Társoldalunk:

A világ legjobb sznúkerese egy néző kezébe adta féltett dákóját

2017.10.19. 22:43

Az English Open negyedik fordulójában olyan történt, ami a sznúker versenyeken ritkán szokott: egy néző zavarta meg a játék méltóságát. A biztonságiak próbáltak úrrá lenni a helyzeten, amit végül az ötszörös világbajnok lazasága oldott meg.

Ronnie O'Sullivan, akit most nyugodtan nevezhetünk a világ legjobb aktív sznúker játékosának, éppen bebiztosította 4-1-es győzelmét a kínai Zsang Jong ellen az angol nyílt bajnokság negyedik fordulójában, amikor egy néző szaladt az asztalhoz.

Ez nem az a sport, ahol megszokott az ilyen rendbontás, a biztonságiak nem is igazán tudtak a focipályákon megszokott határozottsággal fellépni az asztal körül futkározó középkorú nővel szemben. A helyzetet végül a bajnok oldotta meg, aki nagylelkűen a nő kezébe adta a dákóját, hogy legyen az övé az utolsó lökés. Mondjuk, ezek után nem élni a soha vissza nem térő lehetőséggel, több mint bűn.

"Tényleg azt akartam, hogy övé legyen az utolsó lökés. Gyerünk, hajrá, ez a te lökésed, használd ki, amíg itt lehtsz, mondtam - idézi a BBC Ronnie O'Sullivant. - Amikor megjöttek a biztonságiak, kicsit megijedtem, gondoltam, ha leteperik, meghal szegény. Úgyhogy csak megvédtem ezzel az akcióval."

Az English Open az első a négy pénzdíjas, ún. Home Nations versenynek, melyeken 1 millió font bónuszt ajánlottak fel a szervezők annak, aki mind a négy viadalt megnyeri.