Társoldalunk:

A fogadóirodánál éppen lecsúsznak férfi kéziseink az olimpiáról

2019.01.10. 11:54

A férfi kézilabda-világbajnokság csütörtöki rajtjára a William Hill-fogadóiroda elkészítette a válogatottak erősorrendjét, a nyolcadik helyre sorolva a magyar csapatot.

A világ egyik legnagyobb sportfogadó irodájánál az egyik társházigazda, Dánia sikere fizeti a legkevesebb pénzt, az olimpiai bajnok vb-aranyát 3,2-szeres szorzóval adják. Mögöttük a címvédő franciák (3,3), majd a másik társrendező németek (6,5) következnek. 

A világbajnokságon az első hétbe kerülést, azaz a jövő tavaszi olimpiai kvalifikációs tornán való részvétel elérését célul kitűző magyar válogatott az angol iroda rangsorában „csak” a nyolcadik, de, ugye mit tudnak az angolok a kézilabdáról! Cserébe viszont Csoknyai István és Vladan Matics legényeinek végső sikere 51-szeres pénzt fizet a bátor fogadóknak, ami kész főnyeremény lenne, hiszen a világbajnok máris megváltja jegyét a 2020-as tokiói olimpiára.

Szerezzünk egy-két rossz napot a fogadóiroda oddsmestereinek!Fotó: Hirling Bálint - Origo

A csoportellenfeleink közül a svédek a hatodik (13-szoros pénz), Katar a kilencedik (67-szeres odds), Egyiptom a 14. (301-szeres pénz), az 1501-szeres pénzt kínáló Argentína a 18. helyen áll, míg Angola a 19-24. helyre fért oda a maga 2001-szeres szorzójával.

A magyar válogatott január 11-én pénteken a dél-amerikai bajnok ellen kezdi meg szereplését, majd sorrendben Angolával (január 13.), Katarral (január 14.), Egyiptommal (január 16.) és Svédországgal (január 17.) találkozunk. A csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahol a C csoport (Dánia, Norvégia, Ausztria, Tunézia, Chile és Szaúd-Arábia) első három helyezettjével kell megmérkőznie.