Társoldalunk:

Michael Phelps bevallotta, öngyilkos akart lenni

2019.05.27. 07:50

Minden idők legeredményesebb olimpiai sportolója, a 23-szoros aranyérmes Michael Phelps öngyilkos akart lenni, ezt ő maga tette közzé Twitteren.

A 33 éves egykori úszózseni már többször is beszélt depressziójáról, ezúttal azonban nem interjút adott, hanem ő maga osztotta meg érzéseit.

"Szorongással és depresszióval küzdöttem, volt, amikor azon is elgondolkoztam, érdemes-e egyáltalán élnem. Amikor ennyire mélyen voltam, eldöntöttem, segítséget kérek egy szakembertől, végül ez a lépés megmentette az életemet. Nem szabad sokáig várni."

Phepls a 2016-os olimpiánForrás: Getty Images/2016 Getty Images/Al Bello

Phelps ezt azok után írta meg, hogy bejelentette együttműködését a Talkspace nevű oldallal, amely online nyújt lelkisegélyt a rászorulóknak, hivatásos terapeuták segítségével.

2017-ben arról beszélt, hogy legalább egy tucatszor küzdött depresszióval, 2014-ben volt a legrosszabb állapotban, amikor öngyilkosságon gondolkozott, és ekkor tartóztatták le ittas vezetésért is, amely után az amerikai úszószövetség fél évre eltiltotta. Phelps végül visszatért, a riói olimpián pedig öt aranyérmet és egy ezüstöt nyert - utóbbit hármas holtversenyben Chad le Clos-val és Cseh Lászlóval.

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!