Vágólapra másolva!
Augusztusban újra felpezsdül Ballószög és környéke. Egészen pontosan augusztus 26-án, vasárnap immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Nyakvágó félmaraton+ futás/kerékpár és családi nap. Hazánk legmagasabban rangsorolt veretlen profi ökölvívója, Szellő Imre fogja meghúzni a ravaszt a rajtnál, és ő maga is bevállalja az egyik távot.

A különböző futótávok között a család minden tagja találhat magának kihívást, illetve a kerékpározás szerelmeseiről sem feledkeztek meg a szervezők, 22,5 km-es terepbringázásra is lehet nevezni. A Nap egyre népszerűbb országszerte, idén már 30%-kat több előnevezővel büszkélkedhetnek.

Szellő Imre (balra) jó választás egy sikeres rendezvényhez Fotó: Polyák Attila - Origo

Az előregisztrálók mind érmet kapnak, ezen kívül még sok más nyereménnyel is készülnek a szervezők. A versenyek mellett egész nap szórakoztató programokon vehetnek részt a kilátogatók és találkozhatnak kiemelkedő sportolókkal is. Köztük a Felix Promotion istálló bokszolójával, Szellő Imrével. Imre és családja már visszajáró vendég az eseményen:

A WBO veretlen cirkálósúlyú bajnoka egy éve a goromba időjárás és a Peter Mrvalj elleni várpalotai meccs közelsége miatt nem vállaltba, hogy rajthoz álljon, idén azonban úgy tervezi, hogy ő is próbára teszi magát.

Aki tenni akar az egészségéért annak itt nincs nehéz dolga. Ráadásul még nagyszerű családi program is, ahol felnőtt, gyerek egyaránt könnyedén talál magának programot" – mondta az Origónak a kiváló sportoló.

Aki ezúttal már nem csak a rajtnál segédkezik, de a futócipőjét is magával viszi a Ballószögbe.

"Ezúttal biztos, hogy rajthoz állok, csak azt nem döntöttem még el, hogy melyik távon. Lehet, hogy csak a legrövidebb, három kilométeres próbát vállalom, de az is lehet, hogy nekidurálom magam a 7 kilométeres pályának. Minél nagyobb a táv, annál jobb az edzés" – vallja Szellő.

A nyár egyik legfontosabb hazai bunyós híre is Szellő Imréről szólt, akivel már nemzetközi szinten is egyre komolyabban számolnak.

Denisz Gracsev ellen megmutatta Szellő Imre, hogy a legmagasabb szinten is számolni kell vele Fotó: Polyák Attila - Origo

Ennek bizonyítéka volt a nyáron, hogy a magyar bunyóst választották a WBO/WBC világbajnok Oleksandr Usyk hivatalos tartalékának, ami azt jelentette, ha valami történt volna a július 21-i WBSS-döntőre készülő ukrán világklasszissal, úgy kihívóként Szellő lépett volna a kötelek közé az IBF/WBA-világbajnok orosz Murat Gasszijev (26 győzelem, 0 vereség) ellen.

"Az, hogy engem jelöltek az Uszik-gála tartalékának, nem akármilyen elismerés, és hatalmas lehetőséget jelentett volna, illetve jelenthet a jövőben is.

Uszik terve, hogy felmegy nehézsúlyba, márpedig akkor négy szervezetnél marad betöltetlen a cirkálósúly, és remélem, amikor kijelölik, hogy kik mérkőzhetnek meg az övekért, az én nevem is ott lesz a jelöltek listáján."

Mind az IBF, mind a WBA hivatalosan világbajnoki címmérkőzésnek ismerte volna el az összecsapást, amire a WBA is áldását adta, holott Szellőt „csak" a WBO(#4), az IBF(#10) és a WBC(#14) rangsorolja TOP15-ben.

A versenyekről részletek a www.nyakvagofutas.hu honlapon találhatók. A Nyakvágó Futás facebook oldalán további érdekességeket tudhatnak meg.