Társoldalunk:

Fradi-sztárok osztottak ételt rászorulóknak a Groupama Arénánál

2019.02.28. 09:11

A Ferencváros sportolói és az önkéntesek a Groupama Arénánál berendezett ideiglenes helyszínen várták a rászorulókat, akik 300 adag meleg ebédet, gyümölcsöt, édességet és forró teát kaptak.

Az idén 120 éves Ferencvárosi Torna Club az Ökumenikus Segélyszervezettel és a PENSIO Magyarországgal együttműködve szervezte meg a jótékonysági akciót. A Groupama Aréna lelátói alatt Dibusz Dénes, Lovrencsics Gergő, Leandro, Bőle Lukács, Sigér Dávid, Varga Roland, Abraham Frimpong és Marcel Heister mellett a csapat vezetőedzője, Szergej Rebrov, valamint az úszó testvérek Verrasztó Evelyn és Verrasztó Dávid, a birkózó-világbajnok Bácsi Péter mellett Galambos Tibor és Lisztes Krisztián is segített az ételosztásban.

A remek hangulatú eseményen a sportolók hosszasan beszélgettek vendégeikkel, láthatóan mindenki jól érezte magát.

Bácsi Péter boldogan segített - a képre katintva galéria nyílikFotó: Polyák Attila - Origo

„Nekem az a legfontosabb, hogy tudunk embereken segíteni. Örülök, hogy olyan klub sportolója vagyok, ahol ezt támogatják. Jó érzés látni, hogy az emberek örömmel fogadják a segítségünket" – mondta Bácsi Péter, aki a budapesti birkózó-világbajnokságon szerzett aranyérmet 2018-ban.
A sportember azt is elmondta, hogy most elsősorban az edzősködéssel foglalkozik, és azzal, hogy a sportolók a lehető legtöbb kvótát szerezzék meg a 2020-as olimpiára. Bácsi egyelőre formában tartja magát, arról még nem döntött, hogy nekivág-e az olimpiai kvalifikációnak, amihez egyébként súlycsoportot kellene váltania.

„Próbálok példaértékű életet élni az elmúlt években, de természetesen nem azért, hogy erről mindenki tudjon. Én személy szerint is szívesen jótékonykodok, de olyan is előfordul, hogy egy nemes ügy mellé én állítom oda az egész csapatot. Ha hasonló felkérést kapok, azt mindig szívesen vállalom. Kötelességünknek érzem, hogy segítsünk és felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy segítsünk a rászorulóknak" – tette hozzá Sigér Dávid.

Sigér Dávid szívesen áll a jó ügyek mellé - a képre kattintva galéria nyílikFotó: Polyák Attila - Origo

A Fradi középpályása a csapattal kapcsolatban elmondta, becsúszott két rosszabb meccs az Újpest és a Debrecen ellen, ennek ellenére még azt a két meccset is megnyerhették volna. Arra az elvesztett öt pontra sokan ráfogták, hogy hullámvölgyben van a csapat, de a játékos szerint erről szó sincs. A legfontosabb, hogy ne álljanak le 1-0-nál, ez pedig már a hétvégi, Puskás elleni meccsen is jól működött.