Vágólapra másolva!
A Cristiano Ronaldóról elnevezett funchali repülőtéren szerdán leleplezett mellszobor senki szerint nem hasonlít a modellre, viszont mindenki szerint hasonlít valaki másra. 

Madeira nem tud betelni világhírűvé vált szülöttjével, úgyhogy az egész alakos, óriási szobor után, ami munkában - azaz futballistaként - ábrázolja, és szintén kihívásokkal küzd bizonyos értelemben, ezúttal a Cristiano Ronaldóról elnevezett funchali repülőtéren szerdán felavatott mellszobor kergette őrületbe az abszurd humorra fogékony közönséget.

Nevetséges és bizarr lett Ronaldo bronzszobra

Adonisz helyett egy kajla szemöldökű gnómot lepleztek le.

A szobor ugyanis - függetlenül attól, hogy szeretjük-e a négyszeres aranylabdást, vagy sem - nem lett jó, ezt jelentősebb kockázatvállalás nélkül kijelenthetjük. Sőt rossz lett, ami magának Ronaldónak is feltűnt, amikor a leleplezés után meglehetősen ferde szemmel méregette.

Azért akadt, akinek tetszett: Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnöknek, például Forrás: AFP/Francisco Leong

A Globo Sports portugál lap megszólaltatta a szobor készítőjét, aki érthetően kissé elkeseredetten nyilatkozott.

Ízlés kérdése, nem olyan egyszerű a dolog, mint amilyennek látszik. Az számít, hogy milyen érzéseket, benyomásokat vált ki, azok pedig mindig sokfélék lehetnek" - mondta Emanuel Santos, aki fényképek alapján dolgozott, a terveket pedig Ronaldóval és a családjával hagyatta jóvá.

Mi jöhet még?

A portugál sztár a névadó ünnepségen elmondta, hogy ő ezt az egészet egyáltalán nem kérte, de "nem akarok álszent lenni, büszkeséggel tölt el, hogy most itt lehetek, és a szülőföldemet képviselhetem" - mondta.

A benyomás a fontos

De, ha Ronaldónak feltűnt, hogy kicsit furcsa lett a szobor, akkor hogyne tűnt volna fel az internet kegyetlen népének! Az elmúlt 24 óra éppen elég volt ahhoz, hogy elárasszák a netet a szoborról készült mémek. Íme a legjava:

Így már mindjárt jobb Forrás: Origo
A modellt kell a szoborhoz igazítani, nem fordítva Forrás: Origo

Focista-focista:

Sloth a Kincsvadászokból:

Ajjaj, tényleg hasonlít:

Öltönyhöz is jól megy Forrás: 9gag.com

Az ausztrál tévés szakács, Pete Evans is kapott volna egy szobrot Madeirán?

Azt hitték, hogy Barcelonában nem veszik észre?

Art Attack-fej:

Őrület!

És - megragadva az alkalmat - boldog 31. születésnapot kívánunk az utolsó perces fejesgólok koronázatlan királyának, Sergio Ramosnak!