Nyolcévesen lenyomott egy medvét, még jó, hogy UFC-sztár lett belőle

UFC 205: Weigh-ins GettyImageRank2 SPORT MARTIAL ARTS
NEW YORK, NY - NOVEMBER 11: Khabib Nurmagomedov reacts during UFC 205 Weigh-ins at Madison Square Garden on November 11, 2016 in New York City. Michael Reaves/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Habib Nurmagomedov 24 mérkőzés óta veretlen a kevert harcművészetek világában. Hogy mi a titka a csecsen harcosnak, azt most az apja mutatta meg egy régi VHS-felvételen.

A 29 éves csecsen bunyós kétszeres szambó világbajnok, fekete öves dzsúdós, és persze kiváló birkózó, jelenleg az Ultimate Fighting Championship (UFC), a világ első számú kevert harcművészeti (MMA) szervezetének egyik legjobb könnyűsúlyú harcosa. MMA-ben mind a 24 meccsét megnyerte, és 2016 novembere óta ő az első számú kihívója a könnyűsúly bajnokának, bizonyos Conor McGregornak.

Hang nélkül...

To be continued... #December #inshaAllah #победатолькоотВсевышнего

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

Csecsenföld nem a puhányok vidéke, ez talán köztudott, de Nurmagomedov a legkeményebbeken is túltesz, amiben nem kis szerepe van az apjának, Abdulmanap Nurmagomedovnak. Ő ugyanis nem átallotta nyolcéves fiát összeereszteni egy süldő medveboccsal, had tanulja meg a gyerek, hogy az élet nem egy habostorta.

"Minden apa szereti látni, hogy mire képes fia - mondta a videóról idősebb Nurmagomedov. - Egyébként meg az a helyzet, hogy nem sok játék akadt arrafelé. Ezzel az egésszel inkább a bátorságát, mint a birkózótudását teszteltem."