Társoldalunk:

Ritka undorító módon provokálták a félszemű focistát

2018.01.03. 21:17

A skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokság keddi, Dunfermline-Falkirk (2-0) mérkőzésén a vendég szurkolók műszemgolyókkal dobták meg Dean Shielst, aki még gyerekkorában vesztette el az egyik szemét.

Dean Shiels még nyolcéves korában otthoni balesetben vakult meg a bal szemére. Mivel fejfájások gyötörték, 2006-ban egy műtét során eltávolították a beteg szemet, így műszemgolyót kapott.

A keddi összecsapáson a Falkirk szurkolói nem bírtak magukkal, és játék szemgolyókkal dobálták meg a középpályást.

A műszemek a pályánForrás: bbc.com

Természetesen a klub azonnal bocsánatot kért, illetve ígéretet tett, hogy minél hamarabb megpróbálja beazonosítani a renitenseket.

„Meg kell találni a felelősöket. A klub teljes szívből elítéli a történteket és mindenben segíteni fog a Dunfermline-nak, hogy meglegyenek a felelősök."

A fogyatékossággal élők bántása teljességgel megengedhetetlen, a sporttal nem összeegyeztethető. A történtekre nincs mentség."

"Nem engedhetjük meg, hogy ez a szégyenteljes viselkedés újra megismétlődjön" – írta a Falkirk vezetősége.

Dean Shiels jogosan volt dühös a Falkirk szurkolóiraForrás: bbc.com

A Dunfermline menedzsere, Allan Johnston szerint már csak a sajnálatos esemény miatt is fontos volt a siker.

Teljesen elfogadhatatlan, hogy 2018-ban ilyen történik. Nagyon nem jó ilyet látni és a skandálást hallani. A csapat megmutatta, mennyire fegyelmezett tud lenni ilyen helyzetben."

Természetesen a skót szövetség is vizsgálja az esetet, a hírek szerint kemény büntetés várhat a Falkirkre a szurkolói miatt.