással jöhet a Vidi. 

56
Sárga lap: Georgi Milanov
56

Willian szerzett labdát, majd elindult volna a baloldalon, Milanov azonban két kézzel visszafogta. Nagyon kellett ez a fault. 

55

Fabregas benyesett labdája után Morata startolt a kapu felé, de Juhász Roland mellett nem fért a labdához. A Vidi kapitánya élete formájában játszik. 

54
Csere le: Pedro Rodriguez
54

Cserélt a Chelsea. A vb-bronzérmes Eden Hazard érkezett Pedro Rodríguez helyére. 

52

Emerson ment el a baloldalon, Juhász követte, de kiszorított szögből hagyta lőni a brazilt, de aki nem találta el a kaput. 

52

Loic Nego álomgólja a Malmö elleni BL-selejtezőn. A francia szélső hasonló szituáció után lőtt Kepa Arrizabalaga kezébe. Kár érte. Mindenestre a MOL Vidi minden elismerést megérdemel az első félidőt követően. 

51

Willian jobbról belőtt szabadrúgását Juhász Roland rúgta ki az érkező Morata elől.

51

A Chelsea-szurkolók most először érzik, hogy elkel a biztatás a csapatuknak, elkezdtek szurkolni. Eddig csak a magyarokat lehetett hallani a Stamford Bridge-en. 

50

Willian jobboldali szöglete után csukafejessel mentett Juhász Roland a berobbanó Gary Cahill elől. Továbbra is a 35 éves védő a Vidi legjobbja. 

49

Az utóbbi két percben a Chelsea birtokolja a labdát, de Tujvelnek nem kellett még védenie a második félidőben. 

49

 

47

Maurizio Sarri láthatólag elégedetlen csapata teljesítményével. Elküldte melegíteni a Chelsea legjobb játékosát, a belga Eden Hazard-t. 

46

Vidi-helyzettel indul a második félidő. Nego 14 méteres kapáslövését Kepa vetődve hárította a kapu jobboldalából. 

46

A MOL Vidi kezdte a második félidőt. 

45

Vége az első félidőnek.

44
44

Huszti Szabolcs állított meg egy Chelsea támadást 25 méterre a kaputól, sárga lap. 

43

Micsoda Vidi-helyzet maradt ki. Nego szerzett labdát a jobboldalon Emerson Palmieritől, betört a tizenhatoson belülre, megcsinált egy befele cselt Andreas Christensen mellett, majd hat méterről Kepa Arrizabalaga kezébe lőtt.

41

Egy hosszú indítás után Nikolov futott versenyt Gary Cahillel, a Vidi játékosát akasztott a Chelsea védője a tizenhatoson vonala előtt, de nem kaptunk sem szabadrúgást, sem büntetőt.

40

Fiola hosszú indítása után Nego próbálta elérni a labdát, Christensen és Kepa nem értették meg egymást, így a Vidi francia játékosa spiccel belekotort a labdába, de sajnos nem találta el a kaput. 

39

Ruben Loftus-Cheek elindult a Vidi kapuja felé, kicselezte Hadzicot, majd Stopirát, majd lövés helyett Vinícius mellett is meg akart csinálni egy cselt, de elterült  a magyar hátvéd szorításában. A Chelsea-játékosok hevesen reklamáltak, de Miroslav Zelinka játékvezető nem ítélt tizenegyest. 

37

Pedro tette be a labdát a lyukon befutó Williannak, azonban Fiola Attila becsúszva szerelte a brazil sztárt. 

35

Ruben Loftus-Cheek betört a tzenhatoson belülre, kiosztott egy kötényt Viníciusnak, 13 méterről lőhetett volna, de Juhász Roland az utolsó pillanatban megérkezett, és becsúszva szerelt. Nagyot játszik a MOL Vidi csapatkapitánya. 

33

Zappacosta sokadik beadására Kovacic érkezett középen, szerencsére Vinícius az utolsó pillanatban belekotort a labdába, így a horvát vb-ezüstérmes nem tudott lőni. 

32

Egy jobboldali beadásra Morata ugrott fel fejelni, de menetrendszerűen érkezett Juhász Roland, aki túlugrotta a spanyolt, és szögletre tisztázott. 

30

Egy hosszú indítás után Álvaro Morata lökött egyet Juhász Rolandon, Miroslav Zelinka kifelé ítélet szabadrúgást. Egyelőre semmi panaszunk nem lehet a játékvezetésre. 

29

Huszti Szabolcs fordult le a középpályán Cesc Fabregasról, hosszan indította Marko Scsepovicsot, de a Vidi támadója nem érte utol a labdát. 

27

Óriási Chelsea-helyzet maradt ki. Egy begyakorolt szabadrúgás-figura után Willian benyeste a labdát a védelem mögé, a bemozduló Morata pedig estében lőtt, de szerencsére nem találta el a MOL Vidi kapuját hét méterről. 

24

Davide Zappacosta jobbról belőtt labdájára Morata érkezett közében, de Juhász Roland blokkolta a hat méterről leadott lövését. 

22

A mezőny legjobbja, Pedro Rodríguez indult meg a Vidi kapuja felé, betört a tizenhatoson belülre, de mielőtt lőhetett volna Stopria remek ütemben blokkolta. 

21
Forrás: Chelsea FC/Twitter
Cesc Fabregas és Huszti Szabolcs párharca
Forrás: Chelsea FC/Twitter

 

 

20

Emerson Palmieri érkezett egy röviden kifejelt labdára, 23 méterről keményen kapura lőtt, de a labda méterekkel elkerülte Tomás Tujvel kapuját. 

18

Ruben Loftus-Cheek átadása megint Morata törhetett volna kapura, de Vinícius Paulo a legjobb szerelte a spanyol sztárcsatárt.

16

Morata a mérkőzés eddigi legnagyobb helyzetét hagyta ki. Pedro átadása után ziccerbe került, azonban a kapu mellé lőtt a kivetődő Tujvel mellett. 

14
Sárga lap: Loic Nego
14

Loic Nego kapott sárga lapot, miután a félpályánál visszahúzta a mezét Ruben Loftus-Cheeknek. 

13

A csoport másik mérkőzésén a PAOK már 2-0-ra vezet a BATE Boriszov ellen. 

12

Újabb Chelsea-helyzet maradt ki. Pedro átadása után Willian került helyzetbe, megcsinált egy cselt Juhász mellett, majd 14 méterről lőtt, de a földön fekvő magyar csapatkapitány lábbal belenyúlt a lövésbe, ezzel óriásit mentett. 

10

Emerson Palmieri egy cselsorozttal betört a Vidi tizenhatosára, szembe került Tujvellel, de szerencsére 13 méterről kapu fölé lőtt. 

10

A csoport másik mérkőzésén a PAOK megszerezte a vezetést a BATE Boriszov ellen. 

8

Willian került helyzetbe egy Chelsea-kontra végén, 15 méterről jócskán a kapu mellé lőtt. 

7

Újabb Vidi-helyzet: Huszti baloldali szögletére Juhász Roland robbant be, nyolc méterről kapura fejelt, de a kapu előtt menteni tudtak a haziak. 

7

Az első magyar lehetőség. Egy gyors kontratámadás végén Georgi Milanov balról belőtt labdáját Cahill vágta ki a középen érkező Scsepovics elől.

5

Davide Zappacosta indult meg a jobboldalon, megkereülős csellel próbálkozott Stopira mellett, de a Vidi védője nem ette meg a trükköt, lefülelte a labdát. 

4

Fabregas körömpasszal hozta vlna ziccerbe Moratát, de Vinícius remek megelező szereléssel tisztázott a tizenhatoson belül. 

2

A Stamford Bridge-en továbbra is zúg a Ria-Ria hungária. A lelátón biztosan magyar győzelem születik ma este. 

1

Egyelőre az angolok birtokolják a labdát, de csak gurigáznak a saját térfelükön. 

1

Miroslav Zelinka játékvezető a sípjába fújt, a Chelsea a kezdte a mérkőzést!

0

Szól az Európa-liga himnusza, de elnyomja a magyar szurkolók Ria-Ria Hungária csatakiálltása.

0

A Stamford Bridge-re minden jegy elkelt a mai találkozóra.

0

A játékosok már az öltözőfolyosón. Az angol csapatot Gary Cahill, a székesfehérvári együttest Juhász Roland vezeti ki a Stamford Bridge gyepére. 

0
Forrás: uefa.com
A két csapat játékosai hamarosan befejezik a bemelegítést
Forrás: uefa.com

 

 

0

A Vidi és a Chelsea közös történelme igen szerény, lévén a két együttes sohasem találkozott egymással, ám egy játékos összeköti a székesfehérvári csapatot a londonival: Filipe Oliveira, aki pályafutása elején tagja volt José Mourinho első Chelsea-s kezdőcsapatának, később pedig hosszú éveket töltött el a Vidinél.

0

Majdnem 50 éve nem látott bravúrt érhet el a Vidi Londonban

A MOL Vidi FC Londonban, a Chelsea ellen lép pályára az Európa-liga csoportkörében. A magyar bajnoki címvédőnek nem lesz egyszerű dolga a világ egyik legerősebb klubcsapata ellen. A fehérváriak kupameccsének apropóján megnéztük, mikor ünnepelhetett utoljára győzelmet magyar kupacsapat angol földön. Nem mondhatni, hogy nyerni járnak a magyar kupacsapatok Angliába.

\n

 

0

Rengeteg magyar drukkol a Vidinek a Stamford Bridge-en

Marko Nikolics és Maurizio Sarri is kijelölte a kezdőit, a Chelsea nem tartalékol.

\n

 

0

A MOL Vidi FC szurkolói is elindultak a Stamford Bridge-re. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Elindultak a szurkolók! ???? #vidi #football #foci #soccer #fb

MOL Vidi FC Official (@vidinstagram) által megosztott bejegyzés,

 

0

Így érkeztek a Chelsea játékosai a mérkőzésre. A háttérben már ott van a MOL Vidi FC csapatba, amely szintén megérkezett már a Stamford Bridge-re.

 

0

A MOL Vidi kezdőcsapata: Tujvel - Fiola, Vinícius, Juhász, Stopira - Nikolov, Hadzic - Nego, Milanov, Huszti - Scsepovics.

0

A Chelsea kezdőcsapata:

 

0

Sarri elmondta, hogy a Liverpool elleni, hétközi kupatalálkozó és a hétvégi bajnoki sokat kivett a játékosokból mind mentális, mind fizikai értelemben. Hozzátette: előfordulhat, hogy akár hat-hét játékost is pihentetni fog a legutóbbi kezdőhöz képest, de csak a meccs előtt dönt az összeállításról.

0

Maurizio Sarri, a Chelsea edzője abban reménykedik, hogy jó játékkal behúzza majd a három pontot a magyar bajnok elleni összecsapáson. Az olasz tréner a londoni klub edzőközpontjában tartott szerdai sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a Vidi jól játszott első meccsén a csoportban, ezért maximális koncentrációra lesz szükségük ahhoz, hogy jó eredményt érjenek el. Kiemelte, komolyan veszik az Európa-ligát, fontos számukra a második számú európai kupasorozat, amelyben 2013 óta nem szerepeltek, akkor azonban győzni tudtak.

0

Köszöntjük Kedves Olvasóinkat!

 

Hamarosan kezdődik a Chelsea-MOL Vidi mérkőzés az Európa-liga L csoportjának második fordulójában.