Túlnyerték magukat, kirúgták az edzőt

Soccer: Qualifying matches have wrapped up for the Danone Nations Cup
FRANCE, Meudon: Players from various countries compete in group match of the Danone Nations Cup in Meudon, France on October 14, 2016. Danone Nations Cup is the world's biggest football tournament for children aged 10 to 12 with 32 participating countries, Germany, Switzerland, Tunisia, Japan, Indonesia, Brazil, Spain and Senegal finished first in their group matches. - Caroline PAUX
Vágólapra másolva!
A spanyol CD Serranos B csapata 25-0-ra verte ellenfelét, a Benicalap C-t egy U11-es bajnokin, ami után nem a vesztes, hanem a győztes csapat edzőjének mutattak ajtót a főnökei.

A CD Serranos vezetői szerint ugynis a csapat edzője sportszerűtlenül járt el, amikor látva a két együttes közötti szakadéknyi különbséget, nem fogta vissza övéit, hanem hagyta, hogy megalázzák az ellenfelet.

"Hiszünk benne, hogy minden helyzetben tisztelni kell az ellenfelet. A történtek után úgy döntöttünk, hoy az edzőnknek mennie kell. Nem kezelte jól ezt a helyzetet" – idézi az El Pais spanyol lap Pablo Alcaidét, a klub egyik munkatársát.

A pórul járt edzői jogi képviselője szerint azonban védence nem hibázott, mert ő már szólt a tanítványainak, hogy ne erőltessék a góllövést, és csak a saját térfelükön támadják le az ellenfelet, arról azonban nem tehettek, hogy a cserék nélkül játszó "Benicalap C továbbra is folyamatosan erőltette a támadásokat, hatalmas területeket hagyva" a Serranos kontráinak.

A Benicalap C egyébként bajnoksága messze leggyengébb csapata, a Serranos B elleni volt

a szezonbeli utolsó, 30. mérkőzése, és 247 kapott gólnál állt meg a számláló.

Az El Pais megjegyzi a spanyol gyerekligákban nagyon gyakori a nagy különbségű győzelem, ezért bevett szokás, hogy a tizedik gombóc után már nem számolják ki hány gólt rúgott, illetve kapott.