Társoldalunk:

Az olimpiai bajnok Liu testvérek örömmel babáznak

2018.10.13. 15:16

Bearanyozza Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang mindennapjait júliusban született kishúguk, Kelly Ria. A rövidpályás gyorskorcsolyázó testvérpár – amely a váltó tagjaként olimpiai bajnoki címet szerzett az idei pjongcsangi játékokon – ráadásul nemcsak egy baba érkezésének örülhetett, ugyanis édesanyjuk testvére is kislánynak adott életet a nyáron.

Mindössze két hét van közöttük, vagyis együtt nőhetnek fel.

„Hogy ezekből a találkozásokból mennyit észleltek, azt nem tudom, de idővel egyre többet fognak, szerintem jó barátnők lesznek – ecsetelte Shaoang a Blikknek, aki elmondta, édesanyjuk bármiben számíthat rájuk. – Noha külön élünk, nem pedig édesanyánkkal, tudja, bármikor hívhat minket, ha segítségre van szüksége. Nyitottak vagyunk mindenre, nem szoktunk elfutni semmilyen feladat elől." 

Bearanyozza Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang mindennapjait júliusban született kishúguk, Kelly RiaForrás: Blikk

Mindezt Shaolin is megerősítette.

„Anya már elég rutinos, hiszen négyszer szült. Nem hiszem, hogy rám van szüksége a kisbaba körüli teendőkben, de ha szól, természetesen segítek mindenben. Inkább az a jellemző, hogy a nagyobbik húgom kapcsán veszem ki a részem a teendőkből. Lénát gyakran én viszem az edzésekre – magyarázta Shaolin, aki meglepődött, amikor édesanyja közölte vele Kelly Ria érkezését. – Kicsit váratlanul ért, hogy testvérünk születik, de nagyon jó érzés, hogy van egy kisbaba a családban. Remélem, később büszke lesz ránk."

Shaoang, aki a múlt hét végi országos bajnokságon diadalmaskodott az összetettben, bátyjához hasonlóan továbbra is sikeréhes. Sokan féltették őket, ötkarikás aranyéremmel a zsebükben nehezen találnak majd új kihívást.

„Olimpiai bajnokként kötelességem ugyanolyan alázattal és erővel dolgozni tovább. Magamért, a csapatért, a sportágért és kicsit az országért is" – jelentette ki a sportoló.