Ronaldo elment, de a brutális edzésmunkát Madridban hagyta

fbl Horizontal
Real Madrid's French forward Karim Benzema celebrates after scoring during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) quarter-final first leg football match between Real Madrid CF and Girona FC at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on January 24, 2019. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Karim Benzema 31 évesen jobb fizikai állapotban van, mint valaha, és még mindig kihagyhatatlan a Real Madrid kezdőcsapatából. Nem véletlenül, a francia csatár komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy ez így legyen. Amikor mások már a karrierjük befejezésén gondolkodnak, ő akkor lendül csúcsformába.

Benzema kirobbanó formában van, a legutóbbi három meccsen öt gólt szerzett, összességében pedig már 208 gólnál jár a Real Madridban, amivel a klub örökrangsorának hatodik helyén áll. A francia csatárnak a 2009-es Madridba való igazolása óta folyamatosan meg kell küzdenie a kritikákkal, az azonban nem lehet véletlen, hogy még a hosszú gólnélküli sorozatok közepette is nélkülözhetetlen tagja a kezdőcsapatnak, legyen bárki is a vezetőedző.

Karim Benzema jobb fizikai állapotban van, mint valaha Forrás: as.com

Frédéric Hermel, a madridi AS sportnapilap újságírója nemrég utána járt annak, hogy mi áll Benzema sikerének hátterében, ami miatt még 31 évesen is képes a legmagasabb szinten teljesíteni. Hermel szerint, miután Benzema betöltötte a 30-at, specifikus edzésmunkába kezdett, ami elsősorban egy, a meglévőnél sokkal

atletikusabb alkat felépítésére irányul.

Antonio Pintus erőnléti edző felügylete alatt Benzema öt kiló izomtól szabadult meg, sokkal szálkásabb lett, ami a pályán gyorsabbá, erősebbé és robbanékonyabbá tette őt. A cikk megjegyzi, hogy az átalakulás Benzema egészségére is jó hatással volt, mivel a szezon során még egyetlen bajnokit sem kellett kihagynia sérülés miatt, miközben a keretből többen is izomsérüléssel bajlódtak, vagy bajlódnak még jelenleg is.

Benzema a legutóbbi három meccsén öt gólt szerzett Forrás: AFP/Javier Soriano

A cikk kitér rá, hogy Benzema nem csak a pályán lett profibb és fegyelmezettebb, de a magánélete is kiegyensúlyozottabb, mint valaha - a szexuális és egyéb balhéi után benőtt a feje lágya, és jelenleg is boldog házasságban él feleségével, valamint két gyerekével, Meliával és Ibrahimmal.

Benzema kilenc éve játszik a Realban, eddig többnyire Cristiano Ronaldo árnyékában volt megbújva, de a portugál távozásával kulcsszerep hárult rá, ő pedig úgy tűnik, hogy igyekszik megfelelni ennek. És ki tudja, talán idővel majd az igen kritikus madridi szurkolók is értékelni kezdik az erőfeszítéseit.