Társoldalunk:

Pest megye közgyűlése díszpolgári címet adományozott Cseh Lászlónak

2017.12.08. 16:00

Pest megye közgyűlése - a sportolók közül először - díszpolgári címet adományozott Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok úszónak pénteken, a megyenapon - közölte az MTI-vel Ambrus András Pest Megye Önkormányzati Hivatalának sajtófőnöke.

A közlemény szerint a Megyeháza Kossuth Lajos díszteremében tartott ünnepségen Cseh László úszó - aki családjával jelenleg is a Pest megyei Halásztelken él - a díszpolgári címet T. Mészáros András Érd Megyei Jogú Város polgármesterétől és Szabó Istvántól, a Pest Megyei Közgyűlés elnökétől vehette át kimagasló sportolói és közéleti tevékenysége elismeréséül.

Cseh László nagy elismerésben részesültFotó: Mudra László - Origo

"Cseh László születése óta Pest megyei, halásztelki lakos."Huszonöt éve aktív sportoló, aki teljesítményével és emberi példamutatásával sokat tett a magyar úszósportért" - áll a szervezet közleményében. Hozzáteszik, Cseh jelenleg is a magyar úszóválogatott legjobbja, aki méltó követője a korábbi hazai bajnokoknak, Hargitay Andrásnak, Darnyi Tamásnak és Czene Attilának.