Vágólapra másolva!
Az első magyar téli olimpiai aranyérmet megnyerő rövidpályás gyorskorcsoly-váltó két tagja, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang saját magát lepte meg egy ajándékkal az ötkarikás játékok emlékére. De másra is jó lesz a különleges ékszer.

Februárban Phjongcshangban a Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang összetételű magyar short track váltó megszerezte hazánk első téli ötkarikás aranyérmét. A nagy siker, majd a márciusi montreali világbajnokság után megérdemelt pihenőt követően a fiúk - kivéve a pályafutását szüneteltető Knoch Viktort - már megkezdték a felkészülést az előttük álló versenyszezonra. Az országos bajnokságon már túl vannak, és javában készülnek a világkupaidényre, ahol Liu Shaolinnak nagy tervei vannak:

"Az első állomásra különösen készülök, hiszen, ha ott sikerül megnyernem az 500 métert, akkor sorozatban három évben tudnám megnyerni a szezon első ötszázas világkupaversenyét" – mondta Liu Shaolin, a táv 2016-os világbajnoka a Digi Sport híradójának nyilatkozva.

Shaolint és öccsét Shaoangot idén már nem csak edzőik és családjuk segíti a felkészülésben, hanem egy különleges ékszer is: a két sportoló amerikai és kanadai mintára csináltatott magának egy, a phjongcshangi győzelmükre emlékeztető, olimpiai ötkarikás gyűrűt.

"Magyarországon ez nem szokás, úgyhogy megcsináltattuk magunknak. A mutatóujjunkon hordjuk, egyrészt, mert ott feltűnöbb, és máris jobb érzés, ha ránézünk az edzéseken."