Társoldalunk:
,
 
 
 
 
Élő Lefújva
Csapatok
Élő
Frissítés
Főbb események
90+4

Vége a mérkőzésnek. A Ferencváros óriási lépést tett a bajnoki címvédés felé, az Újpest pedig továbbra is közel a kiesőzónához. 

90+2

Egy rossz újpesti szabadrúgás-kombináció után Burekovic rúgta meg Lovrencsicset, amiért megkapta a második sárga lapját, így másfél perccel előbb mehet be az öltözőbe, mint a társai. 

90

A ferencvárosi játékosok most percek óta magabiztosan tartják a labdát. A háromperces hosszabbítást kell kihúzniuk, és óriási lépést tesznek a bajnoki címvédés felé. 

89

Beléptünk a 90. percbe. 

88

Megint cserél a Fradi. Sigér Dávid helyére Vécsei Bálint érkezett. 

87

Az Újpest támadgat a mérkőzés hajrájában, de nem nagyon van elképzelés a játékában. 

85

Cserélt az Újpest. Onovo helyére Koszta Márk érkezett. 

84

Novothny lekészített labdáját Zsótér bombázta kapura, de a lövése szögletre pattant. 

83

Boli helyén Szihnevics folytatja. 

83

A Fradi is kettőt cserét. Zubkov helyére Skvarka érkezett.

82

Boli rángatta meg Herist, majd elrúgta a labdát egy sárga lapért. 

80

Eldönthette volna a mérkőzést a Ferencváros. Egy labdaszerzés után 4-2-ben vihették a labdát az újpesti védőkre, de Boli passz helyett elcselezte magát, így odalett a helyzet.

78

Cserélt az Újpest. Simon Krisztián helyére Antonio Perosevic érkezett az Újpestbe. 

76

Szergej Rebrov, a Fradi edzője feszülten figyeli a meccset a második félidőben

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
74

Isael a sokadig kiugratás után gondolt egyet, és most ő maga vállalkozott. A 19 méteres bombáját azonban Pajovic vetődve védte. 

72

Lovrencsics lekészített labdáját Boli lőtte kapura, de pont középre, így Pajovic könnyen védeni tudott. 

71

Zubkov tört be a tizenhatoson belülre, Vincent Onovo mellett megcsinált egy cselt. Az újpesti játékos kitette a lábát, a ferencvárosi támadó pedig átesett rajta. A játékvezető azonban a Zubkovnak adott sárga lapot műesésért. 

70

A ferencvárosi gólszerző, Boli Bi Sylvestre és az újpesti Nwobodo Obinna Emmanuel

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
69

Ivószünet következik. 

68

Cserélt a Ferencváros. Tokmac helyére egy régi ismerős, Somália érkezett. 

67

Az utóbbi percekben a Ferencváros térfelén zajlik a játék, de az Újpest nem tud egyelőre komoly helyzetet kialakítani. 

64

Branko Pauljevict Andreas Calcan váltotta. 

64

Kettőt cserélt az Újpest! Rácz Barnabás helyére Zsótér Donát érkezett. 

63

Az újpesti Heris Jonathan Steve (b) és a ferencvárosi kapus, Dibusz Dénes a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Újpest FC-Ferencvárosi TC zártkapus mérkőzésen a budapesti Szusza Ferenc Stadionban

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
62

Egy megszokott újpesti figura. Novothny készítette le a labdát Simonnak, aki a tizenhatoson kívülről lett, de Dibusz magabiztosan fogta a labdát. 

61

Isael kapott remek labdát a jobb oldalon, az alapvonalról visszagurított Bolinak, de a norvég csatárnak túl erős volt a passz, és nem tudott kapura lőni. 

58

Balázs beadása ezúttal megtalálta Novothnyt, de az Újpest csatára nem tudott erőt vinni a fejesbe. 

57
Dibusz-bravúr

Burekovic baloldali szögletére Heris robbant be, a belga hátvéd hatméteres fejesét Dibusz órási bravúrral kiütötte a léc alól. 

55

Balázs Benjámin beadását Pauljevic vette le a tizenhatoson belül, kapura akart fordulni, de Blazic szerelni tudta. 

52

Tokmac lekészített labdáját Boli lőtte kapura 18 méterről, a labda azonban néhány centivel elkerülte a bal alsó sarkot. 

51

A zárt kapu ellenére nagyon jó iramú a mérkőzés, és rendkívül sportszerű is. Az első féidőben a Ferencváros játékosai csak háromszor szabálytalankodtak. 

49

Tokmac kapott remek átadást Isaeltől, a Fradi támadója 14 méterről lőtt, de az utolsó pillanatban Nwobodo szögletre mentett. 

48

Három perc telt el a második félidőből. Az Újpest kezdett lendületesen. A Fradi még nem jött át a félpályán. 

46

Simon Krisztián jobboldalo beadása Novothny Soma felé szállt, de Blazic tisztázni tudott. 

46

Elkezdődött a második félidő. Egyik csapat sem cserélt.

20:58

Az Újpest helyzete az első félidő végén. 

20:57

A második félidőre Nebojsa Vignjevicsnek mindenképpen változtatni kell majd. Az Újpest kispadján ott van Szakály Péter, Zsótér Donát, Bacsa Patrik vagy Koszta már a kreatív játékosok közül. 

20:52

Egy kis kitekintés. A Gulácsi Péterrel a kapujában felálló RB Leipzig hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a vendég Hertha Berlinnel. Bővebben a mérkőzésről a linkre kattintva olvashatnak. 

45+1

Vége az első félidőnek. A Ferencváros sokkal jobban kezdte a mérkőzést, és gyorsan meg is szerezte a vezetést. Negyedóra játék után magához tért az Újpest, és átvette az irányítást. A lila-fehérek lőttek egy kapufát, és több nagy helyzetet is kidolgoztak, de nem tudtak egyenlíteni. 0-1-ről folytatódhat majd a második félidő. 

45+1

Újabb kimaradt újpesti helyzet. A szabadrúgásra kifutó rossz helyre öklözte a labdát, Onovo az üres kapuba lőhetett volna, de csapattársa, Novothny Soma fejét találta el. 

45

Egy perc lesz a hosszabbítás. Az Újpestnek még van ideje egy szabadrúgsára. 

43

Az utóbbi percekben hátul gurgiznak az újpestiek, a vendégek pedig visszahúzódtak a saját térfelükre. 

40

Fradi-helyzet. Isael indításával Tokmac törhetett kapura, a jobbján pedig Boli érkezett. A Fradi 10-ese azonban passz helyett egyedül próbálkozott, és belevezette a labdát egy újpesti védőbe. 

37
Egy ollózás

Simon Krisztián jobb oldali szabadrúgását megcsúsztatták középen, Vincent Onovo pedig 10 méterről kapura ollózott, de a lövése elkerülte a bal alsó sarkot. 

35

Az első negyedóra holtpontját követően az Újpest feltámadt, és már egyértelműen irányítja a mérkőzést. Simon Krisztiánnak volt már három lehetősége is - köztük egy bődületesen nagy kapufa is. 

32

Egy szép újpesti támadás. Novothny készített le Simonnak egy labdát, a lilák szélsője 10 méterről kapura lőtt, balszerencséjére viszont a labda szögletre vágódott egy Fradi-védőről. 

31

Burekovic kapta a meccs első sárga lapját, miután keményen rácsúszott Sigérre. A magyar válogatott játékos szerencsére időben felkapta a lábát, így nem lett nagyobb baj. 

30

Egy Fradi-kísérlet. Egy bal oldali szöglet után Civic lőtt 22 méterről, de nem találta el a kaput. 

29

Balázs Benjámin átadása után Simon Krisztián lőtt 20 méterről, Dibuszról kipattant a labda, azonban egy újpesti sem volt a környéken, így nem lehet belőle újabb helyzet. 

28

Újabb újpesti lehetőség. Pauljevic tört be balról a tizenhatoson belülre, a visszagurított labdáját azonban Rácz nem tudta kapura irányítani.

26
Újpesti kapufa

A korábbi válogatott Simon Krisztián bombázott 19 méterről, a jobb felső sarokba tartó labda azonban a felső kapufán csattant. 

24

Folytatódik a mérkőzés. 

23

Ivószünet következik!

22

Az első újpesti helyzet. Egy bal oldali szögletre Dibusz rosszul mozdult ki, a hosszún érkező Heris az üres kapura lőhetett, de egy ferencvárosi védő blokkolni tudott. 

22
A Fradi vezetőgólja
20

Fradi-helyzet. Boli kapott indítást, nagyot sprintelt a labdára, azonban a kapujából kifutó Pajovic jól zárta a szöget, így a Fradi támadója nem tudta elpöckölni mellette a labdát. 

18

Az első újpesti próbálkozás. Rácz Barnabás lőtt 22 méterről, de jócskán a kapu fölé. 

17

Bő negyedóra telt el a mérkőzésből. A Ferencváros többet birtokolja a labdát, és egy gyönyörű góllal megszerezte a vezetést a hetedik percben. 

15

A Ferencváros megszállta az Újpest térfelét. Az hazaiaknál csak másodpercekre van a labda. 

13

Az újpesti Balázs Benjámin beadására Burekovic érkezett a hosszú oldalon, de nem tudott kapura fejelni. 

11

Jelen állás szerint a Ferencváros 9 pont előnnyel vezeti a tabellát a második MOL Fehérvár előtt. 

9

A bekapott gól megzavarta az újpestieket. Az utóbbi két percben rohamoz a Fradi. 

7

Vezet a Ferencváros! Egy gyors támadás végén Isael készítette le a labdát Bolinak, aki 19 méterről a jobb alsó sarokba bombázott. 

0-1
6

Egy Fradi-kontra végén Zubkov próbálkozott egy hosszú keresztlabdával, de Tokmacnak esélye nem volt elérni. Szergej Rebrov is dühös, mert ebben több volt. 

5

Egyelőre az újpestiek birtokolják többet a labdát, de az inkább csak annyit jelent, hogy a saját térfelükön passzolgatnak. 

4

A negyedik percben járunk. Egyelőre egyik oldalon sem alakult ki komoly helyzet. 

2

A Fradi ukrán szélsője folytatni tudja a játékot. 

1

40 másodperc telt el a mérkőzésből, de Zubkov lent maradt a földön, miután összerúgott Ristevskivel. 

1

Elkezdődött a mérkőzés!

19:57

Újpest-Ferencváros mérkőzést üres lelátók előtt játszani, síri csöndben, az nagyon furcsa lesz nekem is, pláne egy Simon Krisztiánnak, aki már a 6-0-s meccsen is ott volt. De az ellenfél is így lesz ezzel, alkalmazkodnunk kell ehhez. Rendkívül kemény és idegőrlő egy hónapra számítok, de bízom benne, hogy egy Újpestnek nem kell majd számolni a pontokat a végén, és nagyon hamar biztosítjuk majd a bennmaradást" – mondta az Origónak az Újpest 25 éves csatára, Novothny Soma. 

Novothny Somától várják a gólokat az újpestiek

Fotó: Csudai Sándor - Origo
19:56

A két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzését október 19-én rendezték, a Groupama Arénában 19 ezer néző előtt Franck Boli gólja döntött a hazaiak javára.

19:53

Ez lesz a két ősi rivális 228. bajnoki mérkőzése, az eddigi találkozókon 104 ferencvárosi győzelem és 62 döntetlen mellett 61 alkalommal nyertek a lila-fehérek, a gólkülönbség pedig 422-314 a zöld-fehérek javára.

19:52

A Ferencváros csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő az Origónak elárulta, hogy az Újpest elleni meccs duplán fontos lesz. 

Lovrencsics Gergő győzelmet vár az Újpest ellen

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„Senkinek nem kell bemutatnom, mit jelent az Újpest elleni mérkőzés. És ez még akkor is igaz, ha ezúttal nem lesznek szurkolók a stadionban. Győzni megyünk Újpestre is, mindent megteszünk, hogy örömet okozzunk a drukkereinknek. Biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzést játszunk majd,
mivel a derbik mindig kiélezett csatát hoznak. A legfontosabb a győzelem, már csak azért is, mert akkor újabb három ponttal közelebb kerülünk a bajnoki címhez."

19:50

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően a zöld-fehérek már folytatták szereplésüket, ugyanis szombaton pótolták a Debrecen ellen az első fordulóból elhalasztott találkozójukat. Szergej Rebrov együttese ugyan korán hátrányba került a Groupama Arénában, de Sigér Dávid duplájának köszönhetően fordított, és otthon tartotta a három pontot. A listavezető FTC ezzel hat pontra növelte előnyét a második MOL Fehérvár FC előtt, és ha a derbin is diadalmaskodna, akkor már-már látótávolságon kívülre kerülne.

19:45

Este nyolc órától zárt kapuk mögött rendezik meg a címvédő Ferencváros és ősi riválisa, az Újpest FC összecsapását. A labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójából elhalasztott rangadóval a két csapat a lejátszott mérkőzéseket tekintve utoléri a mezőnyt.