12 év börtönt kaphat Arda Turan

Atiker Konyaspor v Medipol Basaksehir: Turkish Super Lig TURKEY FOOTBALL sports Soccer Konya Medipol Basaksehir GAME Turkish Super Lig Atiker Konyaspor Konya Metropolitan Municipality Stadium Week 20
KONYA, TURKEY - FEBRUARY 04: Arda Turan of Medipol Basaksehir watches the game from substitutes' bench during a Turkish Super Lig week 20 soccer match between Atiker Konyaspor and Medipol Basaksehir at the Konya Metropolitan Municipality Stadium in Konya, Turkey on February 04, 2018. Abdullah Coskun / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Akár 12 éves börtönbüntetést is kaphat Arda Turan, a Barcelonától a török Basaksehir csapatánál kölcsönben lévő szélső, akit több bűncselekménnyel is vádolnak.

Arda októberben részegen rányomult Berkay Sahin török popénekes feleségére, majd az egyik szórakozóhely előtt összeverekedett Berkayjal, akit kórházba kellett szállítani. Elmondása szerint Arda nem tudta, hogy a nő az énekes felesége, ezért felfegyverkezve utánuk ment a kórházba, és kérte Berkayt, hogy lője le, annyira cikisnek érezte a helyzetet. Berkay nemet mondott, ezután Arda a földre lőtt.

Arda Turan 12 éve börtönt kaphat Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Abdullah Coskun

A játékos a szexuális zaklatásért, testi sértésért, engedély nélküli lőfegyver tartásáért és használatáért akár 12 év börtönt is kaphat.

Az eset után a Basaksehir 370 ezer euróra büntette Ardát, de az edzésektől és a játéktól nem tiltotta el. A török középpályás később kiadott egy közelményt a közösségi oldalán, melyben elismerte a verekedést, de az utána történteket tagadta.

Berkay - aki szintén büntetésre számíthat - állítólag hajlandó visszavonni a vádakat, ha Arda bocsánatot kér tőlük. A következő tárgyalás időpontját június 19-ére tűzték ki.