Michael Phelps bevallotta, öngyilkos akart lenni

Michael Phelps 200 pillangó döntp rio2016 Rio 2016 olimpia Olimpia2016
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 09: Michael Phelps of the United States celebrates winning gold in the Men's 200m Butterfly Final on Day 4 of the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium on August 9, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Al Bello/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Minden idők legeredményesebb olimpiai sportolója, a 23-szoros aranyérmes Michael Phelps öngyilkos akart lenni, ezt ő maga tette közzé Twitteren.

A 33 éves egykori úszózseni már többször is beszélt depressziójáról, ezúttal azonban nem interjút adott, hanem ő maga osztotta meg érzéseit.

"Szorongással és depresszióval küzdöttem, volt, amikor azon is elgondolkoztam, érdemes-e egyáltalán élnem. Amikor ennyire mélyen voltam, eldöntöttem, segítséget kérek egy szakembertől, végül ez a lépés megmentette az életemet. Nem szabad sokáig várni."

Phepls a 2016-os olimpián Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Al Bello

Phelps ezt azok után írta meg, hogy bejelentette együttműködését a Talkspace nevű oldallal, amely online nyújt lelkisegélyt a rászorulóknak, hivatásos terapeuták segítségével.

2017-ben arról beszélt, hogy legalább egy tucatszor küzdött depresszióval,

2014-ben volt a legrosszabb állapotban, amikor öngyilkosságon gondolkozott, és ekkor tartóztatták le ittas vezetésért is, amely után az amerikai úszószövetség fél évre eltiltotta.

Phelps végül visszatért, a riói olimpián pedig öt aranyérmet és egy ezüstöt nyert - utóbbit hármas holtversenyben Chad le Clos-val és Cseh Lászlóval.

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!