Élete legbátrabb fogadását kötötte meg Ronaldo

fbl Horizontal
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo crosses himself to celebrate his team's second goal during the Spanish league football match Getafe CF vs Real Madrid CF at the Col. Alfonso Perez stadium in Getafe on October 14, 2017. / AFP PHOTO / OSCAR DEL POZO
Vágólapra másolva!
A szezont nem éppen a szokott gollövő formájában kezdő Cristiano Ronaldo két csapattársával fogadott, hogy a szezon végén az kezében landol majd a gólkirálynak járó Pichichi-trófea.

Ronaldo a Las Palmas elleni, újabb gól nélküli bajnokit követően fogadott két csapattársával, mondván: "Az idény végén az enyém lesz a Pichichi" - számol be a történtekről a Marca, a RadioMARCA El Transistor című adására hivatkozva.

És, hogy ez miért tűnik bátor kijelentésnek? Azért, mert a Real Madrid portugál klasszisa az eddig lepörgött 11 bajnoki fordulóban mindössze 1 gólt szerzett - igaz, csak hét mérkőzésen lépett pályára.

A Getafe elleni gól viszont három pontot ért:

Viszont akárhány meccset is játszott, szinte fényévnyi távolságban van a góllövőlistát vezető Lionel Messitől: a Barcelona argentin ásza 12 találattal robog a Pichichi felé.

Ami viszont vigasztalhatja Ronaldót, hogy máshol produkált mutatói jelzik, azért nem felejtette még el, hogy kell gólt lőni.

A Bajnokok Ligájában négy mérkőzés után hat gólnál jár,

a Spanyol Szuperkupáért vívott meccseken is csak rúgott egyet a Barcának, nem is beszélve a válogatottról, ahol a négy őszi vb-selejtezőn négy gólt a termése. Azaz van remény. Azt nem tudjuk, mi a fogadás tétje, de talán nem Ronaldo új Bugattija.

A gólínség mellett azonban más is bosszanthatja Ronaldót: a spanyol lapok szerint megorrolt csapattársára, Iscóra, aki a Las Palmas ellen tőle kapott gólpassz után nem hozzá szaladt először, hogy köszönetet mondjon.