Vágólapra másolva!
A Phjongcshangban a magyar sport első téli olimpiai aranyérmét nyerő rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottat ezúttal a csapatot öltöztető sportszergyártó köszöntötte, amibe beszállt egy freestyle rapper is.

Rendhagyó ünnepléssel tisztelgett az adidas a téli olimpia legsikeresebb magyar sportolói, a rövidpályás gyorskorcsolyázók előtt, akikhez a jeges küldöttség másik két tagja, a nagypályás gyorskoris, Nagy Konrád és a műkorcsolyázó, Tóth Ivett is csatlakozott. A márka az ajándékcsomagok mellett egy különleges produkcióval is meglepte olimpikonokat a rendezvényen: az eseményen fellépő MC DC egy rögtönzött személyre szabott előadásba szőte bele a sportolók eredményeit és jellemvonásait. Liu Shaolin Sándornak a következő sorokat rappelte a freestyle művész:

„Xie xie, azaz köszönöm!
Köszönöm, hogy megoszthatom örömöm!
Néztük a tévét és nem hittük el,
ahogy a kori-kvartett a dobogóra menetelt.
Mindenkit bealáztatok,
az ellenfél csak nézte a hátatok.
Szépen felépítettétek,
az összes nemzetet kikészítettétek.
Ezeknek olyan volt, mint egy halott péntek,
utána szépen mind-mind hazatértek.
Bár én is tudnék így korizni,
mert veletek haver, mindig öröm pacsizni.
Büszkék vagyunk rátok
Hajrá-hajrá magyar srácok"

Az adidas hosszú évek óta elkötelezett támogatója a hazai sportéletnek és a magyar olimpiai csapatnak. A márka és a Magyar Olimpiai Bizottság együttműködéséről Oláh Ildikó az adidas sport marketing managere elmondta: „Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon – Európában egyedülálló módon – immár ötven éve megszakítás nélkül együtt dolgozhatunk a helyi olimpiai bizottsággal. Az adidas 1968 óta részese lehet az olimpiai a sikereknek, hiszen ebben az évben gyártott a márka első alkalommal sportruházatot magyar olimpiai csapat számára. Azért vagyunk ma itt, hogy köszöntetet mondjunk a magyar sportolóknak töretlen kitartásukért, megfeszített munkájukért és kiemelkedő teljesítményükért".

A helyszínen személyesen vette át ajándékcsomagját Burján Csaba, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Kékesi Márton, Keszler Andrea, Knoch Viktor, Kónya Ádám, Kónya Zsófia, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Nagy Konrád és Tóth Ivett.