Vágólapra másolva!
Húsz éve volt a Bajnokok Ligája egyik legemlékezetesebb döntője. 1999. május 26-án Barcelonában a Manchester United a második félidő hosszabbításában két gólt szerzett a Bayern München ellen, ezzel 2-1-re nyert.

A 20. évfordulón az Old Traffordon újra összecsapott a két csapat, sokan ott voltak az akkori játékosok közül is.

Lothar Matthäus korábbi magyar szövetségi kapitány, és Karel Poborsky Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A Manchester United a Schmeichel, G. Neville, Stam, Johnsen, Irwin, Beckham, Butt, Scholes, Blomqvist, Yorke, Cole összeállításban kezdett, de pályára lépett később Van der Gouw, Pilkington, Brown, Berg, Silvestre, Greening, Poborsky, Yorke, Solskjaer, Sheringham, Saha és May is.

A németeknél Butt; Witecek, Demichelis, Matthäus, Ottl; Ze Roberto, Effenberg, Paulo Sergio, Olic; Makaay és Elber kezdett, később állt be Dreher, Babbel, Pflugler, Kuffour, Augenthaler, Van Buyten, Nerlinger, Sternkopf, Schupp, Fink, Lakies és Jancker.

Jaap Stam ezúttal is kőkemény volt Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A meccsre több mint 61 ezer néző látogatott ki, végül Sir Alex Ferguson csapata 5-0-ra nyert.

Az első gólt a csapat jelenlegi menedzsere, a húsz évvel ezelőtti döntő egyik hőse, Ole Gunnar Solskjaer szerezte, majd Dwight Yorke is gólt szerzett. Később Nicky Butt és Louis Saha volt még eredményes, majd az utolsó percben David Beckham lőtt egy remek gólt.

David Beckham nagyon aktív volt, gólt szerzett és sok jó passza volt Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

Beckham egyébként végig nagyon aktív volt, sok beadása volt, ami korábban is a védjegyének számított.

Sir Alex Ferguson a klub alapítványa jóvoltából újabb trófeát emelhetett a magasba. A meccs bevételeit egyébként jótékony célokra fordítják majd.

Sir Alex Ferguson és egy újabb trófea Forrás: AFP/Lindsey Parnaby