Iniesta látta vendégül a barcelonai magyar étterem tulajdonosát

Horizontal
Spanish midfielder Andres Iniesta greets fans from the pitch of Noevir Stadium in Kobe on May 26, 2018. Iniesta just signed a contract with Japanese soccer team Vissel Kobe. / AFP PHOTO / Martin BUREAU
Vágólapra másolva!
Barcelonában van egy magyar étterem a Camp Nou stadion tövében, ahol előszeretettel fordulnak meg sportolók és szurkolók is. Előbbiek közül most a város egyik leghíresebbje, Andrés Iniesta bukkant fel, nem is akármilyen körülmények között. 

„Szia, Péter! Andrés Iniesta vagyok. Tudunk ma találkozni nálam?" – szólt bele egy hang a telefonba, miután Büki Péter, a Futballárium tulajdonosa felvette. Innen át is adjuk a szót a történet főszereplőjének, Büki Péternek.

„Minden úgy történt, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

A vendégeket kitessékeltem, mondtam nekik, bocsássanak meg, de most hívott Iniesta, mennem kell" – mondta el Büki Péter az Origónak a találkozás után.

Feltesszük, megbocsátottak. Büki Péter elmondta, hogy egy ilyen találkozás összehozása még úgy sem megy könnyen, hogy ők már négy éve dolgoznak együtt az Iniesta családdal, és azóta próbálják egyre szorosabbra fűzni a kapcsolatot az FC Barcelonával is.

Sokan megmosolyogtak bennünket azóta, hogy mi ezt mennyire komolyan vesszük, de biztosak voltunk benne, hogy meg fog történni."

A másfél órás találkozón volt szó üzletről, fociról, még a Haladásról is, Iniesta pedig egy ígéretet is tett, amit hétvégén megjelenő, a Futballáriumot és tulajdonosait bemutató cikkünkben olvashatnak majd el.