Egy kiskutya védett az élete hibáját elkövető focikapus helyett - videó

Németjuhász, Kutya
NEW YORK, NY - FEBRUARY 14: Rumor the German Shepherd poses for photos after winning Best In Show at the Westminster Kennel Club Dog Show at Madison Square Garden, February 14, 2017 in New York City. There are 2874 dogs entered in this show with a total entry of 2908 in 200 different breeds or varieties, including 23 obedience entries. Drew Angerer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az argentin harmadosztályban a Juventud Unida de Gualeguaychú háromgólos győzelmet aratott a Defensores de Belgrano de Villa Ramallo fölött. Ez önmagában még nem akkora szenzáció, hogy be kelljen róla számolnunk, azonban a mérkőzésen történt egy olyan jelenet, amit biztosan nem hinnénk el, ha más mesélné el. Látni kell, ahogy a szemfüles kiskutya megmentette a bekapott góltól az élete legnagyobb bakiját elkövető focikapust.

A háromgólos hátrányban lévő Defensores kapusa elcsípett egy labdát, majd kézből kirúgással azonnal támadást akart indítani, azonban a Juventud támadója belelépett a labdába, és már csak az üres kapuba kellett gurítania.

Meg is tette, de az utolsó pillanatban érkezett egy kiskutya, aki átszaladt a gólvonalon, és önfeláldozó módon beletette a testét a labdába.

A dolog szépséghibája, hogy ha nincs a kutyus szenzációs mentése, a játékvezető akkor sem adta volna meg a gólt, mert a Juventud játékosa szabálytalanul blokkolta a kapus kirúgását.

Dél-Amerikában nem először fordult elő, hogy egy négylábú kapusnak képzelte magát.

Novemberben egy ecuadori kispályás focimeccsen egy gyanútlan kiskutya a kapu mögül besétált a játéktérre, majd a jobbra vetődő kapus helyett beleállt a balra érkező büntetőbe, amit éppen abban a pillanatban végzett el a támadócsapat.