Társoldalunk:

Verekedésbe keveredett a 210 centis Eb-hős a lecsófesztiválon

2017.09.21. 11:34

Kisebb, komolyabb sérülést nem eredményező verekedésbe keveredett a fehérvári lecsófesztiválon Keller Ákos, válogatott kosárlabdázó.

A magyar csapattal a szeptember elején rendezett Európa-bajnokságon a legjobb 16 közé jutó center még a szabadságát tölti, és úgy gondolta, hogy néhány barátjával a székesfehérvári Lecsófőző Vigasságon érezheti magát a legjobban. De a számításaiba hiba csúszott. A kosarasba és barátaiba belekötött egy részeg férfi, aki szintén egy társasággal töltötte az időt a rendezvényen. 

Keller Ákos (b) és a spanyol Pau Gasol a férfi kosárlabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Magyarország–Spanyolország-mérkőzésen Kolozsváron 2017. szeptember 7-énForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Semmiféle előzménye nem volt az incidensnek, valamit beszólt a srác, látszott, hogy erősen ittas volt, a mi társaságunkból pedig szintén nem volt szomjas, aki visszaszólt neki. Ebből alakult ki lökdösődés – idézte fel a történteket a Blikknek az Alba Fehérvár játékosa. – A dulakodásban felborult a bogrács, kiömlött az összes lecsó. Én nem csináltam semmit azon kívül, hogy próbáltam csitítani a kedélyeket, és szóltam a kötekedő férfi haverjainak, hogy vigyék el a barátjukat. Ezt végül meg is tették, csak sajnos ezzel még nem lett vége a sztorinak.”

A test-test elleni küzdelemről lemondani sehogy sem akaró férfi ugyanis hamarosan visszatért „és a semmiből megint levert egyet valakinek” – mesélte Keller. A lecsófőzés közben így végül hárman sérültek meg a kosaras társaságából, kettőnek a szemöldöke, egynek pedig az arca repedt fel. A konfliktust végül csak sikerült szép szóval elrendezni, nem kellett bevonni a rendőrséget.

A fehérvári kosaras időközben már edzésbe állt a remekül sikerült Eb után, és klubcsapatával, az Alba Fehérvárral is szeretne emlékezetes szezont produkálni. Például a Bajnokok Ligájában, ahol a második selejtezőkörben kapcsolódik be a csapat a sorozatba.