Társoldalunk:

Több ezer érdeklődő a Sport és Innováció nemzetközi konferencián

2018.05.11. 11:18

Több ezer érdeklődő és szakember vett részt a Testnevelési Egyetem által szervezett Sport és Innováció elnevezésű nemzetközi konferencián, amelynek célja a sportban, a sportgazdaságban rejlő lehetőségek feltárása, és ennek érdekében innovációk, sporttudományos fejlesztések, adaptálható megoldások bemutatása volt.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerint a hatalmas érdeklődés, a több ezer látogató egyértelműen azt jelzi, hogy szükség van a mostanihoz hasonló hiánypótló rendezvényekre, amelyek hozzájárulnak a nemzetközi és hazai sportgazdaságot érintő aktuális trendek megismeréséhez, új üzleti lehetőségek körvonalazódásához, valamint értékes személyes szakmai kapcsolatok kialakításához.

A régió legnagyobb sporttudományos konferenciájának - amelynek a Groupama Aréna adott otthont - két napja alatt 106 szakmai előadást és kerekasztal-beszélgetéseket hallgathattak meg a résztvevők.

Ezeken a magyar sportélet, sporttudomány meghatározó szereplőinek véleményét, elképzeléseit ismerhették meg.

Az FC Barcelonával közösen megrendezett edzőképzés hatalmas érdeklődést váltott ki a magyar labdarúgó-társadalomban: Joan Vila Bosch módszertani igazgató előadására és Carles Rexach klubelnöki tanácsadóra 1200 magyar futballedző volt kíváncsi - közölte az Emmi sportért felelős államtitkárságának közleménye.

Joan Vila BoschForrás: --

Szabó Tünde a konferenciáról szólva elmondta, hogy a modern társadalmakban óriási mértékben megnőtt a sport szerepe, a sport globális és nemzetközi jelenséggé vált, ezzel pedig együtt jár gazdasági súlyának növekedése is. Mint fogalmazott, Magyarország felismerte ezt, a sportot nemzetstratégiai ágazattá tette, és ez biztos alapja lehet az innovációnak.

Hozzátette: Magyarország sportstratégiája fontos szerepet szán a sportegészségügy újraépítésének, a nemzeti sportorvosi hálózat kialakításának.