Hihetetlen gyilkossági kísérletet élt túl egy brit ejtőernyős

Qatar and USA hold joint military drill military exercise 2017 ARMY PLANE military military drill AIR FORCE August air parachute
DOHA, QATAR - AUGUST 22 : (----EDITORIAL USE ONLY – MANDATORY CREDIT - "QATARI DEFENSE MINISTRY / HANDOUT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) A soldier jumps out of an airplane with his parachutes during a joint military drill between Qatar and USA in Doha, Qatar on August 22, 2017. Qatari Defence Ministry / Handout / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Megrongálta felesége ejtőernyőjét a brit hadsereg egyik őrmestere, de a nő túlélte a több mint egy kilométeres zuhanást.

A 37 éves Emile Cillierst pénteken állították bíróság elé a dél-angliai Winchesterben, ahol két gyilkossági kísérlettel vádolják, mert az ejtőernyős merénylet előtt a konyhai gázcsap megnyitásával is megpróbálta megölni feleségét, Victoriát.

A két gyilkossági kísérlet még 2015 tavaszán történt.

Két héttel az után, hogy az asszony túlélte otthonukban a mesterségesen előidézett gázszivárgást,

a férfi szervezett neki egy ejtőernyős ugrást is, amelynek során megrongálta a felesége fő- és tartalék ejtőernyőjét is.

Rosszakarók nélkül sem veszélytelen sport az ejtőernyőzés Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Qatari Defence Ministry / Handou

Victoria Cilliers azonban Nagy-Britannia egyik legtapasztaltabb ejtőernyőse, több mint 2600 ugrás van mögötte, így az 1200 méteres zuhanás közben olyan manővereket végzett, amelyekkel sikerült 50 kilométer/óra alá lassítani a földet érés sebességét, és elérni, hogy ne egy aszfaltozott útra, hanem szántóföldre zuhanjon. Bár sok csontja eltört, a nő túlélte a merényletet.

A férj minden vádat tagad, de az ügyészség szerint egyedül ő babrálhatta meg a nő ejtőernyős felszerelését - írja internetes oldalán a The Independent című brit lap.

A vád szerint az őrmester azért akart végezni a feleségével, mert viszonya volt egy nővel, akivel az interneten ismerkedett meg, és újra összemelegedett előző feleségével is. A súlyosan eladósodott férfi emellett felesége halála esetén 120 ezer fontot (42 millió forint) kapott volna a nő életbiztosítása alapján.