Vágólapra másolva!
Nem tudjuk, hogy pontosan milyen belső motivációk mozgatják az észak-európai sportéletet, de a spórolás biztosan köztük van. De attól a hobbilovaglás néven futó új sport még nagyon is szórakoztató, sőt a hasznosságát sem vitatnánk.

Lehet, hogy Svéd- és Finnországban kolbászból van a kerítés, de azért ott sem futja mindenkinek díjugrató lóra. A gyerekeknek - és egyre több felnőttnek sem - kell azonban lemondaniuk a lovaglás kínálta örömökről, ugyanis a leleményes északiak kitalálták a díjugratás lehető legolcsóbb válfaját, ami hobbilovaglás néven fut - mit fut, egyenesen vágtat a népszerűség csúcsai felé.

Nem kell hozzá más, csak egy akadálypálya, amit a résztvevők méreteihez igazítanak - ovisoknak alacsonyabb, kamaszoknak és felnőtteknek magasabb akadályokkal, ami akár a 1,20 métert is elérheti -és persze a ló, amit lábai közé kaphat a lovas, hogy így száguldjon végig az akadálypályán.

Az amerikai CNN kis videójából kiderül, hogy nem csak gyerekek körében rendkívül népszerű az ügyességet és ruganyosságot fejlesztő sport, de egyre több felnőtt is részt vesz a versenyeken - csak Finnországban több mint tízezer hobbilovast tartanak számon.

Nem csak díjugratás van, hanem díjlovaglás is:

A versenyek pedig nem csak amolyan „összejövünk a szomszéddal a hátsó kertben” bulik:

egy helsinki parkban volt, hogy ötezer néző izgult végig egy rendezvényt.

A közösségi programot jelentő eseményekből profitálhatnak a kreatív kézművesek is, hiszen minden lovas a saját egyéniségét tükröző lovat szeretne, azaz a gyártók számára egy végtelenül széles piac nyitja meg kapuit.