Társoldalunk:
,
 
 
 
 
Élő Lefújva
Csapatok
Élő
Frissítés
Főbb események
22:52

A Ferencváros remekül kezdte a mérkőzést, a második félidő elején már kétgólos előnyben volt, azonban a Molde megfordította a meccset. Szerencsére a Fradiban volt tartás, és egyenlíteni tudott, így kedvező helyzetből várhatja a jövő keddi budapesti visszavágót.

90+7

Itt a mérkőzés vége.

90+5

A Fradi rutinosan lassítja a játékot, és eldugja a labdát. Egy perc van hátra a mérkőzésből. 

90+4

A Moldénél van a labda, nem tud a Fradi kapuja elé kerülni. 

90+2

A Molde birtokolja a labdát, a Fradi érthetően már csak az eredmény tartására törekszik. 

90

A játékvezető hat percet hosszabbít.

90

A frissen beállt Mathis Bolly kapott indítást, majd éles szögből megcélozta a rövid sarkot, de az oldalhálóba lőtt. 

89

Cserélt a Molde. Leke James helyére Mathis Bolly érkezett. 

88

Rebrov harmadszor is cserélt. Isael érkezett Tokmac helyére a Fradiba. 

87

Haratyin állt a labda mögé, és a bal alsó sarokba gurította a jobbra vetődő Andreas Linde mellett. 

3-3
86

Tizenegyest kapott a Fradi! Zubkov lövése Ellingsen kezéről csapódott le, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. 

83

Hihetetlen, fordított a Molde. Egy baloldali szabadrúgásra Martin Ellingsen érkezett, és 11 méterről a kapu jobb oldalába csúsztatott. 

3-2
81

CSerélt a Molde. Magnus Wolff Eikrem helyére Ohi Omoijuanfo érkezett. 

79

Hosszú percek óta a Fradi most először jött át a norvég térfélre, és nyugodtan járatja a labdát. Úgy tűnik, megnyugodtak Rebrov játékosa. 

76

A szöglet után a Molde újabb gólt lőtt, de már a lövés előtt belefújt a játékvezető, mert egy Fradi-játékost eltűntettek a tizenhatoson belül. 

76

Kétperces videózás videózás után a spanyol játékos szögeletet ítél. 

74

Blazic utolsó emberként vesztett labdát, amire James lecsapott, majd egy cselt követően kapura tört és 13 méterről lőtt. A labda az elcsúszó Haratyinról kezéről szögletre pattant. Egyelőre videózzák az esetet lehetséges kezezés miatt. 

73

Megint cserélt a Fradi. Az első gólt szerző Boli helyére Zubkov érkezett. 

72

Egy baloldali beadásra Leke James robbant be, hat méterről csúsztatott, de szerencsére a labda pont középre, a jól helyezkedő Dibusz kezébe pattant 

70

Cserélt a Ferencváros. Somália helyére Sigér Dávid érkezett. 

69

Etzaz Hussain beadása megpattant Blazic lábán, de így lett veszélyes a helyzet, mert a labda kis híján a bal felső sarokban kötött ki. 

68

Az eredmény továbbra is kedvező a Fradinak, de jó lenne egy harmadik magyar gól, hogy megnyugodhassunk. 

65

Egyenlített a Molde. Egy jobbról betett labdát a csapatkaitány Magnus Wolff Eikrem kapásból lőtt a jobb alsó sarokba. 

2-2
64

Az utóbbi percekben a Molde birtokolja többet a labdát, a Fradi zártan védekezik. 

62

Haugen jobboldali beadására Hestad érkezett a hosszú oldalon, a norvég csapat játékosa teljesen tsiztán lőhetett kapásból, de szerencsére kirúgta a labdát a stadionból. 

62

A Fradinak nagyon jól jönne most egy Tokmac-gól

Forrás: MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag
60

Negyedóra telt el a második félidőből. A Ferencváros egy gyönyörű góllal növelni tudta az előnyét, de sajnos a Moldének összejött a szépítés. 

58

Aissa Laidouni lendületből megindult a Molde kapuja felé, Etzaz Hussain pedig rálépett a sarkára. Sárga lap. 

57

A bekapott gól érezhetően megzavarta a Fradit. 

55

Szépítette a Molde. Egy jobboldali szöglet után Leke James robbant be a Fradi kapuja elé, és nagy erővel fejelt. Dibusz ugyan bele tudott kapni a labdába, de hárítani nem tudott. 

1-2
52

Ott van a második Fradi-gól!!!!!!!!!! Aissa Laidouni játszotta ki jobbra a labdát Botkának, a Fradi jobbhátvédje középre tekert, a berobbanó Uzuni pedig a kapu jobb oldalába csúsztatott. 

0-2
51

Magnus Wolff Eikrem kapott labdát a tizenhatos előtt, megcsinált egy befele cselt majd 18 méterről lőtt, de Blazic belelépett a labdába és szögletre mentett. 

49

Martin Ellingsen tartolta le a Fradi gólszerzőjét, Franck Bolit, de a norvég csapat játékosa megúszta sárga lap nélkül. 

47

A második félidőt a Molde kezdte aktívabban, de a norvég csapat továbbra sem tudott felépített akcióból eljutni a Fradi kapujáig. 

22:00

A Fradi játékosai ünneplik a gólszerző Franck Bolit

Forrás: MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag
46

A Molde kezdte a második félidőt. 

21:55

A Molde öt kapura lövéssel próbálkozott, de egyik sem találta el a Fradi kapuját. 

21:51

A Ferencváros 56%-ban birtokolta a labdát az első félidőben. 

45

A játékvezető egy percet sem hosszabbít. Véget ért az első félidő. A Ferencváros magabiztos játékkal vezet a Molde ellen. 

44

Henry Wingo 19 méteres lövése méterrekkel kerülte el a kapu jobb oldalát. 

43

Erling Knudtzon lépett oda Civicnek egy ütemet késve. Megvan a második norvég sárga. 

42

Kimaradt norvég helyzet. Egy jobboldali beadásra James érkezett, azonban lövés helyett elengedte a labdát a mellett érkező Etzaz Hussainnak, aki viszont nem számított erre, így a labda elsuhant a kapu előtt. 

40

Civic kapott labdát a balszélen, elsprintelt az alapvonalig majd középre lőtt, de a labdáját kivágták a védők, 

38

Botka jobboldali beadása Boli felé szállt, a Fradi csatára azonban néhány centivel lemaradt a labdáról. 

37

Az első félidő hajrájában ismét a Fradi irányítja a játékot. 

34

Tokmac ment el a bal oldalon, megcsinált egy cselt majd középre tálalt Uzuninak, aki egyből kapura belsőzött, de a labda elakadt Gregersenben. 

33

Óriási mentés. Egy kontratámadás végén Knudtzon tekert a kapu elé, a középen érkező Leke James már lövésre lendített, de Blazic az utolsó pillanatban becsúszva tisztázott előle. 

32

Az utóbbi percekben a középpályán folyik a harc. A Fradi nem akar fölöslegesen kockáztatni a vezetést tudatában, a Molde meg mintha nem tudna mit kezdeni a labdával. 

29

Uzuni jobboldali szabadrúgására Ihor Haratyin robbant be, a 15 méteres fejese azonban elkerülte a bal felső sarkot. 

27

Egy jobboldali szöglet után tisztázott a ferencvárosi védelem. A kifejelt labdára Henry Wingo érkezett, 21 méterről kapásból lőtt, de a labda jócskán fölé ment. 

25

A Fradi most feljebb tolt a védekezését a félpályáig, és újra átvette a játék irányítását. 

23

Tokmac cselezgetett középen, majd indította volna a balszélen elinduló Civicet, de a labdája túl hosszú volt a csúszós műfüvön. 

21

Aursnes tört be a tizenhatoson belülre, majd a belöbbölt labdája levágódott Tokmac hasáról. A norvégok tizenegyest reklamáltak, de a videobíró nem jelzett szabálytalanságot. 

19

Egy baloldali szöglet után ismét Leke James fejelhetett, de a nigériai csatár próbálkozás jócskán Dibusz kapuja fölé ment. 

17

Továbbra is a norvégok támadnak, de a mieink tudatosan húzodtak vissza, és várják egy gyors kontratámadás lehetőségét. 

15

Az első Molde-helyzet. Aursnes jobbról benyesett labdájára Leke James robbant be, és 7 méterről a kapu mellé fejelt. 

13

A bekapott gól óta feljebb jött a Molde, de helyzetet még nem tudott kialakítani a Fradi kapuja előtt. Maradjon is így...

11

A Fradi gólja teljesen megváltoztathatja a meccs képét, mert a Molde zárt védekezéssel kezdett, de a bekapott gól után már támadnia kell, a Fradi pedig kedvére kontrázhat. 

9

Kontrázott volna a Fradi, Boli indult meg a saját térfeléről, de Fredrik Aursnes hátulról megfogta. Itt a meccs első sárga lapja. 

21:07
Boli gyönyörű gólja
7

Gyönyörű góllal vezet a Fradi! Tokmac indította Botkát a jobbszélen, a Fradi jobbhátvédje középre lőtte a labdát, az érkező Boli pedig közelről az üres kapuba passzolt!

0-1
5

A norvégok az ötödik percben jöttek át először a félpályán. Egy jobbról belőtt labdával próbálkoztak, de Botka Endre tisztázni tudott. 

4

Egyelőre úgy tűnik, a Fradi játékosainak egyáltalán nem zavaró a játék a műfüvön. 

2

Civic baloldali beadása után előrevágták a labdát a norvégok, a labda egészen Dibusz Dénesig jut. 

1

Egyelőre a Ferencváros adogat a saját térfelén, a Molde játékosai visszahúzódnak. 

1

A Ferencváros kezdte a mérkőzést. 

20:58

Szergej Rebrov, a Fradi edzője kihirdette a kezdőt, amely három helyen változott a múlt heti Dinamo Zagreb elleni győztes csapathoz képest. A nem teljesen egészséges Lovrencsics Gergő helyén Botka Endre kezd, a horvátok ellen megsérült Adnan Kovacevic helyére Abraham Frimpong került be a védelem közepébe, míg Sigér Dávid helyén a nyáron igazolt Aissa Laidouni játszik a középpályán.

A Ferencváros kezdőcsapata:
Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Civic – Laidouni, Haratyin, Somália – Tokmac, Boli, Uzuni.

20:57

A párharcnak óriási anyagi tétje is van, hiszen a BL csoportkörébe jutás jelentősen több pénzt ér, mint a vesztesnek az Európa-liga főtábláján való szereplés: mindkét csapat eddig 6,4 millió eurót (körülbelül 2,3 milliárd forint) keresett a selejtezőben, amelyik gárda innen továbbmegy, az további 15,25 millió euróval (5,5 milliárd forint) gazdagodik, míg az EL-csoportkör "csak" 2,92 millió eurót (1 milliárd forint) ér.

20:54

Több ferencvárosi játékosnak is van kötődése Norvégiához, a csatár Franck Boli például 2012 és 2014, valamint 2017 és 2019 között játszott a Stabaekban - közte egy szezont az Aalesundnál töltött -, kilenc alkalommal lépett pályára a Molde ellen és ezeken a találkozókon négy gólt szerzett.  

Franck Boli Norvégiából érkezett a Ferencvároshoz

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A bombaformában futballozó Tokmac Nguen - aki a Djurgarden, valamint a Celtic ellen is betalált, az OTP Bank Liga góllövőlistáját pedig holtversenyben négy találattal vezeti - 2011 és 2019 között futballozott Norvégiában, aktuális csapataival hatszor játszott a Molde ellen és négy gólt szerzett, igaz, egyszer sem volt a győztes oldalon.

20:53

A Molde - amely története során egyszer, az 1999/2000-es szezonban szerepelt a BL főtábláján - legutóbbi tíz hazai európai kupamérkőzésén nem talált legyőzőre, otthon 2015 novemberében a Fenerbahcétól kapott ki legutóbb.

20:52

A norvég bajnokcsapatnak az első körben a finn KuPS búcsúztatása nem jelentett gondot (5-0), majd következett a szlovén Celje otthonában aratott 2-1-es győzelem, illetve az azeri Qarabag vendégeként tizenegyespárbajban kiharcolt továbbjutás. 

A norvég Molde csapatát nem szabad lebecsülni

Forrás: Sputnik via AFP/Mikhail Kireev

A norvég bajnokság már jó ideje tart, 18 fordulót követően a Molde 11 győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel, 34 ponttal a második helyen áll, hátránya pedig 16 pont a listavezető FK Bodo/Glimttel szemben. Az együttes legveszélyesebb játékosa a nigériai Leke James, aki a bajnokságban 13 mérkőzésen 7 gólt szerzett.

20:50

Lovrencsics Gergőt, a Ferencváros csapatkapitányát a horvátok elleni összecsapás 25. percében le kellett cserélni, de az elutazás előtt kedden az M4 Sportnak elmondta, hogy nem a korábbi sérülése újult ki, hanem az oldalsó farizma lett merevebb a második percben szerzett gólja közben, amikor nagy lendülettel vetődött be ellenfele elé.  

Lovrencsics Gergő fontos gólt lőtt a Dinamo Zagrebek

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Hozzátette, két-három nap pihenőt követően az MRI-vizsgálat kimutatta, hogy nincs komoly problémája, így ott lehet majd a pályán, ha Rebrov számít rá. Lovrencsics hangsúlyozta, mindenképpen nyerni szeretnének Norvégiában annak érdekében, hogy előnnyel várják a visszavágót.

20:48

A Ferencvárosnak 25 éve "csak" az Anderlechtet kellett búcsúztatni a csoportkörbe kerülésért, míg idén ehhez négy párharcot kellene megnyernie, amiből három akadályt már sikeresen vett.  

A Fradi-szurkolók a Groupama Aréna előtt ünnepelték a Dinamo Zagreb elleni diadalt

Fotó: Koncz Márton - Origo

A koronavírus-járvány miatt a kvalifikáció első három körében egyetlen mérkőzés döntött, a svéd bajnok Djurgardent a Groupama Arénában 2-0-ra, az 51-szeres skót bajnok Celticet bravúros teljesítménnyel idegenben verte 2-1-re Szerhij Rebrov alakulata, míg legutóbb, múlt szerdán a vendég Dinamo Zagrebnek vágott vissza egy 2-1-es győzelemmel a tavaly ugyanebben a körben elszenvedett vereségért. Az FTC emlékezetes BL-szereplése óta a magyar csapatok közül csak a Debrecennek sikerült elérnie a csoportkört a 2009/10-es idényben.

20:45

Huszonöt évvel a Ferencváros Bajnokok Ligája-menetelését követően a zöld-fehér csapat újra bejuthat a legrangosabb európai klubfutball-sorozat főtáblájára. A selejtező rájátszásában a norvég Molde lesz a zöld-fehérek ellenfele, a továbbjutás itt már két mérkőzésen dől el.